کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است/ دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

برخی از کارآفرینان به دلیل این باور که تجربه عملی و مهارت‌های کارآفرینی ارزشمندتر از دانش آکادمیک سنتی است، تحصیلات دانشگاهی را کنار می‌گذارند. آنها حتی دانشگاه را دلیل عقب‌ ماندن از شروع کسب‌وکارشان می‌دانند و برخی هم معتقدند که هزینه و وام‌های دانشگاهی مانعی برای راه‌اندازی یک شرکت باشد.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ زمانی مد بود که کارآفرینان برای دنبال کردن ایده و رویاهایشان دانشگاه را ترک می‌کردند، اما گویا الان مد شده است که کارآفرینان جوان برای دانشگاه‌ها درخواست بفرستند و دانشگاه‌ها آنها را پس بزنند. با این حال به نظر می‌رسد که کارآفرینی و دانشگاه ۲ نقطه مقابل هم هستند که یکی دیگری را نقض می‌کند. نمونه آن یک پسر ۱۸ ساله است که داستان زندگی او را خواهید خواند.

الکساندر وانگ ۱۸ ساله با دارایی خالص ۲ میلیارد دلار، جوان‌ترین میلیاردر فناوری خودساخته‌ای که در فهرست سال ۲۰۲۵ فوربس عنوان شده است. او یک امپراتوری در حوزه هوش مصنوعی با بیش از ۱۰۰ هزار پیمانکار داده تاسیس کرده است و آن را مدیریت می‌کند. پیمانکار داده به نهاد شخص ثالثی اتلاق می‌شود که برای تسهیل اجرای برنامه داده، جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و گزارش داده‌ها برای شرکت کنندگان قرارداد می‌بندد. پیمانکار داده یک پیمانکار فرعی و همکار تجاری خواهد بود.

در شرکت وانگ با نام «اسکیل ای‌آی» یا Scale AI کارمندان کار برچسب‌گذاری روی داده‌ها را انجام می‌دهند؛ فرآیندی اساسی برای ایجاد و سازمان‌دهی محتوا که به آموزش و سیستم‌های هوش مصنوعی برای تفسیر بهتر زبان انسان کمک می‌کند. وظایف آنها نوشتن‌هایکو (چند بند اول محتوا)، خلاصه‌سازی اخبار و ساختن داستان به زبان‌هایی مانند خوسایی (یکی از زبان‌های رسمی کشور آفریقای جنوبی) و اردو است که همگی برای فراهم کردن زمینه‌های زبانی چت‌بات‌ها مورد نیاز است.

کسب‌وکارهایی که مشتاق ورود به رقابت‌های هوش مصنوعی هستند، به قدری مورد تقاضای این عملیات کار فشرده قرار گرفته است که سرعت درآمد استارتاپ اسکیل در سال گذشته سه برابر شد و ارزش آن را به ۱۴ میلیارد دلار رسید. براساس گزارش فوربس، وانگ حدود ۱۴ درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد که پس از یک دور جمع‌آوری کمک مالی یک میلیارد دلاری در ماه مه ۲۰۲۴، ارزش آن به ۱۳/۸ میلیارد دلار آمریکا رسید.

وانگ نقش شرکتش را در انقلاب هوش مصنوعی با تراشه‌های انویدیا مقایسه می‌کند که وال استریت ژورنال آن را داغ‌ترین شرکت فناوری در جهان توصیف می‌کند.

او در مصاحبه با فوربس در مورد انگیزه‌اش برای راه‌اندازی این شرکت در سال ۲۰۲۹ گفت: داده‌ها کد جدید هستند.

او در لوس‌آلاموس نیومکزیکو از پدر و مادری مهاجر و چینی‌تبار به دنیا آمد که هر دو در آزمایشگاه ملی لوس‌آلاموس به عنوان محقق کار می‌کردند. او از سنین پایین در معرض علم فیزیک پیشرفته قرار گرفت.

وانگ از کلاس نهم به کارآفرین شدن فکر کرد؛ زمانی که با کمک یکی از دوستانش یک «گوگل داک» پر از ایده‌های استارتاپی ایجاد کردند.

او در نوجوانی علاقه ویژه‌ای به نواختن ویولن داشت، در مسابقات ریاضی و فیزیک شرکت می‌کرد و برای مسابقات مناظره به کشورهای متفاوت سفر می‌کرد. همین‌ها باعث شد که یک سال زودتر از دبیرستان فارغ‌التحصیل شود تا به سیلیکون ولی برود و به عنوان مهندس برای طراحی پلتفرم پرسش و پاسخ «کورا» یا Quora شروع به کار کند.

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

جوان‌ترین میلیاردر خودساخته جهان؛ الکساندر وانگ

او در وبلاگی در سال ۲۰۱۶ نوشت: زمانی که وارد کورا شدم روزی ۱۲ ساعت کار می‌کردم، ولی پس از گذشت چند ماه خودم از پیشرفت خودم شگفت‌زده شده بودم. خودم احساس می‌کردم که در عرض چند ماه از یک کدنویس معمولی به یک معمار سیستمی تبدیل شده‌ام. حتی اگر سال‌ها برای خودم برنامه‌نویسی می‌کردم، هیچ وقت به این تبحر نمی‌رسیدم.

آغاز کارآفرینی

وانگ بعدا وارد دانشگاه MIT شد و در رشته ریاضیات و علوم کامپیوتر به تحصیل پرداخت و در همین حین یک اپلیکیشن مخصوص آیفون برای رزرو نوبت‌های پزشکی به نام «آوا» توسعه داد. او همچنان سال اول دانشگاه را سپری می‌کرد و پیشنهادهای کارآموزی تابستانی‌اش را بالا و پایین می‌کرد که با مدیرعامل شرکت «اپن‌دور» (Opendoor) ملاقات کرد. «اریک وو» او را متقاعد کرد که مسیر متفاوتی را در پیش بگیرد و کارآفرینی را از همان زمان- یعنی زمانی که هنوز داشت در دانشگاه درس می‌خواند- دنبال کند.

از این رو وانگ MIT را ترک کرد و استارتاپ خودش را راه انداخت. او در وبلاگش نوشته است: می‌دانستم که اگر هرگز ریسک کارآفرینی را در زمان مناسب انجام ندهم، پشیمان می‌شوم.

وانگ در تابستان ۲۰۱۶ آوا را وارد یک طرح شتاب‌دهنده استارتاپی کرد که توسط شرکت سرمایه‌گذاری مشهور «وای کامبینیتور» اداره می‌شد. در آن زمان «سام آلتمن» که هم‌اکنون مدیرعامل OpenAI است، آن را اداره می‌کرد. این شد که به همراه یکی از بنیانگذارانش به نام «لوسی گوئو» ایده خود را به اسکیل ای‌آی گسترش دادند.

در همان چند ماه اول پس از راه‌اندازی، شرکت‌های کروز و تسلا مشتری آن شدند و اسکیل ای‌آی شروع به ساخت شبکه پیمانکاری خود کرد. وانگ در سال ۲۰۱۷، یک شرکت تابعه را معرفی کرد که نیروی کار مقرون به‌صرفه در خارج از کشور را برای کار حاشیه‌نویسی داده استخدام می‌کرد. این شرکت «ریموتسکز» یا Remotasks نام داشت و گوئو با استخدام از طریق گروه‌های فیس‌بوکی به رشد نیروی کار کمک کرد.

بیشتر بخوانید:

کارآفرین ۱۸ ساله ایرانی که دانشگاه‌های معتبر آمریکا ردش کردند

وانگ اسکیل را همانند یک استارتاپ سیلیکون ولی اداره کرد و شعارهای داخلی مانند «چرا سریع‌تر نه» و «از میان دیوارها بدو» را در کنار آنها ترویج کرد.

در ابتدا، این شرکت انواع مختلف داده، از PDF گرفته تا تصاویر را آزمایش کرد، اما تلاش‌های اولیه برای جلب توجه ناموفق بود. این پیشرفت زمانی حاصل شد که اسکیل روی داده‌های حسگر و بینایی کامپیوتری تمرکز کرد و منجر به مشارکت‌های بزرگ شد.

اسکیل آپ در سال ۲۰۱۹ به وضعیت تک شاخ دست یافت و به ارزش یک میلیارد دلاری رسید و اولین قرارداد هوش مصنوعی مولد خود را با OpenAI امضا کرد.

یک سال بعد، با ارتش ایالات متحده در زیرساخت داده‌های هوش مصنوعی شریک شد. اگرچه متا در طول رکود فناوری در سال ۲۰۲۳ یک قرارداد ۴۰ میلیون دلاری را لغو کرد و باعث کاهش ۲۰ درصدی نیروی کار شد، اما اسکیل به سرعت بازگشت.

هیجان جهانی پیرامون هوش مصنوعی مولد پس از موفقیت سریع ChatGPT، شتاب جدیدی به همراه داشت و به اسکیل کمک کرد تا قراردادی ۱۲۰ میلیون دلاری با گوگل برای پشتیبانی از مدل زبان «جمینی» منعقد کند.

به گزارش بیزینس اینسایدر، اسکیل پس از جمع‌آوری یک میلیارد دلار سرمایه جدید، تابستان گذشته دفتر جدیدی در سانفرانسیسکو افتتاح کرد و اکنون به دنبال ارزش گذاری ۲۵ میلیارد دلاری از طریق فروش سهام ثانویه است.

توانایی وانگ برای پیمایش در دره سیلیکون و واشنگتن او را در صنعت فناوری که معمولاً ریشه در کالیفرنیا دارد متمایز کرده است و شرکت رسانه‌ای «اینفورمیشن» او را به‌ عنوان یک «فرصت‌طلب موذی» برای رویکرد حساب شده‌اش توصیف می‌کند. یکی از قانونگذاران او را «یک دوست واقعی» نامید، که یک اصطلاح نادر در زمینه سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.

داستان کارآفرینان موفقی که به دانشگاه نرفتند

بسیاری از افراد مدرک دانشگاهی را مسیر موفقیت می‌دانند. با این حال، قلمرو کارآفرینی به طور مداوم این مفهوم را به چالش می‌کشد. بسیاری از تاجران مرفه نشان داده‌اند که خلاقیت، سرسختی و پشتکار می‌تواند از آموزش سنتی فراتر رود. اینها داستان‌های انگیزشی فارغ التحصیلان غیر دانشگاهی است که به موفقیت دست یافته‌اند.

کارآفرینان بدون مدرک

مت مولنوگ

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

مت مولنوگ دانشگاه هیوستون را ترک کرد تا برای شبکه CNET کار کند، اما بعدها وردپرس را تأسیس کرد که حدود ۳۵ درصد اینترنت امروز را اجرا می‌کند. ۲ سال بعد هم «آوتوماتیک» یا Automattic را تأسیس کرد؛ شرکتی که در پشت وب‌سایت‌های محبوبی مانند WordPress.com، Akismet، Gravatar و Tumblr قرار داشت. در حال حاضر، او بر بنیاد وردپرس نظارت دارد.

مارک زاکربرگ

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

مارک زاکربرگ، یکی از شناخته شده‌ترین چهره‌های فناوری، فیس‌بوک را به بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی جهان تبدیل کرد. زاکربرگ‌ هاروارد را در سال ۲۰۰۴ ترک کرد تا فقط روی فیس‌بوک تمرکز کند، جایی که هنوز به عنوان مدیر عامل در آن فعالیت می‌کند.

دیوید کارپ

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

دیوید کارپ هرگز دبیرستان را تمام نکرد، اما Tumblr را تأسیس کرد که در اوج خود بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر ماهانه داشت. در سال ۲۰۰۱، او دبیرستان علوم برانکس را ترک کرد تا به مدرسه برود، اما هرگز دیپلم دبیرستان را نگرفت.

داستان‌های موفقیت بدون دانشگاه

ریچارد برانسون

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

ریچارد برانسون، کارآفرین موفق شرکت ویرجین، زمانی که هنوز ۱۶ سال داشت، درس را رها کرد و هیچ وقت هم به مدرسه برنگشت. این فرد به خوبی نشان می‌دهد که مدرک رسمی و دانشگاهی برای موفقیت لازم نیست.

بیل گیتس

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

بیل گیتس در دوران جوانی به دانشگاه هاروارد رفت و در ترم دوم آن را ترک کرد. وی معتقد بود دانشگاه چیز به درد بخوری یاد نمی‌دهد؛ او خودش به دنبال علم کامپیوتر و برنامه‌نویسی رفت و بعد از چند سال تلاش مایکروسافت را تاسیس کرد.

داستان او نشان می‌دهد که به غیر از کارآفرینی، پولدار شدن هم به مدرک دانشگاهی نیاز ندارد.

استیو جابز

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

استیو جابز نام بزرگ دیگری است که همیشه از ترک تحصیل حمایت می‌کند. میلیاردر فقید بنیانگذار اپل و پیکسار تنها پس از ۶ ماه برای راه‌اندازی شرکت اپل کالج رید را رها کرد و همانطور که نتیجه نشان می‌دهد نیازی نیست بگوییم که چقدر برای او خوب بوده است.

کارآفرینان از کارآموزی

سر آلن شوگر

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

بازرگان بریتانیایی سر آلن شوگر کار خود را به عنوان یک سبزی فروش آغاز کرد. ولی بعد از آن شروع به فروش لوازم الکترونیکی از یک ون کرد و همانجا جرقه تاسیس «آمستراد» زده شد. این شرکت یکی از بازیگران مهم وسایل الکترونیک شد.

جان کاودول

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

جان کاودول، موسس شرکت «فونز فور یو»، کار خود را به عنوان یک شاگرد آغاز کرد. تعمیرکاری به روحیه کاری قوی و مفید داد

لری الیسون

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

این کارآفرین با وجود تکمیل نکردن تحصیلات دانشگاهی، اکنون ۱۱۸ میلیارد دلار ارزش دارد. زندگی اولیه او دشوار بود، زیرا مادرش او را به فرزندخواندگی به خانواده دیگری سپرد و او در محیطی فقیرانه بزرگ شد.

والت دیزنی

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

به قول معروف والت دیزنی، اگر می‌توانی چیزی را در ذهنت رویا کنی، پس می‌توانی آن را انجام دهی. و سفر او از کاریکاتوریست پذیرفته ‌نشده به مهم‌ترین انیماتور تاریخ، گواه این امر است. دیزنی هرگز به کالج نرفت، اما خلاقیت و پشتکار او عصر طلایی انیمیشن را پایه‌گذاری کرد.

هنری فورد

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

هنری فورد یکی از معدود افرادی بود که واقعاً جهان را متحول کرد. او همچنان به عنوان مدلی برای صاحب کسب‌وکار متمرکز بر راهکار عمل می‌کند و خط مونتاژ خلاقانه را در فرآیندهای تولید خود پیاده‌سازی می‌کند.

کارآفرینان الهام بخش

کاترین مینشو

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

زمانی که کاترین مینشو به دنبال شغل جدیدی بود، متوجه شد که ابزارهای آنلاین خسته کننده هستند و چیزی را که یک زن مدرن و حرفه‌ای به آن اهمیت می‌دهد، منعکس نمی‌کند. پس از یک تلاش ناموفق برای راه‌اندازی یک وب‌سایت مرتبط با شغل در سال ۲۰۱۱، در نهایت The Daily Muse را تأسیس کرد.

ملانی پرکینز

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

ملانی پرکینز، یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل Canva، یکی از شناخته شده‌ترین ابزارهای طراحی گرافیک آنلاین و ویرایش است. کسب‌وکار این کارآفرین استرالیایی‌الاصل که با همسرش تاسیس کرد، تا سال ۲۰۲۳ بیش از ۲ میلیارد دلار درآمد ایجاد کرده است که نام آن را در جامعه استارتاپ‌ها «تک شاخ» به خود اختصاص داده است.

الکس شولزه

کارآفرین برتر فوربس دانشگاه را ترک کرده است / دانشگاه در مقابل کارآفرینی قرار می‌گیرد

زمانی که الکس شولزه و دوستش اندرو کوپر به بالی، اندونزی سفر کردند، از میزان زباله‌هایی که اقیانوس در ساحل سرازیر شد، شوکه شدند. پس از صحبت با چند ماهیگیر محلی، این ۲ تاجر جوان شروع به جست‌وجوی راه‌هایی برای کسب درآمد در حین تمیز کردن دریا کردند.

این کارآفرینان نشان می‌دهند که موفقیت به کسانی که مدرک دارند محدود نمی‌شود. آن‌ها نشان می‌دهند که چگونه مهارت‌ها، اشتیاق و طرز فکر کارآفرینی می‌تواند منجر به موفقیت‌های خارق‌العاده شود. داستان‌های آنها یادآوری قدرتمندی است که آموزش یکی از راه‌های موفقیت است و نگرش و عزم درست می‌تواند بر هر مانعی غلبه کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1264464

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =