بزرگترین ضعف HSE در ایران نبود سازمانی منسجم است

نبود یکپارچگی و انسجام، بزرگترین ضعف HSE در ایران است، مسئولیت اصلی HSE، صیانت از جان کارگران در صنایع مختلف کشور و نقش متخصصان HSE در تصمیم‌گیری‌های کلان و تدوین سیاست‌های راهبردی اساسی است.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از یزد، محمد مهدی ابراهیمی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی HSE در گفت‌وگو با ایسکانیوز، به تشریح اهمیت تأسیس یک سازمان جامع در حوزه بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) و نقش محوری آن در مسیر توسعه پایدار کشور پرداخت.

ابراهیمی با اشاره به بزرگترین ضعف HSE در ایران اظهار داشت: متأسفانه عدم وجود یک سازمان منسجم و یکپارچه در امور HSE، به عنوان مهم‌ترین چالش این حوزه در کشور مطرح است. نبود هماهنگی و هم‌افزایی بین بخش‌های مختلف می‌تواند زمینه‌ساز بروز حوادث دلخراش و آسیب‌های جبران‌ناپذیر شود و جان ارزشمند انسان‌ها را به مخاطره بیاندازد. تأسیس یک سازمان جامع HSE این امکان را فراهم می‌کند که با تدوین سیاست‌ها و فرآیندهای واحد و منسجم برای مدیریت ایمنی و بهداشت، از وقوع چنین مشکلاتی پیشگیری شود.

وی در ادامه با تأکید بر اهمیت حیاتی حفاظت از جان کارگران گفت: بدون تردید مسئولیت اصلی و خطیر سازمان HSE باید معطوف به صیانت از جان کارگران شریف و زحمتکش در صنایع گوناگون کشور باشد. این نه تنها یک مسئله انسانی و اخلاقی، بلکه یک مسئولیت خطیر اجتماعی و اقتصادی نیز به شمار می‌رود. ما باید با اطمینان خاطر بدانیم که تمامی تدابیر و الزامات لازم برای تأمین ایمنی و سلامت کارکنان در محیط کار فراهم شده است. این مهم علاوه بر کاهش چشمگیر حوادث ناگوار، به افزایش بهره‌وری و تقویت روحیه و انگیزه کارگران نیز کمک شایانی خواهد کرد و با پیاده‌سازی رویکردهای تخصصی و اثربخش، زمینه پیشرفت و توسعه همه‌جانبه کشور را فراهم می‌آورد.

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش کلیدی و راهبردی متخصصان حوزه HSE در عرصه تصمیم‌سازی‌های کلان کشور اشاره کرد و افزود: بی‌شک حضور فعال و مؤثر متخصصان HSE در امور راهبردی و سیاست‌گذاری‌های کلان از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. این کارشناسان خبره و توانمند می‌توانند با بهره‌گیری از دانش روز و تجربیات ارزشمند خود و ارائه مشاوره‌های علمی و کاربردی، نقشی بی‌بدیل در تصمیم‌گیری‌های کلان و سرنوشت‌ساز در زمینه بهداشت، ایمنی و محیط زیست ایفا نمایند. این مشارکت حیاتی و هوشمندانه به تدوین و اجرای سیاست‌های مؤثر، کارآمد و پایدار در حوزه HSE منتهی خواهد شد و گام‌های استواری در مسیر بهبود شرایط کاری و صیانت از محیط زیست در سطح ملی و همچنین مطرح شدن نام ایران عزیز در عرصه جهانی برخواهد داشت.

ابراهیمی در پایان با تأکید بر ضرورت انکارناپذیر سرمایه‌گذاری هدفمند و آینده‌نگرانه در حوزه HSE خاطرنشان کرد: تأسیس یک سازمان جامع و توانمند در حوزه HSE نه تنها گامی بلند در جهت بهبود چشمگیر شرایط کاری و حفاظت همه‌جانبه از جان ذی‌قیمت کارگران عزیز به شمار می‌رود، بلکه نقشی محوری در صیانت از محیط زیست و شتاب‌بخشی به فرآیند توسعه پایدار و متوازن کشور ایفا خواهد کرد. سرمایه‌گذاری هوشمندانه و آینده‌نگرانه در این حوزه حیاتی، در حقیقت سرمایه‌گذاری برای آینده‌ای ایمن‌تر، سالم‌تر و پایدارتر است و باید همواره مورد توجه ویژه و اهتمام جدی سیاستگذاران و برنامه‌ریزان کشور قرار گیرد. تحقق رشد و تعالی همه‌جانبه میهن اسلامی با بهره‌گیری از رویکردهای نوین و کارآمد HSE بسیار سهل‌تر و سریع‌تر محقق خواهد شد و استقرار چنین سازمانی علاوه بر کمک شایان به فرآیند توسعه پایدار، فرصت مغتنمی برای جذب و استخدام متخصصان جوان، خلاق و پرانگیزه این حوزه راهبردی نیز پدید خواهد آورد تا بتوانند با تمام توان در مسیر تحقق آرمان والای ایرانی آباد، ایمن و سربلند گام بردارند.

خبرنگار: محمد مهدی داوری

انتهای خبر/

کد خبر: 1247750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =