آموزش آشپزی / طرز تهیه آش دنگو برای درمان سرماخوردگی

آش دنگو از آش‌های مشهور برای درمان سرماخوردگی در فصول سرد سال است. آش دنگو در میان اهالی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام پخته می‌شود، اما بیشتر محبوب عشایر است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ آش دنگو بیشتر به صورت میان وعده کاربرد دارد و به ویژه در ماه رمضان و برای افطار پخته می‌شود، اما یکی از آش‌های محبوب در درمان سرماخوردگی است.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه آش برنج برای پاییز

مواد اصلی این غذا یا پیش‌ غذا شامل ترکیب حبوبات و یک سبزی محلی به نام «لیزک» است؛ یک سبزی خودرو در دامنه‌های زاگرس و برخی کوه‌های گرمسیری که به آن «بن سرخ» یا «بن سور» هم گفته می‌شود.

مواد لازم
گندم، حبوباتی مانند لوبیا قرمز، ماش، لوبیا چشم بلبلی، نخود و عدس و سبزی محلی به نام لیزک که در بهار می‌روید مواد اولیه این آش محلی را تشکیل می‌دهند.

طرز تهیه آش دنگو

برای تهیه آش دنگو ابتدا گندم را به طور کامل خرد کنید تا پوست گندم در بیاید. در قابلمه بزرگی که گنجایش آش را داشته باشد به اندازه کافی آب بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس گندم را داخلش بریزید و حرارت را کم کنید تا گندم شروع به پخت کند. بعد از نیم ساعت پخت گندم نخود را داخل قابلمه بریزید تا در کنار گندم پخته شود. بعد از اینکه گندم و نخود نیم پز شدند بقیه حبوبات را به همراه گیاه لیزک و ادویه به آش اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا همه مواد کنار هم بپزند و آش کاملا جا بیفتد.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه فرنی کدو حلوایی

خواص آش دنگو

اهالی مناطق زاگرس نشین به ویژه در استان‌های ذکر شده اعتقاد زیادی به این آش دارند و بر این باورند که برای سرماخوردگی بسیار خوب است. آش دنگو همچنین به دلیل حبوبات سرشار از خواص بسیار است. پروتئین، فیبر، درمان آلرژی، جلوگیری از سرطان، کمک به رشد جنین، تنظیم قند خون، کاهش وزن به دلیل وجود حبوبات و کمک به بهبود عملکرد روده، لاغری و کاهش وزن، افزایش انرژی بدن، کمک به کاهش قند خون و بهبود دیابت، سم زدایی کبد، کمک به عملکرد قلب، سلامت چشم و درمان افسردگی و ... به دلیل وجود گندم از مزایای خوردن این آش محلی است.

حبوباتی مانند نخود، عدس و لوبیا از حبوبات مفید برای افراد دیابتی هستند. انجمن دیابت آمریکا به افراد مبتلا به این بیماری توصیه می‌کند که هر هفته حبوبات از جمله لوبیا را به چند وعده غذایی خود اضافه کنند. حبوبات شاخص گلیسمی پایینی دارند و می‌توانند به مدیریت بهتر قند خون کمک کنند.

منبع: همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1249843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =