به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، واکنشهای دانشگاهیان به تحولات سیاسی اخیر در جهان، با پیامدهایی جدی مانند تعلیق و اخراج آنها همراه بود. استعفای اجباری برخی روسای دانشگاههای آمریکا به دلیل حمایت از تظاهرات حامیان فلسطین نمونهای از این پیامدها بود.
هماکنون نتایج یک نظرسنجی در آمریکا نشان میدهد که در ماههای اخیر تعداد زیادی از دانشگاهیان این کشور برای جلوگیری از جنجال، خودسانسوری میکنند. بر اساس این نظرسنجی ترس اساتید امروزی بیشتر از دوران مک کارتی هم است.
کارشناسان معتقدند که درگیری حمله اسرائیل به فلسطین، دشوارترین موضوع برای گفتگوهای صادقانه در شرایط کنونی است. نتایج این نظرسنجی نشان داد که ۸۷ درصد از اعضای هیأت علمی در گفتگوی باز و صادقانه در مورد موضوعات مهم سیاسی با چالش مواجه هستند.
۷۰ درصد از پاسخدهندگان گفتهاند که حمله اسرائیل به فلسطین، بحث برانگیزترین موضوع گفتوگو بوده است و پس از آن نابرابری نژادی (۵۱ درصد) در جایگاه دوم قرار دارد.
یک چهارم اعضای هیأت علمی عقاید سیاسی خود را برای حفظ شغلشان پنهان میکنند
اخیراً یک استاد لوئیزیانا به دلیل اظهارنظر درباره دانشجویانی که در انتخابات ریاست جمهوری به دونالد ترامپ رای داده بودند، مورد انتقاد قرار گرفت. این نظرسنجی نشان داد که ۴۱ درصد از دانشگاهیان در گفتگوهای صادقانه درباره انتخابات مشکل داشتند و یک چهارم اعضای هیأت علمی گفتند که اغلب عقاید سیاسی خود را برای حفظ شغل خود پنهان میکردند.
کارشناسان هشدار میدهند که وقتی دانشگاهیان نمیتوانند در مورد مسائل مهم روز بحث کنند، دانشجویان فرصت ارزشمندی را برای یادگیری در مورد دنیای اطراف خود از دست میدهند. یکی از اساتید که خواست ناشناس بماند، گفت: «اگرچه من بیشتر در میانه راه هستم و از هر دو طرف دیدگاه دارم؛ اما احساس می کنم باید دهانم را ببندم وگرنه تعلیق یا اخراج میشوم. اعضای هیأت علمی با دیدگاههای راستگرایانه بیشتر نگران بودند که ممکن است به دلیل ابراز نظراتشان اخراج شوند.
این نظرسنجی از ۶ هزار و ۲۶۹ دانشگاهی در ۵۵ کالج و دانشگاه بزرگ انجام شد و نشان داد که یک چهارم اعضای هیأت علمی احساس میکنند نمیتوانند نظر خود را در مورد یک موضوع بیان کنند و یک سوم (۳۵ درصد) گزارش کردند که نوشتههای خود را برای جلوگیری از بحث و جدل پایین میآورند.
مقایسه این نظرسنجی با نظرسنجی سال ۱۹۵۴ نشاندهنده افزایش ۴ برابری این ترس در بین دانشگاهیان است. سال ۱۹۵۴ اوج شکار کمونیستها توسط جادوگران مک کارتی بود.
برای مبارزه با این شرایط، اخیراً برخی از نهادها مواضع بیطرفی نهادی را اتخاذ کردهاند که طرفداران آزادی بیان از آن استقبال کردهاند.
کالج دارتموث یکی از دانشگاههایی است که اخیرا سیاستهای جدیدی را اتخاذ کرده است. این دانشگاه در مورد موضعگیری خود گفت؛ هدف ما تقویت جامعهای است که در آن اساتید، دانشجویان و کارکنان بتوانند در مورد مسائل پیچیده مشارکت کنند.
جان کری استاد علوم اجتماعی در دارتموث معتقد است که این سیاست به معنای عقب نشینی دارتموث از مشارکت عمومی نیست. در عوض، به افراد جامعه خود فضای بیشتری برای صحبت میدهد.
کارشناسان معتقدند که فضای فعلی خودسانسوری برای آموزش عالی پایدار نیست. آزادی آکادمیک ممکن است از نظر فنی وجود داشته باشد، اما به نظر میرسد بسیاری از اساتید اعتقادی ندارند که در مواقع ضروری از آنها - کار، شهرت یا شغلشان - محافظت میکند.
انتهای پیام/
نظر شما