کاهش ۵۰ درصدی مصرف کودهای شیمیایی با تولید انواع بیولوژیک

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد بروجرد گفت: به تولید کودهای بیولوژیکی پرداختیم که از باکتری تشکیل می‌شود و به صورت طبیعی در محیط وجود دارند و تقریبا ۵۰ درصد استفاده از کودهای شیمیایی را کاهش می‌دهد.

امین فرنیا عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد بروجرد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره محصولات ارگانیک و فراسودمند اظهار کرد: در ایران از کودهای شیمیایی زیاد استفاده می‌کنند. کود شیمیایی نیتروژنه بیشترین استفاده را دارد. قابلیت حلال در آب زیادی دارد و به صورت نیترات آمونیوم در آب حل می‌شود. به همین دلیل آب‌های آشامیدنی به دلیل مصرف بی رویه کودهای شیمیایی درصدی نیترات در خود دارد. یکی از اثرات آمونیاک این است که باعث جهش کروموزومی در سلول می‌شود که به صورت سرطان در انسان بروز می‌کند. به همین دلیل سرطان در کشور زیاد شده است.

فرنیا افزود: به تولید کودهای بیولوژیکی پرداختیم که از باکتری تشکیل می‌شود و به صورت طبیعی در محیط وجود دارند. ما به صورت غلظت بالا از آن استفاده می‌کنیم. این باکتری ها نیتروژنی که در اتمسفر هوا وجود داره گرفته و در اختیار گیاه قرار می دهند. تقریبا ۵۰ درصد کاربرد استفاده از کودهای شیمیایی را کاهش می دهد. جایگزین مقدار زیادی کود شیمیایی می‌شود و دو مزیت دارد. اولین مزیت این است که از لحاظ زیست محیطی، هم برای انسان هم برای محیط زیست سالم است. مزیت دوم، از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه است.

وی گفت: دانشجوهای ارشد و دکتری از گیاهان زراعی مثل گندم، جو و ذرت استفاده کردند و به جای کودهای شیمیایی، کودهای بیولوژیک را جایگزین کرده و به نتایج خوبی رسیدند. عملکرد و مقدار تولیدی که ما از کودهای شیمیایی داشتیم با کیفیت بهتر از کودهای بیولوژیک بدست آمد. البته باکتری‌های این کودها از کشور ایتالیا وارد می‌شود و مشابه خارجی دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1248139

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =