به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، درسال 1393 پس از همایش بزرگ مشترک بین دولت و تشکلهای اجتماعی که با شرکت ۳۰۰۰ سازمان مردمنهاد کشوری و با حضور رئیسجمهور برگزار شد، به درخواست این سازمانها از رئیس جمهوری و تصویب شورای فرهنگ عمومی روز 22 مرداد بهعنوان روز تشکلها و مشارکتهای اجتماعی نامگذاری شد.
بیشتر بخوانید:
21 مرداد؛ روز حمایت از صنایع کوچک
توجه به توسعه همهجانبه و برخورداری از جامعهای گرم و اخلاقی نیازمند توجه به ارزشهای اخلاقی و مسئولیتپذیری است که این امر اهمیت سرمایههای اجتماعی و مشارکتهای مردمی را دو چندان میکند.
بیشک اخلاق یکی از مهمترین ستونهای ساختار جامعه است که نقصان آن آسیبهای جدی را بر بدنه جامعه وارد میسازد؛ حال این امر زمینهساز بحث اخلاقیات در کار و مسئولیت اجتماعی شده است.
نامگذاری یک روز به نام روز تشکلها و مشارکتهای اجتماعی، گامی کوچک در جهت قدردانی از همراهی افراد نیکاندیشی است که با دستان پرمهرشان دنیا را تبدیل به مکان بهتری برای زندگی همه افراد میکنند و به این ترتیب کژیها هر روز کمرنگتر میشود.
در تعریف مسئولیت اجتماعی دو بحث مسئولیت اجتماعی فردی و مسئولیت اجتماعی گروهی قابل تأمل است. مسئولیت اجتماعی فردی در مقایسه با مسئولیت اجتماعی گروهی مفهومی جدید است اما قدمتی برابر با قانون طلایی “با دیگران طوری رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود،” دارد.
مسئولیت اجتماعی فردی با ایجاد یک موضع فعال نسبت به تاثیرگذاری مثبت بر دیگران و محیط بیرون از دایره خود بسط مییابد. مسئولیت اجتماعی فردی اساس مسئولیت اجتماعی گروهی است زیرا یک اجتماع از افراد تشکیل شده است و درنتیجه فرهنگ مسئولیت اجتماعی را مشخص میکند.
این رابطه آمیخته بین مسئولیت اجتماعی گروهی و مسئولیت اجتماعی فردی است. افراد از نظر اجتماعی مسئولیتپذیرتر شده و در واکنش به این اجتماع ها باید برای برآوردن نیازهای افراد، مسئولیتپذیری اجتماعی بیشتری پیدا کنند.
انتهای پیام/
نظر شما