جنجال سفر نوروزی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور/ شهرام دبیری به قطب جنوب نرفته اما کجاست؟

سفر جنجالی شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهوربه قطب جنوب هر چند تکذیب شد اما عدم حضور وی در کشور و بی‌خبری از این که وی در ماموریت کاری به سر می‌برد یا به سفر شخصی رفته است هنوز محل پرسش و تامل است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ در روزهای نخست فروردین ۱۴۰۴ خبر سفر خانودگی شهرام دبیری، معاون پارلمانی پزشکیان به قطب جنوب تبدیل به اولین حاشیه سیاسی دولت چهاردهم در سال جدید شد.

بیشتر بخوانید؛
پارادوکس یک خنده جنجالی و شعار سال ۱۴۰۴/ از هدیه فرزین تا هدایت «سرمایه‌گذاری برای تولید»

ماجرا از تصویری شروع شد که شهرام دبیری و همسرش را در راه قطب جنوب نشان می‌دهد و سپس تصاویر دیگری نیز منتشر شد که حاکی از سفر وی به بوئنوس آیرس بود. هر چند این خبر پس از ساعت‌ها بهت و التهاب سرانجام از سوی روابط عمومی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری تکذیب شد اما تا پیش از این تکذیبه بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی و فعالان طیف‌های گوناگون سیاسی نسبت به آن واکنش منفی نشان دادند.

محمد مهاجری، عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت و محمد فاضلی، مشاور فرهنگی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ دو تن از چهره‌های حامی دولت در پی انتشار این تصاویر درخواست برکناری دبیری را کرده بودند.

مهاجری در کانال تلگرامی خود نوشت: «طی۲روز گدشته خبری در فضاب مجازی منتشر شده که آقای دکتر شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به مکانی دور از توقع (قطب‌جنوب) سفر کرده قاعدتا باید سیستم اطلاع‌رسانی دولت به این خبر واکنش نشان می‌داد و اگر دروغ است آن را تکذیب می کرد. و اگر خبر درست است حتی اگر آن عزیز سفرکرده با پول خودش و بدون استفاده از بیت‌المال چنین کرده است حتما با شیوه نهج‌البلاغه‌ای آقای‌پزشکیان نمی‌خواند و به عنوان وصله ناجور دولت باید کنار گذاشته شود. آن هم بدون فوت وقت.»

محمد فاضلی نیز با استدلالی مشابه نوشت: «آقای ‎پزشکیان اگر خبر سفر معاون شما به قطب جنوب درست است، در برکناری او درنگ نکنید. برایش مهم نبوده در چه زمانه سختی برای مردم و در دوره کدام رئیس‌جمهور - حافظ نهج‌البلاغه - راهی قطب جنوب می‌شود. فهم موقعیت، حداقل لازمه سیاست‌ورزی است؛ و با «پول خودم است» قابل جایگزینی نیست.»

سعید شریعتی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در توئیتی کنایه آمیز دبیری را با عثمان بن حنیف کارگزار امام علی (ع) مقایسه کرد و نوشت: «آقای دکتر پزشکیان سربسته عرض کنم که در نهج‌البلاغه نامه امام علی به عثمان بن حنیف نیز وجود دارد.»

جنجال سفر نوروزی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور/ شهرام دبیری به قطب جنوب نرفته اما کجاست؟

ساعتی پیش از تکذیب خبر سفر دبیری به قطب جنوب همانطور که پیش‌بینی می‌شد نمایندگان جبهه پایداری نیز غافله عقب نمانند و فعال‌ترین عضو این جبهه در فضای مجازی، نوشت: «تصویر سفر معاون آ. پزشکیان به قطب جنوب را ابتدا صفحه شخصی همسر ایشان منتشر کرد. بعد از آن یکی از کانال‌های خبری در ایتا آن را بازنشر و نقد کرد. حمید رسایی در ادامه نوشته است: «صحتش را از مراجع ذی‌صلاح پیگیری کردم، سوگمندانه تأیید شد. برای من قبیح‌تر از انجام این سفر با هزینه عجیب، فخرفروشی به آن و نشر آن است.»

پایگاه خبری رجانیوز، ارگان‌رسانه‌ای جبهه پایداری نیزبا یادآوری جنجال سکه هدیه دادن محمدرضا فرزین نوشت: «این روزها که مردم زیر فشار اقتصادی به سختی زندگی می‌کنند، برخی مسئولان دولت با رفتارها و سخنانشان نشان می‌دهند که دغدغه‌ای جز رفاه شخصی ندارند. محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در پاسخ به سوالی در مورد عیدی دادن به اعضای خانواده گفت: «معمولا عیدی یا نیم سکه می‌دهم یا سکه تمام!» این جمله ساده، برای مردمی که هر روز با گرانی سکه، دلار و حتی مایحتاج اولیه دست‌وپنجه نرم می‌کنند، چیزی جز تعجب و خشم به همراه نداشت. چنین سخنی، پرده از فاصله عمیق میان زندگی مسئولان و واقعیت تلخ زندگی مردم برمی‌دارد. آقای رئیس‌جمهور اثبات کنید که عدالت در نگاه شما تنها یک شعار برای کسب آرا نبود.»

هم زمان با انتشار سفر دبیری به خارج از کشور ویدئویی نیز از وی در فضای مجازی وایرال شده است که به مردم توصیه می‌کند در اوقات فراغت نوروز کتاب‌های تاریخی بخوانند.

شهرام دبیری در قطب جنوب نیست اما دقیقا کجاست؟

روابط عمومی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری هر چند صحت تصاویری که در فضای مجازی دست به دست می‌شود را تایید کرده است اما آن‌ها را قدیمی می‌داند و نوشته است: «در روزهای اخیر خبرسازی برخی کانال های خبری در یکی از پیام رسان ها، مستمسکی برای برخی تحلیل های نادرست شده است. بر این اساس شایعه مطرح شده مبنی بر سفر معاون پارلمانی رئیس جمهور به قطب جنوب چنین ادعایی صحت ندارد و تصاویر منتشر شده قدیمی بوده است.»

البته انصاف‌نیوز، پایگاه خبری نزدیک به دولت نیز چند ساعت پیش از این اطلاعیه جور اطلاع‌رسانی معاونت پارلمانی را کشیده و نوشته بود: «تصاویر منتشر شده قدیمی است. در روزهای اخیر هم شایعه‌ی مشابهی مبنی بر سفر دکتر جواد ظریف به نیویورک منتشر شده بود.»

خبرگزاری فارس در اولین ساعات چهارشنبه ۶ فروردین به اطلاعیه دیرهنگام روابط عمومی معاونت پارلمانی واکنش نشان داد و ضمن تایید قدیمی بودن تصاویر نوشت: «یکی از اعضای دفتر دبیری گفت: این سفر مربوط به ایام فعلی نمی باشد و مربوط به سال های گذشته بوده و در آن زمان دبیری مسئولیتی در دولت نداشته است. پیگیری ها حاکی است هرچند سفر شهرام دبیری معاون رییس جمهور به قطب جنوب خبر سازی بوده اما وی در حال حاضر، ایران نیست و به یکی از کشورهای منطقه سفر کرده است.»

این تکذیبه‌ها در حالی منتشر می‌شود که سایت انتخاب از حامیان دولت نیز تصویر گردش دبیری و همسرش در آرژانتین را نیز منتشر کرده بود.

جنجال سفر نوروزی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور/ شهرام دبیری به قطب جنوب نرفته اما کجاست؟

شهرام دبیری کیست و چگونه معاون پزشکیان شد؟

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور یکی از پزشکانی است که با شکل گیری دولت چهاردهم بر اساس دوستی با مسعود پزشکیان از تبریز راهی پاستور شد. وی هر چند در عرصه کسب و کار شخصی فردی توانمند است اما به نظر می‌رسد تاکنون نتوانسته است در منصبی که به آن گمارده شده، کارآمدی لازم را از خود نشان دهد. دبیری به طور ناگهانی و بدون داشتن هیچ سابقه‌ای در عرصه پارلمانی وارد این جایگاه شده است. وی تاکنون در وزارتخانه‌ای معاون امور مجلس نبوده و سابقه نمایندگی نیز ندارد و حتی در هیچ حوزه مرتبط با مجلس نیز فعالیت نکرده است.

محمدعلی نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در این زمینه نوشته است: «آقای دکتر دبیری که به شغل طبابت مشغول است در شرایطی به عنوان معاون پارلمانی برگزیده شده که حتی یک دوره هم در مجلس حاضر نبوده و سابقه حقوقی هم ندارد. این درحالی است که اصولا روسای جمهور افرادی را به عنوان نماینده پارلمانی انتخاب کرده اند که سابقه نمایندگی داشته و در امور مربوطه مشغول بودند.»

بیشترین ضربه بی‌تجربگی وی در زمان استیضاح عبدالناصر همتی به دولت پزشکیان وارد شد در حالی که دبیری عهده‌دار یکی از حساس‌ترین سمت‌های دولتی یعنی شاهراه ارتباط بین دولت و مجلس است و اگر نتواند در برهه‌های حساس به شایستگی ماموریتش را انجام دهد نه تنها لطمات مهلکی به دولت وارد می‌شود بلکه شالوده ایده «وفاق» به منزله سنگ بنای دولت پزشکیان نیز ازهم می‌پاشد.

۱۳ خرداد سال ۱۳۹۹ خبرگزاری فارس در مطلبی نوشت شهرام دبیری، رئیس شورای شهر تبریز در ادامه رسیدگی به پرونده فساد در شهرداری تبریز توسط سربازان گمنام امام زمان در سازمان اطلاعات سپاه عاشورا بازداشت شد. اما وی در درنهایت از همه این اتهامات مبرا شد و حتی در دوره ششم انتخابات شورای شهر تایید صلاحیت نیز شد.

