به گزارش خبرنگار بین الملل ایسکانیوز، با گذشت تنها چند روز از دیدار جنجال برانگیز زلنسکی -رئیس جمهور اوکراین و ترامپ -رئیس جمهور ایالات متحده- در کاخ سفید و در حالی که تعدادی از اعضای حزب جمهوری خواه خواستار کنار رفتن زلنسکی از سمت خود هستند، کشورهای اروپایی با برگزاری نشستی در لندن از زلنسکی استقبال کرده و حمایت خود را از او نشان دادهاند.
بیشتر بخوانید:
سیلی آمریکاییها به اعتماد / رئیس جمهور اوکراین پس از تحقیر در کاخ سفید مجبور به ترک آمریکا شد
به دنبال سخنان ترامپ مبنی بر حاضر نبودن زلنسکی برای گفتگوی صلح و قدرنشانسی او، اعضای حزب جمهوری خواه نیز به انتقاد از زلنسکی پرداختند. جانسون یکی از اعضای جمهوری خواه با اشاره به اتفاقات رخ داده گفت: «او یا باید به خود بیاید و شاکرانه پای میز برگردد یا شخص دیگری باید کشور را برای انجام این کار هدایت کند». لیندسی گراهام نیز گفت رهبر اوکراین «یا باید استعفا دهد یا کسی را بفرستد که ما بتوانیم با او تجارت کنیم یا او باید تغییر کند».
اما اوضاع در آن سوی اقیانوس در اروپا جور دیگری در حال رقم خوردن است. نزدیک به 18 رهبر اروپایی در روز یکشنبه در لندن گرد هم آمدهاند تا حمایت قاطع خود را از رئیسجمهور اوکراین ارائه کرده و به او قول دادند که برای کمک به کشورش اقدامات بیشتری انجام خواهند داد.
کییر استارمر-نخست وزیر بریتانیا- که رهبری این نشست را برعهده داشت اشاره کرد بریتانیا و فرانسه بر روی توافق صلح با اوکراین کار خواهند کرد و آن را به دونالد ترامپ ارائه خواهند کرد و آن را گامی در جهت درست پس از نشست جنجالی روز جمعه در کاخ سفید توصیف کرد.
استارمر با توصیف نشست روز یکشنبه به عنوان یک حرکت تاریخی در کنفرانس مطبوعاتی که پس از این نشست انجام گرفت اعلام کرد: «ما کمکهای نظامی خود را ادامه میدهیم و فشار اقتصادی بر روسیه را برای تقویت اوکراین حفظ میکنیم». وی همچنین تأکید کرد که «هر گونه صلح پایدار باید حاکمیت و امنیت اوکراین را تضمین کند» و اشاره کرد هرگونه آتش بس باید توسط ایالات متحده حمایت شود تا از حمله مجدد ولادیمیر پوتین -رئیس جمهور روسیه- به اوکراین جلوگیری کند.
در عین حال بریتانیا در روز یکشنبه اعلام کرد که قرارداد جدیدی به ارزش 1.6 میلیارد پوند (2 میلیارد دلار) را به امضا رساند که به اوکراین اجازه میدهد با استفاده از منابع مالی صادرات، 5000 موشک دفاع هوایی خریداری کند.
استارمر همچنین به طرح ایجاد «ائتلافی از مشتاقان» برای تضمین صلح در اوکراین اشاره کرد. اسکای نیوز در مورد استفاده از اصطلاح «ائتلاف مشتاقان» مینویسد: این اصطلاح برای توصیف کشورهایی که موافق حمایت از یک نیروی بینالمللی برای کمک به حفاظت از هرگونه توافق آتش بس در اوکراین است و شاید این تلاشی از سوی سر کیر استارمر برای جذب مخاطبان آمریکایی باشد، زیرا این عبارتی بود که ایالات متحده بیش از دو دهه پیش برای «ائتلاف مایل به خود» در حمله به عراق استفاده کرده بود.
اسکای نیوز همچنین اشاره میکند احیای کلمات «ائتلاف مشتاقان» - اگر هیچ چیز دیگری نباشد - به واشنگتن یادآوری میکند که لندن بزرگترین و قویترین حامی آن در تهاجم 2003 عراق بود.
همچنین نخست وزیر بریتانیا که تلاش دارد تا طرف آمریکایی خود را نیز ناراحت نکند پس از این نشست در گفتگو با خبرنگاران گفت: او «این را نمیپذیرد که ایالات متحده متحد غیرقابل اعتمادی است». او گفت که ایالات متحده برای چندین دهه قابل اعتماد بوده است و همچنان نیز هست.
این رفتار دوپهلو از سوی نخست وزیر بریتانیا را میتوان هم از ترس این کشور از تصمیات کاخ سفید دانست و هم تلاش او برای همراهی با هر دو طرف مخاصمات، که مشخص نیست تا چه حد میتواند موفق باشد.
همچنین جاستین ترودو -نخست وزیر کانادا – نیز پس از شرکت در اجلاس لندن با برگزاری یک کنفرانس خبری اعلام کرد: برای کانادا مهم است که با متحدانش در آنجا باشد، زیرا آنها درباره دفاع از اوکراین بحث میکردند. او گفت: «همه ما نقش مهمی داریم».
وقتی از ترودو پرسیده شد که کانادا چه نقشی در به اصطلاح «ائتلاف مشتاقان» که قبلا توسط استارمر ذکر شد، ایفا خواهد کرد، گفت: کانادا همیشه با اوکراین ارتباط داشته است و بیش از 10 سال است که ما نیروهای دفاعی اوکراین را آموزش میدهیم و به ایفای نقش «مهم» خود ادامه خواهیم داد.
ترودو همچنین افزاید: «ما همچنان در آنجا حضور خواهیم داشت تا در صورت لزوم با هر آنچه که لازم باشد از اوکراین حمایت کنیم». او اشاره کرد که اوکراین فقط از سرزمینهای خود دفاع نمیکند، بلکه از همان اصول و ارزشهایی دفاع میکند که زیربنای دموکراسی همه ما هست.
گفتنی است اولاف شولز -صدراعظم آلمان- نیز اعلام کرد که تمرکز متحدان این است که اطمینان حاصل کنند که اوکراین پس از پایان جنگ دارای ارتش قوی باشد تا بتواند از خود در برابر هرگونه تجاوز آینده دفاع کند.
فون در لاین -رئیس کمیسیون اروپا- نیز پس از نشست سران به میزبانی نخست وزیر بریتانیا، به خبرنگاران گفت: «ما باید فورا اروپا را دوباره مسلح کنیم».
تاسک -نخست وزیر لهستان – نیز خواستار اتحاد اروپا و آمریکا در مذاکرات اوکراین شد. وی افزود: «بهترین راه برای دلسرد کردن پوتین و سایر متجاوزان این است که قدرت خود را بسازیم و بهترین راه برای متقاعد کردن رئیس جمهور ترامپ به تقویت همکاری با اروپا و نه تضعیف آن، قدرت اروپایی ما است. همه مایلند با یک شریک قوی کار کنند».
انتهای پیام/
نظر شما