معرفی چند کتاب در خصوص سرور زنان عالم/ فداکاری‌های حضرت خدیجه (س) در عصر جاهلیت

به مناسبت فرارسیدن سالروز وفات ام‌المؤمنین، حضرت خدیجه (س) تعدادی از کتاب‌هایی که پیرامون زندگی این بانو نگارش شده را معرفی می‌کنیم.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، حضرت خدیجه (س) به گواه حضرت محمد (ص) یکی از چهار زن برگزیده جهان می باشد از شخصیت‌های نمونه تاریخ است که در مکتب اهل بیت از جایگاهی ویژه برخوردار است و مطالعه در خصوص سیر زندگی ایشان خالی از لطف نیست.

حضرت خدیجه (س) از جمله بزرگترین حامیان نشر اسلام بوده که در این راه از هیچ کوششی دریغ نکرد و دوران حیات این بانو چنان در زندگی پیامبر مهم بود که پس از درگذشت او و حضرت ابوطالب (ع)، اقامت در مکه برای رسول خدا (ص) دشوار شد و خداوند به آن پیامبر اسلام فرمان داد: «از مکه خارج شو که دیگر تو را در آنجا یاوری نیست».

اولین زن مسلمان بودن، اولین همسر پیامبر بودن و داشتن بیشترین معاشرت با ایشان، انفاق بی‌نظیر، حمایت از پیامبر اکرم (ص) در سخت‌ترین ایام، مادر فاطمه زهرا (س) بودن و از همه بالاتر ‏فردی که فرشته وحی سلام و تحیت خداوند را برای او آوردن، گوشه‌هایی از فضائل و مناقب بانویی است که همه ‏ائمه معصومین (ع) به فرزندی ایشان افتخار می‌کنند. ‏

به مناسبت فرارسیدن سالروز وفات ام‌المؤمنین، حضرت خدیجه (س) تعدادی از آثاری که پیرامون زندگی این بانو نگارش شده را معرفی خواهیم کرد.

«بانوی عاشق»

این کتاب می‌خواهد تصویری دلپذیر و درست از بانوی یگانه اسلام برایمان به جای بگذارد. تصویری که در زمانه ما جایگاه ویژه ای دارد، در دنیایی که حتی گذاشتن اسم «خدیجه» روی دخترانمان کار سختی شده، آشنایی با سبک زندگی، علایق و خواسته‌های این بانو، مسیر تازه‌ای از تفکر را به روی مخاطب باز می‌کند. مسیری که نویسنده از رهگذر انتخاب بانو در امر ازدواج آن‌ را برایمان می‌گشاید.

کتاب «بانوی عاشق» به قلم اعظم بروجردی نگارش شده و به همت انتشارات کتاب جمکران به چاپ رسیده است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

پیامبر(ص) در پیشگاه خدیجه(س) نشست و چون روزهای نخست، دست او را در دست گرفته بود و عاشقانه می‌گریست. خدیجه(س) با زحمت تلاش می‌کرد که اشک از چشم همسرش بزداید. نگاه آن دو در هم گره خورده بود. گویا هیچ‌کدام نمی‌خواستند، دل از یکدیگر بکنند و جدا شوند. پیامبر(ص) به سختی بغض خویش را فرو داد و گفت: «اندوه بر قلبم فشار می‌آورد همسرم! اگر می‌توانستم، درد تو را بر سینۀ خود می‌نشاندم و تقدیر را عوض می‌کردم، اما می‌دانی که من فقیری بیش نیستم و او غنی محض است. به یقین می‌دانم در رنج و اندوه تو خیری کثیر است و خداوند، بهتر از آنچه دیدی و شنیدی و داشتی، تو را مرحمت می‌فرماید. اما بر من سخت است این هجران که شما را عاشقم...»

معرفی چند کتاب در خصوص سرور زنان عالم/ فداکاری‌های حضرت خدیجه (س) در عصر جاهلیت

«یوما»

این رمان اثری است که برای مخاطبان ادبیات دینی و برای انواع مختلف سلایق، حرف‌هایی جدی و تازه دارد. بستر اصلی این رمان بیان فرازهایی از زندگی حضرت خدیجه کبری (س) است. نویسنده موقعیت زمانی روایت خود را از ساعت‌های منتهی به ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) شروع کرده است و با توصیف توأمان موقعیت منزل، ذهنیت حضرت خدیجه و مردمان شهر را که نمایندگانی از آن‌ها به‌بهانه‌هایی به منزل پیامبر رفت‌وآمد دارند، داستانی تعریف می‌کند که بیشتر از جذابیت‌های قصه‌پردازانه، از منظر روایت لذت‌بخش است.

نویسنده به‌دلیل نیت خود برای جلب بخش وسیعی از مخاطبان، با وجود انتخاب یک زاویه‌دید غالب، به‌صورت متناوب نقطه نگاه پرداخت روایت را تغییر می‌دهد. در واقع چندین روایت موازی را با چند زاویه‌دید به‌ ظاهر متفاوت با یکدیگر در دل داستان نشانده است. او راوی سکنات و وجنات حضرت خدیجه (س) در آستانه میلاد حضرت زهرا (س) است. نویسنده در این نقش، به‌ زیبایی تصویری مینیاتوری و بسیار تأثیرگذار از شیفتگی بانوی بزرگ اسلام به پیامبر اکرم (ص) را تصویر کرده است. خلق صحنه‌هایی چون عطرآمیزشدن بدن کودکانی که پیامبر آنان را نوازش می‌کرد و دیالوگ‌هایی که نمایانگر گفت‌وگوی رسول اکرم (ص) با خدیجه است، از درخشان‌ترین و ماندگارترین بخش‌های این رمان، از این منظر است.

کتاب «یوما» به قلم مریم راهی نگارش شده و توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر و راهی بازار نشر گردیده است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

نفیسه چشمانی درشت دارد که چون سرمه می‌کشد رنگ قهوه‌ای‌اش بیش جلوه‌گر می‌شود. از صفیه شنیده‌ام شبیه مادرش است در ملاحت رخسار و بلندی قامت و رسایی صدا. افسوس که عمرش کوتاه بود. گردن‌آویز مرواریدش را که همتا ندارد در میان جواهرات یمن، و از کودکی تا به حال حتی ساعتی هم از خود دورش نکرده و مدام او را می‌بینی که دست میان مرواریدها برده است و بازی‌شان می‌دهد، میان دو انگشت می‌گیرد و پیچ و تابی می‌دهد و یک‌نفس:

سیده نساء قریش هستی تو... چهره‌های مشهور عرب و عجم را می‌شناسی... با سران یهود و نصارا ملاقات داشته‌ای... با پادشاهان ممالک مجاور در داد و ستدی... آن هم در روزگاری که زنان یا مطربند و خنیاگر، و یا خانه‌نشین و واپس‌مانده...

معرفی چند کتاب در خصوص سرور زنان عالم/ فداکاری‌های حضرت خدیجه (س) در عصر جاهلیت

سرور زنان جهان

این کتاب سه بخش کلی دارد. ابتدا به گوشه‌هایی از زندگانی خدیجه (س) در عصر جاهلیت و جایگاه رفیع اجتماعی ایشان در آن زمان اشاره شده و سپس به تبیین شخصیت دینی و اخلاقی خدیجه (س) به عنوان نخستین زن ایمان آورنده به پیامبر اسلام (ص) پرداخته شده است.

در ادامه نویسنده به خدمات خدیجه (س) به دین اسلام به‌ویژه با بذل مال خویش در این راه اشاره کرده و به اثبات باکره بودن ایشان تا قبل از ازدواج با شخص پیامبر اسلام (ص) پرداخته و به برخی از شبهات تاریخی در این زمینه پاسخ داده است.

سپس به نحوه ازدواج خدیجه (س) با رسول خدا (ص) اشاره کرده و بعضی از فضائل ایشان، نمونه‌هایی از رفتار و اخلاق وی، برخی از ابعاد تربیتی در زندگی ایشان، مقامات معنوی خدیجه (س) نزد معصومین (ع) و شکوه تاریخی این بانوی بزرگ اسلام به تصویر کشیده شده است.

کتاب سرور زنان جهان ام‌المؤمنین خدیجه کبری (س) به قلم اکرم‌السادات هاشمی‌نژاد از سوی مرکز بین‌المللی ترجمه و نشر المصطفی (ص) به چاپ رسیده است.

معرفی چند کتاب در خصوص سرور زنان عالم/ فداکاری‌های حضرت خدیجه (س) در عصر جاهلیت

خصایص ام‌المؤمنین خدیجه کبری (س)

این کتاب در ۶۸۴ صفحه شامل ۱۶۰ ویژگی از خصوصیات همسر وفادار پیامبر اکرم (ص) و دارای یک پیشگفتار و ۱۶۰ فصل است. مؤلف در فصل‌های این کتاب می‌کوشد بر آیات قرآن و روایات معتبر تکیه کند و با بهره‌وری از آیات و روایات معتبر در منابع شیعه و سنی اشاره به ویژگی‌هایی از خصوصیات خدیجه کبری (س) کرده است و در حد توان، فضائل آن حضرت را بازگو می‌کند. از ویژگی‌های مهم این کتاب، پرداختن به برخی جعلیات تاریخی درباره خدیجه (س) و ذکر بی‌محتوایی و عدم سندیت تاریخی برخی انتساب‌ها و برشمردن صفات عالی آن حضرت است.

در کتاب «خصایص ام‌المؤمنین خدیجه الکبری (س)»، به بررسی شخصیت آن بانوی با فضیلت پرداخته‌شده است که ویژگی‌های وی همانند ایمان و اعتقاد راسخ، نجابت و پاکدامنی، حق‌جویی و حق‌پذیری، ایثار و فداکاری، حسن رفتار با همسر، راستی و درستی، و مقاومت و صبوری از او شخصیت ممتازی ساخته است که وی را به عنوان یکی از بهترین الگوهای کمال و جمال انسانی برای همه مسلمانان به‌ویژه بانوان حق طلب مطرح می‌کند، ویژگی‌های والایی که سبب شرافت مقام و کسب امتیازات منحصربه‌فردی همچون (برگزیده از سوی خدا)، (برخورداری از سلام خداوند و جبرئیل)، (مباهات خداوند بر فرشتگان کریمش به وجود او)، (افتخار مادری بر نسل پاک پیامبر (ص))، (محسوب شدن از جمله اصحاب اعراف)، (قرار گرفتن در زمره مقربین بهشتی) برای آن بانو شد.

معرفی چند کتاب در خصوص سرور زنان عالم/ فداکاری‌های حضرت خدیجه (س) در عصر جاهلیت

انتهای پیام/

کد خبر: 1261534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =