به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، ۴۱ درصد دانشگاهها از کاهش تعداد دانشجویان بینالمللی کارشناسی ارشد خود نسبت به سال گذشته خبر دادهاند. همچنین ۳۱ درصد دانشگاهها گزارش کردند که ثبتنام دانشجویان مقطع کارشناسی کاهش یافته است.
مهمترین دلیلی که دانشگاهها برای کاهش تعداد دانشجویان بینالملل ذکر میکنند شامل سیاستهای محدودکننده دولت یا مشکلات در اخذ ویزای دولتی است.
بر اساس نظرسنجی که از سوی GEBS انجام شده، بالاترین میزان کاهش در کانادا و انگلستان اتفاق افتاده است. در این نظرسنجی ۳۶۵ دانشگاه از ۶۶ کشور جهان شرکت کردند.
کاهش تعداد دانشجویان بینالمللی در کانادا خیرهکننده است. بر اساس آمارها، میانگین کاهش ثبتنام برای دانشجویان کارشناسی ارشد ۳۰ درصد و برای دانشجویان کارشناسی ۲۷ درصد بود.
دانشگاههای انگستان هم از کاهش ۱۸ درصدی در تعداد دانشجویان بینالمللی کارشناسی ارشد و دکتری در این کشور و کاهش ۴ درصدی در تعداد دانشجویان بینالملل کارشناسی خبر دادند.
با وجود کاهش تعداد دانشجویان بینالملل در اصلیترین کشورهای دانشجوپذیر، اروپا تنها منطقهای است که شاهد رشد ۲ تا ۳ درصد در دانشجویان بینالملل و فارغالتحصیلان بوده است. کشورهای آسیایی هم به رغم کاهش ۴ درصدی در تعداد دانشجویان بینالملل، با افزایش ۱۲ درصدی کل دانشجویان در مقطع کارشناسی همراه بودند.
بر اساس نظرسنجی، ۸۲ درصد از مدیران دانشگاهی دلیل کاهش ثبتنام دانشجویان بینالمللی را سیاستهای محدودکننده دولت یا مشکلات دریافت ویزای دولتی دانستند. به طوری که ۹۳ درصد از ۱۵ مدیر دانشگاهی کانادا، ۶۱ درصد از مدیران دانشگاهی انگلستان و ۵۸ درصد از مسئولان دانشگاهی در آمریکا این دلایل را مطرح کردند.
کارشناسان معتقدند که کاهش تعداد دانشجویان بینالمللی در کانادا میتواند به دلیل اختلافات ایجاد شده بین هند و کانادا از سپتامبر ۲۰۲۳ باشد. زمانی که نخست وزیر این کشور جاستین ترودو، دولت هند را متهم به قتل هاردیپ سینگ نجار کرد.
بررسیها نشان میدهد که کاهش دانشجویان بینالمللی در جهان به دلیل سیاستهای بازدارنده دولتی و محدودیتهای ویزا، منجر به انتقال تقاضای دانشجویان بینالمللی به مقصدهای جایگزین نشده است.
کاهش ثبتنامهای دانشجویان بینالملل در جهان نشان میدهد که بسیاری از دانشجویان دلسرد فقط مقصد خود را تغییر نمیدهند، بلکه برنامههای تحصیلیشان را به کلی به تاخیر میاندازند یا لغو میکنند.
مسکن مناسب، هزینههای زندگی و شهریه باعث کاهش تعداد دانشجویان بینالمللی شده است. چرا که بیش از یک سوم (۳۵ درصد) مدیران دانشگاهی معتقدند که کمبود مسکن یک مسئله کوچک است، در حالی که ۲۹ درصد آن را یک مسئله مهم میدانند.
۶۰ درصد دانشگاههای آفریقایی، ۵۰ درصد دانشگاههای آسیایی، ۷۲ درصد دانشگاههای اروپایی و ۶۳ درصد دانشگاههای آمریکایی گفتهاند که مسکن مقرون به صرفه یک مسئله مهم است.
کمبود مهارت زبان یکی دیگر از مواردی است که سبب کاهش دانشجویان بینالملل شده است. بر اساس نظرسنجیها ۵۱ درصد از مدیران دانشگاهی معتقدند که تسلط به زبان انگلیسی یک مسئله مهم است.
انتهای پیام/
نظر شما