محورهای حضور در جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی

جشنواره سراسری نشریات دانشجویی (قلم) دانشگاه آزاد اسلامی در سه بخش کلی آثار برتر، نشریات برتر و بخش ویژه پیش‌بینی شده است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، بدون تردید دانشجویانی که به دنبال ماندگاری و اثرگذاری بیشتر در فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی، صنفی و دانشجویی در دانشگاه هستند نشریات را برای ادامه فعالیت خود برمی‌گزینند. نشریات ابزار جریان‌سازی بسیار موثری در جامعه کوچک ولی متنوع دانشگاه شمرده می‌شوند. مقام معظم رهبری نیز در دیدارهای دانشجویی، نشریات را بهترین راه تخاطب دانسته‌اند که لازم است این فرمایش معظم‌له مدنظر دانشجویان دغدغه‌مند و فعالان این حوزه قرار گیرد.

سایه سنگین بیماری کووید ۱۹ در ۹ ماه گذشته دانشگاه‌ها را به تعطیلی فیزیکی کشاند و لغو حضور دانشجویان در محیط‌های دانشگاهی شاید یکی از خسران‌هایی است جریان‌های فعال دانشجویی در چند سال گذشته تجربه کرده‌اند.  باوجود همه محدودیت‌هایی که در آمدوشد دانشجویان و برقراری فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی در این مدت پیش آمد ولی نشریات فعال در دانشگاه‌ها تولیدات محتوای مکتوب خود در قالب‌های نوین به دست مخاطبان‌شان رساندند، هرچند این نشریات نیز مانند همه فعالیت‌ها فراز و فرودهایی را پشت سر گذراند ولی تداوم این جریان در چنین شرایطی امیدوار کننده است. معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در همین راستا جشنواره نشریات دانشجویی (قلم) امسال را با توجهی ویژه و اهتمامی مضاعف‌تر راه‌اندازی کرده است.

جشنواره نشریات دانشجویی قلم در سطح کشوری پیش‌بینی شده و انتظار می‌رود نشریات بسیاری از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌ها و بخش‌های مختلف حضور داشته باشند. شاید یکی از سوالات دانشجویان فعال نشریات در دانشگاه آزاد اسلامی در مورد محورها و بخش‌های این جشنواره باشد. البته در وهله نخست تذکر این نکته ضروری است جشنواره نشریات قلم ویژه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و دانشجویان سایر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مجوز شرکت در این جشنواره را ندارند.

جشنواره سراسری نشریات دانشجویی (قلم) دانشگاه آزاد اسلامی در سه بخش کلی آثار برتر، نشریات برتر و بخش ویژه پیش‌بینی شده است. فرم‌های داوری هرکدام از این بخش‌ها در قسمت راهنمای جشنواره و شاخص‌های داوری نشریات نیز به دبیرخانه ارائه شده است. در موضوع «آثار برتر» جشنواره ۲۷ مورد از سوی دبیرخانه مرکزی درنظر گرفته شده است.

در موضوع «نشریات برتر» نیز ۱۵ مورد عبارت است از نشریات صنفی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، گردشگری، ایران‌شناسی، هلال احمر، دینی و قرآنی، ادبی، طنز و کاریکاتور، علوم انسانی، علوم پایه و تربیت بدنی، کشاورزی و دامپزشکی، پزشکی، فنی و مهندسی، هنری و صنایع دستی، علمی و نشریات الکترونیکی و مجازی که از سوی دبیرخانه مشخص شده است.

همچنین در موضوع «بخش ویژه» با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، ۹ مورد از سوی دبیرخانه پیش‌بینی شده است. اگر بیانیه گام دوم را بیانیه‌ای برای تبیین مسیر ملت ایران در راستای خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدّن‌سازی بدانیم؛ یعنی دستورالعملی برای مسیر پیش روی ملت ایران بدانیم، بنابراین قطعاً این دستورالعمل، هم به جایگاه دانشجو توجه دارد و هم از نیروی دانشجویی بهره خواهد برد. به‌همین منظور ۷ محور مطرح شده در این بیانیه نیز جزو بخش‌های ویژه جشنواره قرار گرفته است. همین‌طور نقد عملکرد مسئولین دانشگاه و رشادت‌های سردار شهید حاج قاسم در عرصه بیداری اسلامی نیز در این بخش گنجانده شده است.

فعالان و اهالی نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی باید نسبت به رعایت محورهای انتخابی و قرار گرفتن صحیح و متناسب «آثار» و «نشریه» در موضوعات طرح شده دقت لازم را داشته باشند تا به مراحل نهایی داوری راه پیدا کنند. جشنواره سراسری نشریات دانشجویی (قلم) دانشگاه آزاد اسلامی بستری برای توانمندسازی و تعامل سازنده بین دانشجویان فعال در حوزه نشریات مکتوب و الکترونیک را فراهم می‌آورد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1084521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =