جامعه پزشکی باید با مردم رابطه صادقانه و دلسوز داشته باشند

وزیر بهداشت گفت: اگر جامعه پزشکی با مردم رابطه مبتنی بر اعتماد و صداقت و دلسوزی نداشته باشد، طبیعی است که درمان پزشکی به راحتی و خوبی انجام نمی‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، محمدرضا ظفرقندی امروز در افتتاحیه کنگره اخلاق در سلامت که در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه در اخلاق عملی اسوه‌هایی داریم که سرمشق خوبی برای زندگی ما هستند که در راس آن، ائمه اطهار قرار دارند و بخش مهمی از فلسفه دینی ما مبتنی بر اخلاق است.

وی افزود: مسیر سامان بخشیدن به جامعه از اخلاق می‌گذرد و ما در ادامه بحث اخلاق نظری و تئوریک، لازم است در حوزه‌های مختلف به بحث اخلاق عملی نیز بپردازیم.

ظفرقندی با بیان اینکه بزرگترین لذت حضرت علی (ع) این بوده که شب‌ها کوله‌باری از نان و خرما را به دوش بگیرد و به مناطق محروم و فقرا برساند، گفت: ما از این الگوباید بیاموزیم که چگونه با بیماران کم‌بضاعت خود رفتار کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اخلاق، با سرمایه اجتماعی پیوند دارد، تصریح کرد: جامعه پزشکی و تمام حاکمیت، اگر با مردم رابطه اعتمادی و صادقانه و دلسوزانه نداشته باشند، طبیعی است که درمان پزشکی به راحتی و خوبی انجام نمی‌شود. اکنون نظرسنجی‌های انجام شده نشان می‌دهد که جامعه پزشکی و پرستاری جزو سه رتبه اول مرجعیت اجتماعی هستند و بنابراین ذخیره خوبی در سرمایه‌های اجتماعی داریم که باید آن را حفظ کنیم و حفظ این مرجعیت، وابسته به حفظ اخلاق در حوزه سلامت است.

وزیر بهداشت با انتقاد از پرداختن رسانه‌ها به مشکلات نظام سلامت، بیان کرد: گلایه ما از رسانه‌هایی که به جامعه سلامت حمله می‌کنند این است که اعتماد و سرمایه اجتماعی را از بین می‌برند و وقتی به بیمار مثلا توصیه می‌شود که اقدامی درمانی یا عمل جراحی‌ای را انجام دهد، این کار را نمی‌کند!

وی با تاکید بر اینکه اخلاق و حرفه باید با یکدیگر آمیخته و در مباحث آموزشی و پژوهشی جاری شوند، گفت: کشور ما جایگاه بسیار بالایی در زمینه تولیدات اخلاق در حوزه سلامت دارد و رتبه اول منطقه را در این زمینه دارد. باید فراتر از اخلاق، پویش احترام و مهربانی برای بیمار را در جامعه ترویج دهیم. جامعه پزشکی و پرستاری ما در مراحل مختلف از جمله دوران دفاع مقدس و همه‌گیری بیماری کرونا، ایثارگری را به منصه ظهور گذاشته‌اند و در زمان شیوع کرونا گاها خانواده‌ها حاضر به مراقبت از بیمار خود نبودند اما جامعه پرستاری این کار را کرده و شاهد این مدعا، تعداد شهدایی است که در این دوران تقدیم شده است.

آموزش اخلاق پرستاری باید منجر به رفتار کریمانه با بیماران شود

در ادامه این مراسم، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت اظهار کرد: در چند دهه گذشته با ارتقای سواد سلامت مردم و اینکه علمای طب، احساس شکاف و عقب‌ماندگی در برخی ویژگی‌های اخلاقی می‌کردند موضوع اخلاق در طب اهمیت بیشتری پیدا کرد و در تاریخ پزشکی کشور نیز، اغلب طبیبان علاوه بر طب، الویت خود را فلسفه قرار می‌دادند زیرا بخشی از فلسفه اخلاق است.

وی با بیان اینکه برگزاری کنگره‌ها یکی از استراتژی‌های تولید گفتمان و ارزش سازی است، تاکید کرد که در برگزاری کنگره اخلاق پزشکی و پرستاری تلاش‌هایی برای ایجاد یک زبان و گفتمان مشترک میان پزشکی و پرستاری در حوزه اخلاق حرفه‌ای شد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه اخلاق باعث تعالی انسان و بازاندیشی در افکار و تنظیم روابط بین افراد با محیط زیست‌شان می‌شود، تصریح کرد: باید رفتار اخلاق‌مدارانه در ارائه خدمات نیز ظهور پیدا کند و انتظار داریم آموزش‌های اخلاقی منجر به رفتار کریمانه با مردم شود که در مکاتب غربی از آن به عنوان حرفه‌مندی یاد می‌شود.

وی بیان کرد: خوشبختانه با توافقی که امسال انجام شد، به این اجماع رسیدیم که کنگره اخلاق در پزشکی و پرستاری به صورت مشترک برگزار شود. تاکنون 1200 نفر در سامانه همایش ثبت نام کرده‌اند و 530 مقاله واصل شده است و فرایند داروی از طریق یک پروسه علمی توسط داوران موردبررسی قرار گرفت و 110 مقاله برای سخنرانی طی سه روز آینده خواهیم داشت. در کنار آن 19 نشست و پنل تخصصی در حوزه‌های مختلف اخلاق برگزار و موضوعاتی اعم از اخلاق در آموزش، پژوهش، فناوری‌های هوش مصنوعی، توانبخشی، بحران‌ها و بلایای طبیعی و اخلاق در سلامت الکترونیک توسط صاحبنظران موردبحث قرار می‌گیرد. همچنین امسال از ظرفیت نخبگان و دانشجویان المپیادی نیز در این کنگره استفاده خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1255654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =