آداب و رسوم عید فطر در اردبیل؛ جلوه‌ای از فرهنگ و سنت‌های دیرینه دیار سبلان

مردم اردبیل با شادی و نشاط، عید فطر را در کنار خانواده و بزرگترهای خود جشن می‌گیرند و از«قره بایرام» تا «فطیر بایراملیقی» آئینی‌هایی با قدمت چند صد ساله در این روز خاص است.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از اردبیل، در استان اردبیل، عید فطر، همچون دیگر نقاط جهان اسلام، از جایگاه والایی برخوردار است.

مردم این دیار، از چند روز قبل از عید فطر، خود را برای جشن‌های این روز فرخنده آماده می‌کنند؛ خانه‌ها تمیز و پاکیزه می‌شوند، لباس‌های نو تهیه می‌شود و به‌ویژه برای زوج‌های جوان، هدایای ویژه‌ و خاص تدارک دیده می‌شود.

پختن حلوا و پخش آن بین هفت همسایه به‌خصوص حلوای سیاه اردبیل که شهرت فراوانی دارد، یکی از سنت‌های رایج این منطقه برای عید فطر است.

«فطیر بایراملیقی»؛ عیدی خاص عید فطر در دیار سبلان

یکی از رسوم خاص اردبیل در عید فطر،«فطیر بایراملیقی» است؛ طبق این آئین در عصر آخرین روز ماه رمضان، خانواده‌ها به خانه زوج‌های جوان می‌روند و با هم حلوای مخصوص عید را آماده می‌کنند؛ شب عید نیز خانواده داماد، همراه با اقوام، هدایایی شامل حلوا، زیورآلات و لباس به خانه عروس می‌برند که این سنت، نمادی از شادباش و تبریک عید فطر است.

زکات فطریه نیز در شب عید فطر کنار گذاشته می‌شود و پس از ادای نماز عید، به نیازمندان اهدا می‌شود.

نماز عید فطر در مساجد سراسر استان اردبیل با شکوه و عظمت برگزار می‌شود و پس از آن، برخی از مردم به زیارت اهل قبور رفته و خیرات می‌کنند.

«قره بایرام» سنت دیرینه‌ اردبیلی‌ها در عید فطر

قره بایرام، سنت دیرینه‌ای در اردبیل است که طی آن، خانواده‌ها از بستگان عزادار خود عیادت می‌کنند.

دیدار با بزرگان و ریش‌سفیدان خانواده نیز از دیگر آداب پسندیده عید فطر در این استان است.

مردم اردبیل، با شادی و نشاط، عید فطر را در کنار خانواده و بزرگترهای خود جشن می‌گیرند و از یک ماه روزه داری و عبادت خداوند سپاسگزاری می‌کنند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1263148

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =