مهدی اقراریان معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره لزوم ساماندهی فعالیت معاونان فرهنگی دانشگاه آزاد در قالب کارگروههای آموزشی اظهار کرد: یکی از نکاتی که به عنوان آسیب در نحوه و الگوی مدیریتی کشور قلمداد میشود، مدیریت مبتنی بر بخشنامه است؛ درواقع دستگاهها و سازمانهای مختلف برای اعمال فرآیند مدیریت، بخشنامههایی را تولید و برای ردههای مختلف مدیریتی ابلاغ میکنند. به عنوان مثال در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی بخشنامهای آماده میشود و سپس به واحدها و مراکز استان ابلاغ میشود؛ بعضا حتی برخی معاونان نیز تسلط کافی بر بخشنامههای ابلاغ شده ندارند و آن را برای بررسی بیشتر به کارشناسان ذی ربط ارجاع میدهند. این موضوع به عنوان یک آسیب در نحوه مدیریتی کشور شناسایی و قلمداد شده است.
اقراریان ادامه داد: یکی از اتفاقات خوب در مدیریت جدید معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی این است که بخشنامهها بدون هماهنگی صف در ستاد، تدوین و ابلاغ نخواهد شد. برگزاری کارگروههای تخصصی در حاشیه نشست معاونان فرهنگی واحدهای دانشگاهی، اتفاقی بسیار ارزنده بود؛ چرا که موجب شد باب گفتوگو در فرآیند مدیریت امور باز شود و اگر قرار بر تصمیم گیری باشد، ذینفعان آن تصمیم نیز در برنامهها مشارکت داده شوند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با اشاره به فعالیت کارگروههای تخصصی در حاشیه نشست معاونان فرهنگی مراکز استانی تصریح کرد: دستورالعملها و بخشنامههای معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد در این کارگروهها به خوبی تدوین شد؛ همچنین مسئولان و معاونان توانستند نقطه نظرات خود را در حوزه تحولات فرهنگی مطرح کنند. این دست از فعالیتها موجب علمیاتی سازی تدابیر و برنامههای معاونت فرهنگی خواهد شد.
وی اضافه کرد: امیدواریم با توجه به شرایط کشور از لحاظ شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاهها، بتوانیم شاهد جهشی در حوزه مسائل فرهنگی و تربیتی باشیم. شرایط کرونایی موجب شده تا کشور تجربههای جدیدی را در عرصههای مختلف به دست بیاورد و لذا بازنگری در الگوهای قبلی و توجه به مدلهای جدید رفتاری در حوزه آموزش، میتواند در راستای ایجاد تحولاتِ گسترده اثر گذار باشد.
اقراریان در ادامه با اشاره به اولویتهای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در سال تحصیلی جدید گفت: امروز اصلیترین و مهمترین دغدغه در حوزه مسائل فرهنگی و دانشجویی، تداوم و حفظ ارتباط با دانشجویان، استادان و کارکنان است؛ برای این موضوع باید با توجه به شرایط کرونایی و رعایت پروتکلهای بهداشتی، نشستهایی را با حضور دانشجویان، استادان و کارکنان برگزار کنیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران تاکید کرد: ارتباط با دانشجویان به ویژه فعالان مجازی، تشکلهای دانشجویی و کانونهای فرهنگی و معرفتی در فضای مجازی، یکی از اولویتهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران است. شکل گیری فضای گفتمانی در حوزه هویت یابی استادان و دانشجویان نیز از جمله موضوعاتی است که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که امروز در واحدهای دانشگاهی استان تهران با آن مواجه هستیم، نسبت دانشگاه آزاد اسلامی به فرآیند ۵گانه انقلاب اسلامی و جانمایی نقش دانشگاه در این فرآیند است که در این راستا، کادرسازی و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب اسلامی از اهمیت زیادی برخوردار است. برای عملیاتی سازی این موضوع باید در حوزه کارکرد و هویت دانشگاه به گفتوگو بنشینیم و دانشگاه آزاد با نگاه به بیانیه گام دوم انقلاب، به خودسازی بپردازد.
انتهای پیام/
نظر شما