به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ رستم قاسمی خود را مرد دور زدن تحریم و بی اثر کردن تحریم ها می داند و در یک کلام مدعی است که به درد روزهای سخت و بحرانی می خورد. دلیل اثبات این ادعای بزرگ را هم عملکردش در وزارت نفت دولت دوم احمدی نژاد بیان می کند، عملکردی که به گفته او در حوزه سرمایه گذاری نفت در صد سال اخیر بی سابقه بوده است.تعریف از عملکردش را به ریاستش در اوپک تسری می دهد و کارنامه اش در آن جا را هم بی سابقه می داند . او حالا در ۵۷ سالگی عزم خود را جزم کرده تا به پاستور بیاید و قبای سیاست بپوشد هرچند معتقد است من مرد کار و اجرا هستم نه مرد حرف و رسانه . قاسمی که چندی قبل دیدارش با رضایی و محمد سروصدا کرد در توضیح این نشست، آن را «دوستانه و برای بیان راهکارهای حل مسائل کشور » توصیف می کند و از این که چه کسان دیگری هم در کنار این سه نفر بوده اند امتناع می کند . قاسمی به برجام و مذاکره اعتقاد دارد اما شرطش را رفع همه تحریم ها و بازگشت آمریکا به برجام بیان می کند. او پرونده بابک زنجانی را نقطه ضعف خود نمی داند، برای آن دلایلی بیان می کند و تاکید دارد هیچ مدیر نفتی در این پرونده محکوم نشد .در ادامه گفت وگوی ۸۰دقیقه ای خراسان با این نامزد انتخاباتی را بخوانید .
چه شد که شما با چهار سال سابقه فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و دو سال وزارت نفت به این نتیجه رسیدید توان رئیس جمهور شدن را دارید با توجه به این که سوابق شما عمرانی بوده و سابقه ای در حوزه های سیاست داخلی و خارجی یا فرهنگی و اجتماعی ندارید.
قرارگاه خاتم یک مجموعه چند رشته ای است و تقریبا در همه حوزه های اقتصادی کشور از جمله صنعت، مسکن، معدن، تجارت، انرژی، کشاورزی و ... که به عنوان پیشران و لکوموتیو اقتصاد کشور به شمار می روندحضور دارد، چهارسال من فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا بودم و در این حوزه ها مسئولیت داشتم در یک دوره ای هم در شروع تحریم های فلج کننده علیه ایران در سال ۱۳۹۰ که هم تحریم سازمان ملل، هم اروپا و هم آمریکا بودیم من وزارت نفت را بر عهده داشتم. ما در دوره سخت تحریم های فلج کننده بالاترین توسعه در صنعت نفت کشور در صد سال گذشته را به تایید مسئولان فعلی وزارت نفت رقم زدیم. ما در سال ۹۰فقط ۲۰میلیارد دلار سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت داشتیم و ۲۱میلیارد دلار هم در سال ۹۱ سرمایه گذاری کردیم. ما در صد سال گذشته صنعت نفت کشور، وارد کننده بنزین بودیم اما در این دو سال به صادرکننده بنزین تبدیل شدیم نکته مهم این که ما تا آن زمان حدود یک سوم برداشتمان در بزرگ ترین میدان گازی در پارس جنوبی با قطر بود و در دولت دهم ۱۷فاز پارس جنوبی را با هم در دستور کار داشتیم که ۵۰میلیارددلار سرمایه گذاری بود و بیشتر فازهای پارس جنوبی را در آن دوره با رقم های پیشرفت بالایی به دولت بعدی دادیم که اکثرا هم الان تمام شده است. همچنین من در بین همه کاندیداهای مطرح ریاست جمهوری کسی هستم که مذاکرات بین المللی بلدم و دیپلماسی اقتصادی را انجام دادم. به ده ها کشور بزرگ سفر کردم و با سران کشورها ملاقات داشتم و بسیاری از نیازهای کشور از جمله کالاهای اساسی را وارد می کردم. در حوزه فرهنگی و اجتماعی هم ما بیگانه از این مسائل نیستیم اما مشکل اصلی کشور چالش اقتصادی است و اگر در حوزه فرهنگی و اجتماعی هم آسیب های زیادی داریم به خاطر موضوعات اقتصادی است که اگر آن حل شود بخش زیادی از معضلات فرهنگی هم حل خواهد شد.من وقتی وزیر نفت بودم ریاست اوپک را برعهده داشتم شما اهمیت سازمان اوپک را می دانید، تصمیمات اوپک حتی روی قیمت برق خانه های مردم جهان اثر دارد. سازمان اوپک یک سازمان اجماعی است و یک وزیر می تواند بخشی از دستورات نشست اوپک را وتو کند. در دوره ای که من مسئولیت اوپک را داشتم شاید بی سابقه بوده در ۵۰سال اخیر که در یک نشست همه دستورکار را به صورت کامل تصویب کنند و اجماع صورت بگیرد.
شما مثل آقای علی آبادی مشکل زبان نداشتید؟
خیر (با خنده)
احتمالا با حضور شما و سردار سعید محمد دو فرمانده سابق قرارگاه خاتم، نامزد انتخابات خواهند بود. همان طور که می گویند سمنان رئیس جمهور ساز شده، چه آب و نانی قرارگاه دارد که نامزد رئیس جمهور شدن می سازد؟
جزو تولیدات قرار گاه خاتم است(با خنده ). قرارگاه خاتم نه تنها نامزد رئیس جمهوری تولید می کند بلکه من موقعی که در قرارگاه خاتم بودم دنبال این بودم که جوانان نخبه به قرارگاه بیایند و مشغول شوند و می گفتم این جزو وظایف قرارگاه است که کسانی که فارغ التحصیل می شوند این جا بیایند و تجربه کسب کنند و بروند برای خودشان کار کنند.
شما چندی قبل با آقایان محسن رضایی و سعید محمد نشستی داشتید و یک عکس سه نفره هم منتشر شد. از جزئیات این جلسه بگویید. انتخاباتی بود؟
جلسه خوبی بود و من هم از جلسه راضی بودم اما جزئیات را نمی توانم بگویم.
غیر از شما سه نفر، فرد دیگری هم حضور داشت؟
دوستان دیگری هم بودند.
از فرماندهان سپاه هم حضور داشتند؟
سپاه در انتخابات هیچ زمانی قصد دخالت نداشته و الان هم ندارد.
آرم روی دیوار ساختمان این تصور را ایجاد کرد که یکی از ساختمان های قرارگاه خاتم یا سپاه است. درست بود؟
نه در ساختمان قرارگاه خاتم نبود.
ممکن است افرادی به این جمع سه نفره بپیوندند و پایه ای برای ائتلاف با دهقان یا قالیباف شود؟
قصدی برای ائتلاف نبود و اصلا موضوع ائتلاف در آن جلسه مطرح نشد. دوستان نظراتی درباره اداره کشور داشتند و یک جلسه دوستانه و برادرانه بود.
اگر یک نامزد رای بیشتر یا شایستگی بیشتر داشته باشد کنار می کشید؟
به هر حال باید بگذاریم ببینیم این اتفاق کی می افتد و چطور می افتد.
حاضرید اموال تان و هزینه های ستاد انتخاباتی خود را اعلام کنید؟ حقوقتان چقدر است؟
حتما حاضر هستم. ستاد انتخابات که هنوز شروع نشده و هزینه آن چنانی نکرده ایم اما ما یک تیمی در ستاد داریم که از ورود پول های ناسالم و شبه ناپاک قطعا جلوگیری کنیم. من یک آپارتمان دارم در شهرک شهید محلاتی و بچه های من تا زمانی که ازدواج نکرده بودند ۴تا ماشین پژو داشتند و خودم یک پراید داشتم. هم روزی که از وزارت رفتم و هم روزی که خارج شدم همین بود و چون ما روستایی هستیم زمینی هم در روستا مربوط به پدرمان است.
بعد از ۸ سال چیزی اضافه نشده است؟
فرزندان من که ازدواج کردند و زندگی شخصی من همان است، یک آپارتمان و یک پراید که البته پراید را هم چون مدت زیادی استفاده نکردیم نیروی انتظامی برد و در پارکینگ گذاشت.
حقوقتان چقدر است؟
آخرین حقوق من چون جانباز و سرتیپ تمام سپاه هستم و سابقه طولانی هم دارم بدون کسورات بازنشستگی و بیمه و ... و با همه دریافتی ها ۱۴میلیون تومان است.
بارها خودتان را مرد دور زدن تحریم اعلام کردید و می گویید در تحریم های جدید هم به زنگنه کمک می کنید. آیا این کمک ها همان ارسال نفت به کشورهای محور مقاومت مثل سوریه است؟
نه تنها دور زدن تحریم ها که اصلی ترین کار من بی اثر کردن تحریم هاست مخصوصا وقتی در وزارت نفت بودم. دور زدن تحریم ها کاری است که هم در دوره وزارت نفت اقدام کردیم و هم در این مقطع با همکاری دوستان وزارت نفت انجام می دهیم و نه در فروش نفت به سوریه بلکه به نقاط دیگر دنیا هم این کار را می کنیم.
آیا برای آزاد شدن نفتکش گریس وان نامه و تعهدی دادید که کشتی به سمت سوریه نرود؟
خیر من چنین نامه ای ندادم. من به دوستان وزارت خارجه گفتم اعلام کنید مقصد این کشتی دریای مدیترانه است و بارنامه اش هم مشخص بود. ما اساسا نفت را که می فروشیم فقط منطقه اش را می گوییم. ما محموله را می بریم در دریای آزاد و به هر کشوری که بخواهیم می فروشیم. اتفاقا من مخالف چنین حرفی بودم چون آن را مخالف عزت ایران می دانستم.
درباره پرونده بابک زنجانی لطفا توضیح دهید. نام شما در کیفرخواست پرونده بابک بوده و در کنار وزیر صمت، رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد، شما مجوزی برای دادن نفت به او امضا کردید. به تازگی جهانگیری در کلاب هاوس گفت که با یک ورقه A۴ که چهار وزیر امضا کرده بودند میلیون ها بشکه نفت به او دادند. چقدر این ادعاها را راجع به خودتان قبول دارید؟
وقتی نفت در سال ۹۰ تحریم شد اساسا دیگر نفت از ایران نمی خریدند حتی از یک شرکت ایرانی یا شرکت خارجی که حتی یک نفر با گذرنامه ایرانی از اعضای هیئت مدیره اش باشد،نمی خریدند. براساس مجوزهایی که شورای عالی امنیت ملی داده بود ما در کشورهای مختلف مجبور بودیم شرکت هایی را به نام خارجی ها ثبت کنیم و به نام این شرکت ها نفت ایران به فروش می رسید. بابک زنجانی به این شرکت ها مراجعه می کرد و نفت می خرید و بر اساس گزارشی که شرکت نفت داده بود ایشان نفت خریده و پرداخت کرده بود. وقتی این گزارش برای من آمد اولا از مقامات ذی ربط استعلام کردم و دوم این که تنها نوشته من در پرونده بابک زنجانی این است که با ضمانت معتبر داخل پرانتز ال سی نفت به فروش برسد به او. ال سی معتبرترین ضمانت تجارت بین المللی امروز و گذشته است و دوستان وزارت نفت هم این کار را انجام می دهند. بابک زنجانی از بانکی در مالزی ال سی می گیرد این بانک در آن روز سهام عمده اش متعلق به یکی از بزرگ ترین بانک های ایران بود که شاید حدود ۸۰درصد سهامش را در اختیار داشت. بابک زنجانی می آید این ال سی را که می دهد بانک را از بانک ایرانی می خرد و خودش می شود صاحب بانک و صاحب ال سی. همزمان این بانک هم به تحریم می رود و شرکت ها و خود بابک زنجانی هم به تحریم می روند. به محض این که مطلع شدیم زنجانی این بانک را خریده به وزارت اطلاعات نامه دادیم تا او را ممنوع الخروج کنند. در اواسط سال ۹۱ این نامه را نوشتم و همزمان تیمی تعیین کردیم که اموال بابک زنجانی در داخل و خارج کشور شناسایی شود. این که مجازات شود کار قوه قضاییه است اما مهم ترین اقدام که باید به جای سیاسی کردن پرونده بابک زنجانی اتفاق می افتاد این بود که تلاش می کردند پول های او را برگردانند که شدنی بود. وقتی رفت زندان و پرونده سیاسی شد کسی پیگیری نکرد. مسئله دیگر این که در پرونده بابک زنجانی که بالای یک متر ارتفاع دارد و بیست و چند جلسه دادگاه علنی هم داشته هیچ کارمند وزارت نفت متهم نشد کسانی بودند اما بعد از این که بی گناهی آن ها ثابت شد الان هیچ کارمند وزارت نفت در این پرونده متهم نیست. آقای جهانگیری هم باید به جای این حرف ها ،پاسخ عملکرد هشت سال حکومت خودشان را بدهند. ما اقداماتی کردیم در دوره تحریم که ممکن است اشکالاتی داشته باشد که این دولت هم حتما داشته است، نامه ای هم که ایشان می گوید برای همان بانکی نوشتند که متعلق به بانک ایرانی بود که در مالزی ثبت شده بود. آن روز ما این بانک را متعلق به بانک ایرانی می دانستیم که این نامه را امضا کردیم.
آقای زنگنه همیشه گفته اند ما نگذاشتیم در تحریم ها بابک زنجانی های جدید تولید شوند. شما اگر دوباره وزیر نفت شوید چنین اجازه ای را به بابک زنجانی و امثال این ها می دهید؟
اجازه بدهید پیش برویم زیرا خیلی از اتفاقات بعدا روشن می شود البته زنگنه انسان با تجربه ای است و کارهای خوبی کرده اما فروش نفت در دوره بنده در سال های ۹۰ و ۹۱ بیش از ۱۵۸میلیارد دلار بوده است. در شرایط تحریمی سخت که بسیج شده بودند تا یک بشکه نفت نتوانیم بفروشیم بالاخره ریسکی داشته است.
انتهای پیام/
نظر شما