به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، سخنرانیها و طرحهای ترامپ و تیم او که در هفته گذشته در خصوص مسائل مربوط به اوضاع جهانی و جنگ اوکراین ارائه شد، کشورهای اروپایی را با شوک بزرگ و احساس تهدید روبرو کرد. کارشناسان در اروپا با تحلیل رفتارهای متفاوت ایالات متحده نسبت به خود اکنون ترامپ را ناقض اصول دموکراسی و نظم جهانی میدانند و سیاستمداران غربی سراسیمه به دنبال راه حلی هستند تا از صدمات بیشتر سیاستهای ترامپ نسبت به اروپا جلوگیری نمایند.
بیشتر بخوانید:
اختلاف آشکار بین اروپا و آمریکا بر سر اوکراین / انگلیس و فرانسه طرح ترامپ را در شورای امنیت وتو خواهند کرد
ترامپ در طول یک ماه گذشته و از زمان روی کار آمدن خود بارها اروپا را چه از طریق تعرفه ها و چه از طریق اعلام تغییر در خصوص نوع رویکردش در ناتو مورد تهدید قرار داده است. همچنین ونس -معاون ترامپ- نیز در سخنران هفته گذشته خود در کنفرانس امنیتی مونیخ در خصوص نوع رویکرد ایالات متحده در قبال اروپا و همچنین جنگ اوکراین شوک بزرگ دیگری را بر اروپا وارد کرده است.
در ادامه نیز پس از آن که دونالد ترامپ متحدان خود را با آغاز تلاشها با روسیه برای پایان دادن به جنگ در اوکراین، بهت زده کرد، رهبران قدرتهای کلیدی اروپایی در فرانسه گرد هم آمدند تا استراتژی مناسبی را در مورد رویکرد در جنگ اوکریان طراحی کنند. در همین زمان نیز مقامات ایالات متحده بدون اینکه شرکای اروپایی خود را در مسئله اوکراین به حساب آورند به طور یکجانبه شروع به گفتگو با همتایان روسی خود در ریاض کرد.
در واقع همه این رفتارهای ترامپ و تیم او باعث شده تا اکنون اروپا خود را در شرایط رهاشدگی از سوی ایالات متحده ببیند. آمریکایی که از جنگ جهانی دوم به عنوان حامی بزرگ اروپا، همکاریهای اقتصادی و امنیتی گستردهای را در حمایت از اروپا از خود نشان داده، اکنون نوع معادلات را به هم ریخته و ترامپ با پس زدن اروپا گویی قصد دارد تا جایگزینهای بهتری غیر از اروپا پیدا کند.
آلن فراشون -ستون نویس لوموند- نیز معتقد است که دونالد ترامپ اختیارات ریاست جمهوری آمریکا را فراتر از آنچه که پیشینیانش تا به حال جرأت کرده بودند، گسترش داده است. به نظر او آمریکایی که اروپا به آن عادت کرده بود در حال از بین رفتن است. آمریکایی که از حاکمیت قانون در داخل پیروی میکرد و در خارج از کشور، «نظم بین المللی لیبرال» را در سال 1945 ابداع کرده بود و در عین حال گاهی آن را زیرپا می گذاشت و به آن بیوفا بود، و در واقع به قوانین خودش احترام نمیگذاشت، اما همه آنها در نهایت برای خود آمریکا و برای ما -اروپا- نیز خوب عمل کرده بود. اما الان این رویکرد تمام شد.
فراشن در ادامه مینویسد: دونالد ترامپ دیگر آن را نمیخواهد. خراب میکند، می شکند و میگوید این «سیستم» دیگر به نفع آمریکاییها نیست، چه در داخل و چه در خارج. به نظر او آمریکای دیگری در راه است. آمریکایی که با ضعیفان سرسخت است. در داخل نیز ترامپ هنجارها و آداب و رسوم دموکراسی آمریکایی را بهم ریخته است.
