به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای اداری استان همدان ضمن تشکر از حضور مسئولان و همراهی مردم در این سفر، با تأکید بر اهمیت سرمایهگذاری و توسعه استان، اظهار داشت: امیدواریم سفر امروز در راستای ارتقای ظرفیتهای استان همدان و حمایت از سرمایهگذاری مؤثر واقع شود.
وی با اشاره به قدمت و ظرفیتهای انسانی بالای استان گفت: همدان با وجود تمدن کهن و منابع انسانی ارزشمند، هنوز آنطور که شایسته است، در سطح ملی و بینالمللی شناخته نشده است. ضروری است با بهرهگیری از فناوریهای نوین، ظرفیتهای این استان بیش از پیش معرفی و برجسته شود.
محسنیاژهای ضمن ابراز خرسندی از فضای همدلی و همفکری میان مسئولان استان تصریح کرد: در این سالها در هر سفری که به استانها داشتم و همچنین به روسای جمهور اعلام کردم که اگر مسئولان استان با نگاه دقیق، مسائل، ظرفیتها، کمبودها و آسیبها را بررسی کرده و به اولویتبندی دقیق برسند، بسیاری از مشکلات قابل حل خواهد بود. در مواردی که نیاز به حمایت ملی باشد نیز با همدلی موجود، مسائل قابل پیگیری و رفع است.
رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: همواره در سفرهای استانی اعلام کردهام که اختیارات قابل تفویض را به رؤسای کل استانها واگذار میکنم تا روند حل مشکلات تسریع یابد. در انتخاب مدیران باید نهایت دقت را داشت اما پس از انتخاب، باید اختیارات لازم به آنها تفویض شود تا بتوانند مؤثر عمل کنند.
وی ادامه داد: امروز بیش از گذشته باید به منویات مقام معظم رهبری که با مشورت کارشناسان و بررسیهای دقیق مطرح میشود، توجه کنیم. نیاز امروز کشور، همدلی، هماهنگی، روحیه جهادی، شجاعت در ورود به میدان و حرکت بر مدار برنامه و تلاش است. باید نسبت به فعالیتهای جریانهای شیطانصفت هوشیار بود.
اژهای مسئله امنیت را در ابعاد مختلف از جمله قضایی، سیاسی، روانی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: تأمین امنیت همهجانبه وظیفه تمامی قوا و نهادهاست؛ از مجلس و دولت گرفته تا نیروهای مسلح و قوه قضائیه.
وی همچنین با انتقاد از بیتوجهی به برخی ناهنجاریهای فرهنگی، تأکید کرد: در حوزه مسائل فرهنگی مسئول هستیم و نمیتوانیم منفعل باشیم. تأمین امنیت روانی جامعه از دغدغههای مهم رهبری است و باید همه خود را در این زمینه مسئول بدانند.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: اقتصاد و معیشت، مسئله کلیدی کشور است و در صورت بیتوجهی به آن، ممکن است سایر حوزهها همچون فرهنگ و امنیت نیز آسیب ببینند. این مسئله نیازمند الزامات و هماهنگی همهجانبه است.
وی با اشاره به اهمیت مبارزه با فساد گفت: این مبارزه باید بدون تبعیض و با جدیت دنبال شود. در عین حال، باید بین فساد و خطای غیرعمد تفاوت قائل شد. گاهی افراد بهدلیل شرایط خاص همچون تحریمها و مشکلات اقتصادی دچار زمینخوردگی میشوند و نیاز به حمایت دارند. در چنین مواردی دستگاهها، اتحادیهها و نهادهای مرتبط باید همکاری لازم را برای احیای این افراد داشته باشند.
محسنیاژهای افزود: اگر خطا ناشی از ناآگاهی یا اشتباه بوده، باید فرصت اصلاح داده شود؛ اما در برابر فساد تعمدی باید قاطعانه برخورد شود و نباید فقط منتظر نهادهای نظارتی بود. هر دستگاهی باید وظایف بازرسی و نظارت داخلی خود را جدی بگیرد.
وی تأکید کرد: هرجا کارشکنی و اخلال در دستگاهها مشاهده شود، باید با شدت برخورد شود. راهحل بسیاری از مسائل، ورود میدانی و رویکرد مسئلهمحور است. نباید صرفاً به کلیات بسنده کرد؛ بلکه باید با جزئینگری، مسائل مردم را بررسی و حلوفصل کرد.
وی تصریح کرد: اگر تصمیمی بر اساس تحقیق، تدبیر و کار کارشناسی اتخاذ شده، نباید با فشارهای بیرونی یا فضاسازیهای رسانهای از آن عقبنشینی کرد. استمرار در برنامههای کارشناسی و هدفمند اعتماد عمومی را افزایش میدهد.
اژهای در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه صادرات و واردات باید نظم و ثبات وجود داشته باشد تا تولیدکننده بتواند برنامهریزی کند. تغییرات ناگهانی در قوانین و بخشنامهها به تولید آسیب میزند. برنامهریزیها، وعدهها و مقررات باید بهگونهای باشد که مردم بتوانند بر مبنای آن تصمیمگیری کنند.
خبرنگار: نازنین مولائی منظر
انتهای پیام/
نظر شما