به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، ترامپ همانطور که در جریان کمپین انتخاباتی خود وعده داده بود، تلاش میکند تا جنگ اوکراین را به پایان برساند اما طرح او برای مذاکرات صلح صدای زلنسکی -رئیس جمهور اوکراین- و طرفهای اروپایی را در آورده است. بر اساس طرح ترامپ، کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین صرفا در ازای دریافت ۵۰ درصد از حقوق مواد معدنی خاکی کمیاب این کشور به کییف ارائه خواهد شد.
علاوه بر این، ترامپ اعلام کرده بخشهای تصرف شده توسط روسیه تحت تسلط این کشور باقی خواهد ماند و این امر موجب اعتراض دولت اوکراین شده است. از طرف دیگر، بیتوجهی ترامپ به اروپاییها و غیبت آنها در روند مذاکرات صلح با روسیه موجب شکاف بین آمریکا و اروپا بر سر مذاکرات صلح شده است.
بیشتر بخوانید:
اروپا غایب بزرگ طرح ترامپ برای مذاکرات صلح با روسیه
در ادامه ترامپ رئیس جمهور اوکراین را یک دیکتاتور خواند که مانع توقف جنگ شده و در مقابل رهبران اروپایی از جمله «کییر استارمر» -نخست وزیر انگلیس و سخنگوی اتحادیه اروپا به حمایت از زلنسکی پرداخته و او را منتخب مردم اوکراین دانستند که که به شیوهای دموکراتیک انتخاب شده است. امانوئل مکرون -رئیسجمهور فرانسه- نیز اعلام کرد که «کنار اوکراین میایستند» و خواستار « مشارکت اوکراین در هرگونه مذاکرهای برای پایان دادن به جنگ» شد.
به منظور بررسی شکاف به وجود آمده و پیامدهای آن در روابط اروپا و آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ گفتگویی با علی ماجدی -سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در آلمان- انجام شد.
وی با اشاره به قدمت و استحکام روابط فراآتلانتیکی که به جنگ جهانی دوم باز میگردد، اظهار کرد: در دور اول ترامپ هم اختلافاتی بین اروپا و آمریکا به وجود آمد و احتمال اینکه اروپا بر سر اوکراین مسیر خود را از آمریکا جدا کند، دور از ذهن نیست. وی افزود: دنیای سیاست دنیای معامله است و اروپاییها در حال حاضر زنگ خطری را به دلیل مذاکرات آمریکا و روسیه احساس کرده که قربانی کامل آن اوکراین است.
از نظر ماجدی، نکته جالب ماجرا اینجاست که در چالش به وجود آمده انگلستان هم با کشورهای اروپایی همراه شده و این مسئله بسیار کم سابقه است. وی با بیان اینکه اظهار نظر مقامات آلمان، انگلیس و فرانسه علیه مواضع ترامپ نشان دهنده اختلاف آشکار بین اروپا و آمریکا بر سر اوکراین است، تصریح کرد: ترامپ نشان داده که در موضوعات مختلف ابتدا موضع حداکثری میگیرد که بتواند بیشترین امتیاز را دریافت کند.
وی خاطر نشان کرد: بحثهای مطرح شده هنوز پخته نشده و احتمال تعدیل آنها در ادامه وجود دارد و واضح است که اروپا و اوکراین شرایط مطرح شده را نخواهند پذیرفت و طرح مطرح شده توسط اروپا کاملا با پیشنهادات مذاکره صلح آمریکا که قرار است در شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح شود، تفاوت دارد.
ماجدی پیش بینی کرد در صورت طرح پیشنهاد آمریکا در شورای امنیت احتمال وتوی آن توسط انگلیس و فرانسه وجود دارد و به همین دلیل احتمال تعدیل شدن پیشنهادات مطرح شده از سوی دو طرف وجود دارد.
انتهای پیام/
نظر شما