به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، نشست مجازی کمیته مشترک علمی ایران و عراق به ریاست حسین سالار آملی قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی و غسان حمید، معاون پژوهشهای علمی وزارت آموزش عالی عراق برگزار شد.
سالار آملی در ابتدای این نشست گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده است تا دستاوردهای علمی خود را در اختیار کشورهای دوست و برادر ازجمله عراق قرار دهد.
وی با اشاره به جایگاه علمی دانشگاههای ایران در منطقه و جهان گفت: رتبه خوب علمی دانشگاههای ایران به معنای آن است که تقویت روابط علمی دو کشور میتواند دستاوردهای بهتری برای کشور عراق در زمینه بهرهمندی از تجربیات جهانی شبکه علم و دانش داشته باشد.
قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، سیاستگذار، بسترساز و تسهیلگر روابط علمی است ازاینرو، تبادل سیاستهای تعاملات علمی از این مسیر و مجرا به تعمیق و تقویت روابط کمک شایانی خواهد کرد.
غسان حمید عبدالمجید، معاون پژوهشهای علمی وزیر و مدیرکل اداره پژوهش و توسعه وزارت آموزش عالی و پژوهشهای علمی عراق نیز با اشاره به خرسندی از برگزاری این نشست گفت: امیدواریم در سایه توافقات این جلسه شاهد گسترش همکاریهای علمی میان دو کشور در آینده باشیم.
در ادامه اباذری، رایزن فرهنگی ایران در عراق نیز به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود پرداخت.
محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست با اشاره به ظرفیتهای دو کشور در زمینه تبادل دانشجو، از آمادگی کامل این دانشگاه برای ارائه فرصتهای مطالعاتی به اعضای هیئتعلمی دانشگاههای عراق خبر داد.
ملانظری، رئیس دانشگاه الزهرا (س) نیز به ایجاد دانشگاه مشترک زنان میان دو کشور اشاره کرد و گفت: این دانشگاه توانایی و آمادگی مطلوبی در رشتههای مختلف برای آموزش به متقاضیان عراقی دارد که این مهم با استقبال زیادی روبهرو بوده است.
در ادامه علاءالدین بروجردی، معاون بینالملل و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تشکر از مسئولان وزارت علوم و رایزنی فرهنگی ایران در عراق برای هماهنگی برگزاری نشست، به معرفی دستاوردها و آمار بهروز دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و افزود: این دانشگاه، بهعنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای غیردولتی در جهان، با کسب رتبههای قابلتوجه در نظامهای رتبهبندی معتبر بینالمللی یکی از شاخصترین دانشگاههای ایران در حوزه تولید علم و پژوهش در نظر گرفته میشود.
وی آمادگی کامل دانشگاه را برای ارائه فرصتهای مطالعاتی و پژوهشی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید کشور عراق اعلام کرد. بروجردی همچنین به تفاهمنامه منعقده میان دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم عراق اشاره کرد و خواستار انجام مقدمات لازم برای اجرایی سازی مفاد تفاهمنامه شد.
در پایان این نشست دو طرف در خصوص تعیین شاخصهای ارزیابی سالیانه دانشگاههای ایرانی در عراق با هماهنگی طرف ایرانی، بسترسازی تأسیس دانشگاه مشترک در عراق، توسعه همکاریها در حوزه تبادل دانشجو، اساتید و اعضای هیئتعلمی، تبادل بورسیههای دانشگاهی و دولتی از مجرای وزارتخانههای دو کشور و ایجاد پارک علم و فناوری به گفتوگو و تبادلنظر پرداختند.
گفتنی است در این نشست، روسای دانشگاههای فردوسی مشهد، الزهرا (س) و شهید چمران اهواز و جمعی از مسئولان مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت عتف از طرف هیئت ایرانی و حازم باقر طاهر، مدیرکل اداره بورسیه و روابط فرهنگی و موسی جعفر راضی، مدیر بخش توسعه منابع درسی وزارت آموزش عالی عراق از طرف عراقی حضور داشتند.
انتهای پیام/
نظر شما