وی تا پیش از حکم جدید پزشکیان برای معاونت پارلمانی دولت چهاردهم، رئیس شورای استان آذربایجان شرقی و نماینده این استان در شورای عالی استان‌ها بود. علاوه بر این در حال حاضر به عنوان نخستین دبیر کل «حزب رفاه و سلامت آذبایجان شرقی» فعالیت می‌کند.

جنجال سفر نوروزی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور/ شهرام دبیری به قطب جنوب نرفته اما کجاست؟

واکنش شهرام دبیری به انتقادات از عملکردش هنگام استیضاح همتی

دبیری در روزهای پایانی اسفند ۱۴۰۳ درباره عملکرد ضعیفش در زمان استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی گفته است: «این‌طور نیست که بگوییم این کار را بکن و این کار را نکن، این موضوع دستوری نیست و نماینده باید خود قانع شود. ما کاری که لازم بود را انجام دادیم و جلسات متعددی با وزیر و معاونان پارلمانی تمامی وزارتخانه‌ها برگزار کردیم. شفاف‌سازی‌های لازم را انجام دادیم، جلسات متعددی با نماینگان داشتیم و موضوعات به نمایندگان توضیح داده شده است. اصلا ربطی به معاون پارلمانی ندارد که برود و جلوی استیضاح را بگیرد.»

با این حال باید به وی یادآور شد که هر چند دفاع بسیار بد عبدالناصر همتی از عملکردش در روز استیضاح در کنار دفاع‌های ضعیف رئیس‌جمهور و نمایندگان مخالف استیضاح، یکی از بزرگ‌ترین برگ‌های برنده در دستان منتقدان دولت بود و با این برگ برنده توانستند بسیاری از نمایندگان مجلس را برای عزل وزیر اقتصاد و دارایی قانع کنند اما قوانینی مانند عفاف و حجاب، موضوع فیلترینگ و انتخاب وزیر جدید اقتصاد و دارایی از جمله موضوعات حساس دیگری است که در این مقطع تاریخی کشور نیاز به ایفای نقش پررنگ معاون پارلمانی مسلط به مبانی حقوقی و تقنینی در کنار شناخت راه‌های غیررسمی رایزنی در مجلس شورای اسلامی دارند.

عرصه رسانه‌ای کشور در ماه‌های اخیر منعکس کننده یکه‌تازی بسیاری از نمایندگان جبهه پایداری علیه دولت بود اما آیا از دلیری کارآمدی لازم در دفع این آسیب‌ها دیده شد؟ مروری بر نقش معاونت پارلمانی در دولت‌های گذشته نشان می‌دهد این جایگاه تا چه حد می‌تواند روابط قوای مجریه و مقننه را اصطلاحا روی غلتک بیندازد یا آن را با اصطکاک مواجه کند.

وجه مشترک مسعود پزشکیان و شهرام دبیری حضور در دانشگاه علوم پزشکی تبریز و جبهه‌های جنگ در دوران دفاع مقدس است و بر این اساس معیار حضور دلیری در کابینه، اعتماد شخصی رئیس‌جمهور به وی است اما چنین انتخابی با شعارهای کمپین پزشکیان درباره استفاده از کارشناسان و متخصص در تضاد است زیرا گماردن فردی غیرمتخصص در جایگاه رابط میان دولت و مجلس اگر نتواند اثری مثبت برای دولت داشته باشد قظعا به پاشنه آشیل آن تبدیل خواهد شد و علاوه بر این با شعار تخصص‌گرایی رئیس‌جمهور نیز تضاد د ارد.

پای انتصابات خانوادگی دبیری هم چاشنی انتقادات شد

به دلیل دهنییت منفی افکار عمومی از انتصاب‌های فامیلی در دولت های پیاپی که گویی تبدیل به میراث آن‌ها برای یکدیگر شده است، دولت چهاردهم از همان روزهای نخست تلاش کرد تا به مردم بقبولاند مبنای انتصاب افراد در دولت‌ها شایستگی و تخصص آن‌ها است نه روابط فامیلی و غیره. اما به تدریج برخی انتصابات و حواشی آن برای دولت دردسر ساز شد و مدتی هم از سوی محافل رسانه‌ای داغ نگه داشته شد اما به نظر می‌رسید پس چند روز مانند موارد مشابه به فراموشی سپرده شد.

با این وجود انتشار خبر جنجالی سفر دلیری نشان داد افکار عمومی آن انتصاب‌ها را فراموش نکرده است. کاربران فضای مجازی در روزهای گذشته دوباره از انتصابات بستگان شهرام دلیری و حواشی آن سخن می‌گویند که نکته قابل تاملی است. گفتنی است علیرضا رحیمی، داماد برادر دبیری، معاون جوانان وزیر ورزش است و مهرداد رحیمی، برادر داماد برادر دبیری، نیز به سمت معاونت در معاونت پارلمانی ریاست‌جمهوری منصوب شده است. فرزین دبیری، برادر شهرام دبیری، نیز عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1262762

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =