از لات‌بازی در یافت‌آباد تا شهادت در خانطومان/ داستان شهیدی که مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفت

نویسنده کتاب «مجید بربری» گفت: مجید قربانخانی، جوانی از یافت آباد که هم قهوه خانه داشته و هم خالکوبی داشته و همیشه در جیبش چاقو حمل میکرده، رفت و در خانطومان شهید شد.

کبری خدابخش دهقی نویسنده کتاب «مجید بربری» در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز گفت: اردیبهشت سال ۹۵ بود که که برای شهدای مدافع حرم در پایگاه خبری مشرق و رجانیوز مصاحبه می‌نوشتم و در بین مصاحبه‌هایی که انجام می‌دادم با خانواده شهید قربانخانی آشنا شدم.

خدابخش ادامه داد: در آن زمان خیال می‌کردم مجید قربانخانی هم به عنوان یک نظامی به سوریه اعزام شده و در حین مصاحبه‌ای که با خواهر شهید داشتم متوجه شدم که ایشان از یگان فاتحین اعزام شده است که فاتحین در اصل یگان نیروهای بسیجی است.

وی با بیان اینکه تا اواسط مصاحبه هیچکدام از ویژگی‌های مجید قربانخانی را نمی‌شناختم و وقتی فهمیدم از یگان فاتحین اعزام شده است تازه درباره شغل مجید پرس‌وجو کردم اظهار کرد: حتی تا پیش از این مصاحبه‌ها هیچ اطلاعات و عکسی از مجید قربانخانی در اینترنت موجود نبود. در حین مصاحبه‌ها بود که خواهر مجید گفت: «ایشان قهوه خانه داشته و روی دستش خالکوبی میکرده است» که این موضوع برای من خیلی جذاب به نظر آمد.

نویسنده کتاب «مجید بربری» تصریح کرد: آمدم نوشتم که جوانی از یافت آباد که هم قهوه خانه داشته و هم خالکوبی داشته و همیشه در جیبش چاقو حمل میکرده رفته و شهید شده است و خبرگزاری هم با تیتر «خالکوبی مجید سوزوکی در خانتومان سوریه پاک شد» این مطلب را منتشر کرد که در عرض چند ساعت ۲۰ هزار بازدید در سایت گرفت.

وی بیان کرد: بعد از این ماجرا بود که تصمیم گرفتم کتاب شهید قربانخانی را بنویسم. من از بین مصاحبه‌هایی که از خانواده شهدا انجام دادم فقط برای دو نفر از آنان کتاب نوشتم. یکی کتاب «مجید بربری» و دیگری هم کتاب «عزیزتر از جان» که زندگی شهید ابوالفضل راه چمنی است.

خدابخش در پاسخ به چگونگی انتخاب نام کتاب گفت: اسم این کتاب ابتدا «پناه حرم» انتخاب شد و چاپ اول این کتاب هم با همین اسم روانه بازار شد. در مراسم رونمایی کتاب که چند تن از همرزمان و هم محله‌ای‌های شهید حضور داشتند گفتند پناه حرم مثل سایر کتاب‌ها است و تفاوت مجید را نشان نمی‌دهد و یکی از دوستان مجید پیشنهاد داد با اسمی که در محله معروف بوده اسم کتاب انتخاب شود و این شهید در محله یافت آباد به مجید بربری معروف بود که همین اسم برای کتاب انتخاب شد.

وی بیان کرد: مجید قربانخانی به حدی با نام مجید بربری معروف بوده که فرمانده گردانشان می‌گوید «من اصلاً نمی‌دانستم که فامیلی مجید، قربانخانی است».

این نویسنده ادبیات پایداری در خصوص حس و حال خود از خبر تقریظ رهبر انقلاب بر کتابی که نوشته است افزود: گاهی ما واژه کم می‌آوریم برای بیان یک سری از اتفاقات و الان هم نمی‌دانم چه واژه‌ای را به کار ببرم بیانگر حس و حال من باشد از تقریط رهبر انقلاب بر این کتاب.

خدابخش در پایان سخنانش اظهار کرد: اینکه حضرت آقا لطف کردند و این کتاب را خواندند یک افتخار خیلی بزرگ برای من است زیرا هر نویسنده‌ای به خصوص مایی که در حوزه ادبیات پایداری کتاب می‌نویسیم آرزویمان بعد از دیدار حضرت آقا این است که ایشان کتاب ما را بخوانند. تا قبل از تقریض رهبر انقلاب تند تند کتابی را تمام می‌کردم و به سراغ کتاب بعدی می‌رفتم اما الان احساس می‌کنم مسئولیتم سنگین‌تر شده است و نسبت به انتخاب کلمه به کلمه حساس‌تر شده‌ام.

انتهای پیام/

کد خبر: 1249400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =