اقدامات دانشگاه‌ها برای تحقق شعار سال ۱۴۰۳ مطلوب نبوده است

عضو هیئت علمی برتر ارتباط با صنعت گفت: اقداماتی برای تحقق شعار سال ۱۴۰۳ در دانشگاه‌ها انجام شد که نمود آن را در افزایش واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان دیده می‌شود؛ اما مطلوب نبوده است. دلیل آن این است که ‌حوادث سختی که در سال ۱۴۰۳ رخ داد از جمله حادثه شهادت شهید رییسی و به دنبال آن تغییر دولت و در ادامه تغییرات مدیریتی در دانشگاه‌ها است.

رنجبر کریمی عضو هیئت علمی برتر ارتباط با صنعت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره نقش دانشگاه‌ها در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: کارهایی انجام شده که نمود آن را در افزایش واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان دیده می‌شود؛ اما مطلوب نبوده است. دلیل آن این است که ‌حوادث سختی که در سال ۱۴۰۳ رخ داد از جمله حادثه شهادت شهید رییسی و به دنبال آن تغییر دولت و در ادامه تغییرات مدیریتی در دانشگاه‌ها است که امیدواریم در سال جدید با آرامشی که در مجموعه دولت و از جمله دانشگاه‌ها حکم فرما می‌شود، بیش از پیش در تحقق شعار سال جدید موفق باشند.

وی افزود: نوسان شدید قیمت‌ها یکی از مشکلات اصلی پژوهشگران است. به طوری که مبالغ پیش‌بینی شده برای اجرای طرح در زمان اجرا دو برابر شده بود و پژوهشگر مجبور است از جیب خود هزینه طرح را بپردازد. همچنین نبود کارگاه‌های ساخت و تولید در دانشگاه و هزینه بالای اجاره فضا برای اجرای پروژه صنعتی از جمله مشکلات پژوهشگران است.

کریمی خاطرنشان کرد: پژوهشگران برای پروژه های فناورانه خود با چند مشکل اساسی مواجهه هستند. یکی فضای کاری است که واقعا تامین آن انجام پروژه صنعتی کار دشواری است و معمولاً دانشگاهها با کمبود چنین فضاهایی مواجهند. دیگری نقدینگی مورد نیاز و هزینه های بالای انجام پروژه های صنعتی و فناورانه است و تا حدی هم بروکراسی اداری و اخذ مجوزهای لازم اداری نیز تاثیر محسوسی در دلزدگی پژوهشگران صنعتی دارد.

رئیس دانشگاه ولیعصر رفسنجان درباره راهکارهای حل مشکلات پژوهشگران تصریح کرد: مشکل فضای کاری مورد نیاز پژوهشگران را می‌توان با ایجاد و توسعه کارگاه‌های ساخت و تولید متنوع برطرف کرد که به نظرم در صورت همراهی صنایع و شرکت‌های معتبر تحت عنوان استفاده از ظرفیت معافیت مالیاتی قانون جهش تولید دانش بنیان که توسط معاونت علمی ریاست جمهوری، راهبری می‌شود قابل برطرف کردن است و در خصوص مشکل نقدینگی که برای گذر از پژوهش‌های آزمایشگاهی به مرحله فناوری لازم است که متاسفانه هزینه تولید فناوری به سختی تامین می‌شود و کسی زیر بار هزینه های آن نمی‌رود. در این خصوص نیز توسعه و تنوع بخشی به صندوق‌های خطرپذیر می‌تواند کمک بزرگی به پژوهشگران علاقمند به این حوزه بکند.

گفتنی است، حوزه فعالیت دکتر رنجبر کریمی سنتز و ساخت انواع مواد شیمیایی، بهینه سازی فرایندها، خالص سازی و افزایش راندمان مواد صنعتی است. در سالهای اخیر تیم تحقیقاتی وی در دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان تمرکز خود را بر تهیه مواد اولیه مورد نیاز فرآوری مس در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان که عمدتا وارداتی هستند، گذاشته است. در یکی از پروژه های تحقیقاتی وی که با سفارش شرکت ملی صنایع مس ایران انجام شد، دانش فنی دو ماده صنعتی مهم بنام های تجاری Z۱۱ و Z۲۰۰ طی پژوهش های متعدد تدوین شد.

وی در ادامه درباره درآمدزایی فعالیت‌های پژوهشی خود گفت: در خصوص تهیه دو ماده صنعتی ذکر شده، با آنالیزهای که انجام شده این مواد دارایی کارایی خیلی خوبی بوده و می تواند جایگزین نمونه خارجی شود. از آنجا که فعلا نیاز به این دو ماده تولید شده، از طریق واردات تامین می شود، ادامه این چرخه یعنی تجاری سازی و تولید انبوه این مواد در داخل کشور، هم می تواند از خروج ارز جلوگیری کند و هم تاثیری پذیری صنعت بواسطه تحریمها را نیز کاهش دهد و به دنبال آن برای دانشگاه نیز می تواند درآمدزایی خوبی داشته باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1263127

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =