جایگاه متزلزل زنان سوری در آینده آموزش عالی/ مردم نگران حذف زنان از دانشگاه‌ها هستند

تغییر حکومت در سوریه جایگاه زنان در آموزش عالی این کشور را متزلزل کرده است. به طوری که مردم نگران حذف تدریجی زنان از دانشگاه‌ها و سپس جامعه هستند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، تحولات اخیر در حکومت سوریه، سبب ایجاد تغییرات مهمی در این کشور خواهد شد. برخی از این تغییرات منجر به نگرانی مردم شده است. برای مثال کارشناسان هشدار داده‌اند که موقعیت زنان سوری در دانشگاه‌ها ممکن است پس از تحولات اخیر این کشور در معرض تهدید قرار گیرد.

سوریه پیش از به قدرت رسیدن تحریر الشام (HTS) نزدیک به ۵۴ سال تحت حکومت بشاراسد بود. در حالی که این گروه در سال‌های اخیر تلاش کرده است از گروه‌هایی مانند القاعده فاصله بگیرد. بسیاری در مورد آینده کشور سوریه و این که آیا رهبران جدید آن به حقوق زنان و اقلیت‌ها احترام خواهند گذاشت، مطمئن نیستند.

با وجود این که نذیر محمد القادری وزیر جدید آموزش و پرورش سوریه اعلام کرد که حق تحصیل به یک جنسیت خاص محدود نمی‌شود، هزاران زن در تظاهراتی شرکت کرده و خواستار عدم اجرای قوانین افراطی در این کشور شدند. چرا که اخیرا عبیده ارنعوت سخنگوی دولت گفت که زنان از نظر بیولوژیکی برای مشاغل سیاسی مناسب نیستند.

سردار سعدی استادیار جامعه شناسی دانشگاه کارلتون و یکی از مدیران سابق مؤسسه علوم اجتماعی و انسانی در دانشگاه روژاوا سوریه در واکنش به این اتفاقات، هشدار داده است که آینده دانشگاهی زنان در این حکومت ممکن است در معرض تهدید قرار گیرد. وی افزود که غیبت زنان در آموزش عالی در ابدیل از مناطق تحت کنترل HTS پیش‌تر اتفاق افتاده است و این موضوع برای مردم نگران‌کننده و آزاردهنده است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد که در حالی که ارنعوت تصریح کرد که از تحصیل زنان در رشته حقوق حمایت می‌کند، سخنگوی دولت به رسانه‌ها گفته است که توانایی زنان برای تصدی مشاغل قضایی باید مورد بررسی قرار بگیرد.

سعدی در ادامه ابراز نگرانی کرده و گفت که حکومت جدید ابتدا با حذف زنان از مشاغل قضایی آغاز می‌کند و سپس زنان را به طور کامل از جامعه کنار خواهد گذاشت.

گفتنی است، جنگ داخلی از سال ۲۰۱۱ در سوریه آغاز و منجر به مهاجرت هزاران دانشجو و دانشگاهی شد. کارشناسان معتقدند که تا زمانی که نخبگان مهاجرت کرده، اطمینان حاصل نکنند که این حکومت در نظام آموزشی دخالت نخواهد کرد، کشور نمی‌تواند امیدی به بازگشت آنها داشته باشد. با این حال بسیاری از سوری‌ها در صورت ایجاد تغییر، مایل به بازگشت به کشور هستند. چرا که آموزش عالی به طور منحصر به فردی برای کمک به بازسازی جامعه و اقتصاد مورد نیاز است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1254229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =