مخالفت مجلس با کلیات طرح تدریس زبان‌های قومی در مدارس

طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور در دستور کار امروز مجلس قرار دارد.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛  در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی، کلیات طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور، موضوع اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، با ۱۰۴ رای موافق، ۱۳۰ رای مخالف و پنج رای ممتنع تصویب نشد.

احسان عظیمی‌راد، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور (موضوع اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران)، اظهار کرد: در اصل پانزدهم قانون اساسی بیان شده که زبان و خط رسمی کشور زبان فارسی است. کلیه متون رسمی ما و کتب درسی ما باید مبتنی بر زبان فارسی باشد. در اصل پانزدهم قانون اساسی قید شده که تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در کنار زبان فارسی در مدارس آزاد هست، یعنی این طرح کاملاً منطبق بر اصل پانزدهم قانون اساسی است و بلکه می‌تواند یکی از الزامات آن باشد.

وی ادامه داد: همه نمایندگان عزیز ملت دغدغه اجرای سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش را دارند که جزء دغدغه‌های کلیدی رهبر عزیز انقلاب نیز هست. در سند تحول بنیادین در بخش هدف‌گذاری‌های عملیاتی و راهکارها، به بسط عدالت در برخورداری از فرصت‌های تعلیم و تربیت با کیفیت مناسب و در مناطق مختلف کشور اشاره شده است. در مناطق مختلف کشور، اقوام و گروه‌های مختلف زندگی می‌کنند و زبان‌های مختلف و ادبیات محلی آنها باید مورد توجه جدی برای گسترش عدالت در نظام تعلیم و تربیت آن منطقه قرار بگیرد.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در سند تحول بنیادین به نظام آموزش و پرورش اختیار داده شده است که می‌تواند و باید حداقل ۱۰ درصد و حداکثر ۲۰ درصد از برنامه‌های آموزشی خودش را برای معرفی حرفه‌ها، هنرها، آیین‌ها و رسوم‌ها مبتنی بر جغرافیا و مبتنی بر استان و در واقع با رعایت مناطق روستایی و عشایری به صورت اخص و ویژه انجام بدهد. حفظ هویت ملی، حفظ و تقویت هویت اسلامی ایرانی‌ هدف اجرای این طرح است. همچنین دو ساعت از زمان آموزشی در مدارس به این طرح اختصاص پیدا خواهد کرد.

هرگونه واگذاری و نقل‌وانتقال و احداث بنا مشمول طرح هادی روستایی می‌شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه، کلیات و جزییات طرح استفساریه قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن به شرکت‌های تعاونی مسکن و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی را تصویب کردند.

در توضیح این استفساریه، عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه در این قانون آمده اراضی در خارج محدوده قانونی و در داخل حریم امکان ساخت‌وساز ندارند، این امکان برای روستاییان فراهم نیست.

وی افزود: در برخی از روستاها به استناد آیین‌نامه اجرایی این قانون، هرگونه خرید و فروش به غیر از کاربری مسکونی در داخل و خارج از روستا ممنوع شده است. این مسئله مشکلات زیادی برای روستاییان ایجاد کرده است.

ایری بیان کرد: استفساریه درباره این است که به استناد مصوبات طرح هادی روستایی، روستاییان مجاز به ساخت‌وساز هستند. این استفساریه می‌تواند مشکل روستاییان را حل کند.

در این استفساریه آمده است: آیا هرگونه واگذاری و نقل‌وانتقال اراضی و احداث بنا در روستا مشمول ضوابط قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن به شرکت‌های تعاونی مسکن و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی مصوب ۱۳۸۱.۵.۱۶ می‌شود؟

پاسخ: خیر، هرگونه واگذاری و نقل‌وانتقال و احداث بنا در داخل محدوده مصوب طرح هادی روستا مشمول ضوابط طرح هادی روستایی خواهد بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1260066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =