به گزارش گروه بینالملل ایسکانیوز، طی دو سال گذشته شاهد تغییر عملکرد گروههای مقاومت فلسطین در نوار غزه هستیم. گروههای مقاومت برخلاف سالهای گذشته، در نوار غزه اقدام به برگزاری مانور و رژه شهری میکنند. فرماندهان مقاومت به طور علنی وارد شهر شده، با قدم زدن در نوار غزه دشمن صهیونیست را به مبارزه دعوت میکنند. موشکهای جدید مقاومت رونمایی شده، مانور موشکی در نوار غزه برگزار میشود و این موشکها به سمت دریا آزمایش می شوند.این نوع عملکرد میدانی مقاومت یک چیز را برای همه آشکار میکند و آن اینکه مقاومت علنیتر از گذشته در میدان عمل میکند و دشمن را به چالش می کشد.پیش از این صهیونیستها هرگاه مقاومت را علنی در میدان مییافتند به هر طریقی آن را هدف قرار میدادند اما صهیونیستها نیز تغییر کردهاند و با وجود یافتن مقاومت و فرماندهان آن در میدان علیه آنها اقدامی انجام نمیدهند.
با عملکرد کنونی مقاوت، این سؤال در ذهن ایجاد میشود که: چه تغییری در فلسطین روی داده که مقاومت اینگونه آشکار و علنی علیه دشمن وارد میدان شده و دشمن نیز جرأت تعرض به مقاومت را ندارد؟
«یحیی سنوار» فرمانده جنبش حماس در نوار غزه در حال قدم زدن در خیابانهای غزه و چالش طلبی صهیونیستها
راهبرد پیشرو مقاومت در فلسطین
مقاومت فلسطین از حدود 40 سال قبل که در عرصه فلسطین حضور خود را اعلام کرد همواره مسیر روبه جلو را دنبال کرده است و امروز به بلوغ و پختگی کاملی رسیده است.
مقاومت در روزهای نخستین حرکت خود، در انتفاضه اول، با سنگ به سراغ دشمن اشغالگر رفت. آن روزگار، سنگ سلاح قالب مقاومت بود و دربرخی موارد عملیات های مسلحانهای جسته و گریخته انجام میشد. این آغاز راه بود و تا پایان انتفاضه بدین نحو گذشت اما مقاومت پس از فروکش کردن انتفاضه اول، از پای ننشست و مسیر پیشرفت را ادامه داد تا جایی که در انتفاضه دوم فلسطین در سال 2000، این سلاح مقاومت بود که وارد میدان شد و دشمن صهیونیست را مجبور به خروج از نوار غزه کرد.
گام بعدی مقاومت دستیابی به موشکهای با برد کم بود که تا ژانویه 2009 دشمن صهیونیست را مجبور ساخت به نوار غزه حمله کند اما طرفی از این حمله نبست و این مقاومت بود که پیروز میدان شد و دشمن را در 22 روز نبرد نابرابر سرجای خود نشانده و توانست از نوار غزه بیرون کند.
گام چهارم مقاومت بلافاصله پس از جنگ 22 روزه آغاز شد و مقاومت برد موشکهای خود را بالا برد. سال 2012 در جنگ 8 روزه بالارفتن توان موشکی مقاومت خود را نشان داد.
رونمایی حماس از موشکهای جدید خود - جنگ 12 روزه 2021
سال 2014 اوج پیشرفتهای مقاومت بود. حمله دریایی به پایگاه رژیم صهیونیستی، شلیک موشکهای دوربرد به عمق 120 کیلومتری دشمن، به کارگیری پهپادهای اطلاعاتی، به کارگیری تونلهای عملیاتی در جنگ زمینی و گروگانگیری از دشمن، هک شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی و ارسال پیام تهدید مستقیم به صهیونیستهای ساکن سرزمینهای اشغالی، حمله سایبری به سایتهای زیربنایی دشمن، نفوذ در شبکه موبایلی رژیم صهیونیستی و ارسال پیام تهدید برای ساکنان صهیونیست سرزمینهای اشغالی، حمله زمینی به پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی ابتکارات مقاومت بود که دشمن را زمینگیر کرد.
سالهای 2018 تا 2021 مقاومت وارد عرصه نبرد اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی شد. در این میدان مقاومت با جلوگیری از نفوذ نیروهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در 2 درگیری ، رژیم صهیونیستی را مجبور به عقب نشینی کرد و سرانجام در جنگ 12 روزه سال 2021 با به کارگیری پهپادهای انتحاری، هدف قرار دادن عمق بالای 120 کیلومتر جبهه داخلی دشمن، جنگ سایبری و از کار انداختن برخی مراکز حساس نظامی اشغالگران و از همه مهمتر حمله پیش دستانه دشمن را سر جای خود نشاند.
مجموع آنچه در بالا به آن اشاره شد مسیری بود که مقاومت از زمان اعلام رسمی حضور خود طی کرده است. نتیجه این اقدامات دست برتر مقاومت در میدان و در دست داشتن ابتکار عمل توسط مقاومت بود.
تغییر بازدارندگی
مهمترین تغییری که مقاومت در فلسطین به وجود آورد تغییر بازدارندگی به نفع مقاوت بود. رژیم صهیونیستی از زمان اشغال فلسطین به دنبال ایجاد بازدارندگی در فلسطین و کشورهای همسایه فلسطین بوده است. به این معنا که صهیونیستها همواره تلاش کردهاند تا با به کارگیری سلاح های پیشرفته و ممنوعه، استفاده از اهرم قدرت ایالات متحده در مجامع بینالمللی و برخورد سخت با فلسطینیها در داخل فلسطین به گونهای رفتار کند که هیچ طرفی اجازه حمله به این رژیم را به خود ندهد چرا که براساس شاخصهای نامبرده میزان خسارتهای جنگ با این رژیم آنقدر بالا خواهد بود که میتواند موجب حذف آغازگر حمله ختم شود. این اقدامات با جنگ روانی و رسانهای همواره حمایت شده است و بخشی از بازدارندگی این رژیم را در بر گرفته است.
اما مقاومت با پیشرفتی که دربالا به آن اشاره شد و با هجومی کردن اقدام مقاومت علیه رژیم صهیونیستی که برای اولین بار در نبرد «شمشیر قدس» شکل گرفت این بازدارندگی را معکوس کرده است. به این معنا که حالا رژیم صهیونیستی میداند اگر دست از پا خطا کند و اقدامی علیه فلسطین یا فلسطینیان انجام دهد با شمشیر مقاومت مواجه خواهد و هزینههای این مواجه آنقدر میتواند سنگین باشد که به حذف صهیونیستها ختم شود.
همین امر موجب شده رژیم صهیونیستی جرأت حمله به مقاومت یا هیچ یک از بخشهای فلسطین را به خود ندهد. لذا مقاومت رژه علنی برگزار میکند، مانور موشکی و زمینی انجام میدهد. موشکهای خود را به سمت دریا آزمایش میکند و فرماندهان مقاومت با حضور علنی در میان مردم دشمن را چالش میکشند.
همه اینها نتیجه تغییر موازنه و بازدارندگی به نفع مقاومت در فلسطین است که شمارش معکوس را برای از بین رفتن این رژیم آغاز کرده است. مسئلهای که از زبان بن گوریون قریب نیم قرن قبل بیان شده است. بن گوریون گفته بود : اولین شکست اسرائیل آغاز مسیر از بین رفتن آن است. هرچند این مسیر از سال 2000 آغاز شده است اما با تغییر موازنه و بازدارندگی در فلسطین چنان سرعت گرفته که اندیشکدههای صهیونیستی و آمریکایی را به این تحلیل رسانده که رژیم صهیونیستی در وضعیتی قرار دارد که در سال 2022 از هم خواهد پاشید.
انتهای پیام/
نظر شما