به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، نشست صمیمی محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با جمعی از حامیهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در محل این واحد دانشگاهی برگزار شد.
طهرانچی در این نشست با بیان اینکه هر سازمانی برای بقا نیازمند پایداری و کارآمدی است، اظهار کرد: شرط پایداری، دفع ضرر از خود است. در غیر اینصورت سازمان با اولین آسیب از بین می رود. اگر کارآمد نباشید نیز از بین خواهید رفت.
وی ادامه داد: هرفناوری می تواند هم برای ما ضرر و هم منفعتی ایجاد کند. امروز دانشگاه با مجموعهای از فناوری ها مواجه است. اتوماسیون ۲۰ سال قبل وارد کشور شد. پس از آن فضای مجازی و امروز هوش مصنوعی در جریان است، ولی ما هنوز در اتوماسیون باقی ماندهایم. هر کس در گذشته باقی بماند، نمیتواند از خود دفع ضرر کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: ما میخواهیم بمانیم؛ هر کسی هم که میخواهد بماند باید تفکر کند. سرعت پاسخگیری نسل امروز نسبت به تحولات خیلی بالاست. فناوریها در زندگی اجتماعی ما تغییر کرده؛ چرا نباید در نظامات اداری و کاری ما نیز تغییر کند.
وی با بیان اینکه ما باید در این باره تدبیر و سپس حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی می تواند هم بلای جان و قاتل نان ما باشد و هم عصای دست ما باشد. ما هستیم که انتخاب میکنیم هوش مصنوعی با ما چه میکند.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: دانشگاه در حوزه های دانشی و هم در حوزه های اداری نیازمند تحول است. ما هنوز در دانشگاه درس آشنایی با مبانی کامپیوتر را تدریس می کنیم، در حالی که این درس متعلق به نسل سوم بود و امروز ما در نسل پنجم قرار گرفتهایم، این ضرورت تحول در حوزه دانش فردی را نشان می دهد.
وی گفت: همچنین در حوزه رابطه استاد و دانشجو، هوش مصنوعی اصل یادگیری و یاددهی را متحول کرده، لذا باید نقش استاد را در کنار این فناوری باز تعریف کنیم.
طهرانچی اظهار کرد: در حوزه فناوری سازمانی، ساختار و فرایندها و زیرساخت های دانشگاه باید متناسب با این فناوری اصلاح و بازتعریف شود. مفاهیم راهبر تا کاربر براین اساس تعریف شده اند. همچنین در حوزه رابطه سازمان و دانشجو کلیه نیازهای دانشجو باید براساس بهرهگیری از هوش مصنوعی ارائه شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: ما میخواهیم تغییراتی را در دانشگاه اعمال کنیم که در تحصیل دانشجو اثرگذار است. بخشی از این تغییرات مربوط به خدماتی است که به دانشجو ارائه میشود. لذا ضروری است درمورد ارائه خدمات به کمک هوش مصنوعی فکر و اقدام شود. در طرح حامی کارمندان و هوش مصنوعی حلقههای پاسخ دهی به دانشجو خواهند بود.
به گفته وی، دانشجو در طرح حامی درگیر هوش مصنوعی میشود اما متوجه است که صرفاً هوش مصنوعی کافی نیست؛ بلکه فردی با عنوان حامی همیشه درحال ارتباط با او و خدمترسانی به او است و دغدغه دانشجو را دارد.
طهرانچی با بیان اینکه در این تغییرات آنچه به دانشجو نفع میرساند، ماندنی خواهد بود، تاکید کرد: عنوان «حامی» نیز بر همین اساس برای طرح مربوط انتخاب شده است. حامیها هستند که در دانشگاه ماندنی اند؛ نه کسی که درگیر عناوین گذشته مثل رئیس و معاون است.
وی معتقد است، نسل امروز با گذشته متفاوت است، لذا ما نیز باید شیوههای متفاوتی را نسبت به قبل در پیش بگیریم.
گفتنی است در ادامه این نشست حامیهای دانشجویی به بیان پیشنهادات خود پیرامون اجرای طرح حامی دانشگاه آزاد اسلامی پرداختند.
همچنین طهرانچی از واحدهای فناور و مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه بازدید کرد.
انتهای پیام/
نظر شما