قوه قضائیه، پلیس، خدمات کشوری، ارتش، دانشگاهها در آمریکا همه چیز متعلق به رئیس جمهور است و همه باید در برابر او تعظیم کنند. ترامپ اختیارات ریاست جمهوری را فراتر از آنچه پیشینیانش تا به حال جرأت کرده بودند، گسترش میدهد. او متعهد به از بین بردن دولت فدرال است آن هم با استفاده از ارعاب و دروغ و این وظیفه توسط ثروتمندترین مرد جهان -ایلان ماسک- انجام میشود. ماسک بدون هیچ گونه مأموریتی، در ساختاری خارج از دولت، که توسط ترامپ شکل گرفته و به هیچ کس دیگری پاسخگو نیست، عمل می کند.
سیاستمداران در اروپا نیز معتقدند اکنون زمان آن است تا در برابر ایالات متحده رویکرد هماهنگی را دنبال کنند. رافائل گلوکسمن -مقاله نویس و مستند ساز اروپایی- معتقد است گامهای کوچک مورد علاقه رهبران اروپایی دیگر کافی نیست، ما-اروپا- به یک جهش عظیم نیاز داریم. گلوکسمن در لوموند مینویسد: زمین زیر پای ما در حال فرو ریختن است و ما مانند خوابگردها به سمت پرتگاه راه میرویم. دونالد ترامپ تبلیغات روسیه را کلمه به کلمه می پذیرد و ولادیمیر پوتین را در برابر اوکراین و اروپا انتخاب می کند.
به نظر او قدرتمندترین اتحاد ژئوپلیتیکی جهان وارونه شده است و چتر آمریکا - که از سال 1945 از اروپا محافظت میکرد، بسته شده است. چیزی که ما از آن عبور میکنیم، لحظه بدی برای گذراندن یا یک نقطه عطف ساده برای مذاکره نیست، این گسستی است که مانند آن را در طول زندگی خود تجربه نکردهایم. اگر اکنون از کمای طولانی استراتژیک خود بیدار نشویم، به این معنی است که ما به فروپاشی خود رضایت داده ایم.
رؤسای جمهور فرانسه و انگلیس نیز به دنبال سفر به ایالات متحده و آماده گفتگو با ترامپ هستند و این دو کشور خود را آماده کردند تا در صورت ادامه جنگ از اوکراین حمایت امنیتی نمایند و در تلاش هستند تا ترامپ را قانع کنند تا در گفتگوی صلح و نوع رویکردش در جنگ اوکراین منافع اروپا را نیز در نظر گیرد.
توبی هلم -سردبیر سیاسی گاردین- در مقاله خود به استارمر و کسانی که قرار است در چند روز آینده با ملاقات کنند به کنایه نصیحت میکند تا در برخورد با ترامپ سعی کنند تا از اون تمجید نمایند تا مورد قبول او واقع شوند.
او به نقل از منابعی دیگر نوشت: ترامپ خیلی راحت خسته می شود و علاقهاش را از دست میدهد و فکر میکند طرفش کسلکننده است. او مینویسند ترامپ، امانوئل مکرون -رئیس جمهور فرانسه- را دوست ندارد، این موضوع تا حدی به این دلیل برمیگردد که مکرون بیش از حد صحبت می کند و سعی می کند تا برای او سخنرانی کند.
هلم در مقاله خود همچنین به استارمر توصیه میکند که در صورت امکان به تملق از ترامپ بپردازد و بگوید همه سپاسگزار هستند که او توجه جهان را بر نیاز به صلح بین روسیه و اوکراین متمرکز کرده است.
به نظر میرسد اروپا نیز به خوبی میداند ماشین انتقادی ترامپ در همینجا متوقف نخواهد شد و در طول این چهار سال روزهای سخت دیگری را نیز در پیش رو خواهد داشت و احتمالا نیاز است اکنون جامعه اروپا همراستا با یکدیگر تصمیمات جدیتری را اتخاذ نمایند و در غیر این صورت محکوم است تا در تمام این چهار سال در موضوعات دیگری نیز تسلیم ترامپ و برنامههای او شوند.
خبرنگار: ماری ملکی
انتهای پیام/
نظر شما