دعوت بسیج دانشجویی از رئیس جمهور برای حضور در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای

بسیج دانشجویی 135 دانشکده و آموزشکده دانشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید، در نامه‌ای از رئیس جمهور برای حضور در این دانشگاه دعوت کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، بسیج دانشجویی 135 دانشکده و آموزشکده دانشگاه‌های فنی‌ وحرفه‌ای سراسر کشور به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید، در نامه‌ای از رئیس جمهور برای حضور در این این دانشگاه دعوت کرد. 

در بخش ابتدایی این نامه آمده است: اگرچه وجود سوء مدیریت در قوه اجرائیه کشور در سال های اخیر خاطر مردم هوشیار و بصیر ایران را آزرد و مشکلات معیشتی باعث ایجاد نارضایتی های شده است؛ اما مطمئنا حضور شخصیتی برآمده از متن زندگی مردم و درد آشنا مانند حضرتعالی در راس قوه مجریه، نوید حل مسائل مبتلا به مردم و مستضعفین را که به فرموده معمار کبیر انقلاب اسلامی گردانندگان و برپا کنندگان واقعی انقلابند، را بیش از پیش در دلها تقویت خواهد کرد. به استحضار می‌رساند دانشگاه فنی و حرفه‌ای یکی از چهار دانشگاه بزرگ کشور است که مأموریت اصلی آن تحقق دانشگاهی پویا، اشتغال‌زا، کارآفرین، تقاضا محور و مهارت‌آموز است. دانشگاهی که بتواند بر شعار «حرفه‌ای‌گرایی در آموزش عالی» و تربیت تکنیسین ماهر و آماده برای ورود به بازار کار جامة عمل بپوشاند. این دانشگاه با 180 دانشکده و آموزشکدة فنی و حرفه‌ای در 110 شهر کشور و بالغ بر 160 هزار دانشجو به صورت تفکیک جنسیتی (128 مرکز مختص آقایان و 52 مرکز مختص خانم ها) اقدام به پذیرش فارغ التحصیلان هنرستان های فنی و حرفه ای می‌کنند.

در این نامه مطرح شده است: دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای در دو مقطع تحصیلی کاردانی  و کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) تحصیل می‌کنند و پس از گذراندن واحدهای درسی که بخش عمدة آن عملی است (بیش از 70 درصد از دروس) و بهره‌مندی از تخصص و تبحر استادان ماهر و باتجربه در حوزه‌های گوناگون و کار در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها و آشنایی با فنون و حرفه‌های موردنیاز بازار و صنعت فارغ‌التحصیل می‌شوند تا در بیست سالگی با «پنجه‌هایی کارآمد»، اعتماد به نفس، حس مسئولیت اجتماعی و انگیزه برای کسب روزی حلال و خدمت به خانواده، جامعه و میهن خویش روانة میدان تولید و اشتغال‌زایی شوند. 

دانشجویان در این نامه بیان کردند: با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب بر توسعه دانشکده های فنی و حرفه ای بعنوان «پنجه های کارآمد» در کشور، در دولت های مختلف ظرفیت عظیم دانشگاه فنی و حرفه ای مغفول مانده است و هیچگاه این فرصت که میتواند بعنوان موتور موثر پیشران عرصه اقتصاد و صنعت کشور باشد، دیده نشده است. ظرفیت و فرصتی مملو از حضور دانشجویانی که صنعت را نه در پشت عبارات و اصطلاحات کتاب های سنگین و بدون کاربرد مهندسی، بلکه از نزدیک و اصطلاحا به صورت آچار بدست لمس کرده اند. وجود جوانان فعال، با اراده و با انگیزه ای متخصص که می توانند به عنوان پرچمداران گام دوم انقلاب در تحقق شعار ما میتوانیم موثر باشند، از دیگر سرمایه های عظیم این دانشگاه است.

در نامه خطابه به رئیس جمهور آمده است: در ادوار گذشته بودجه و سرانه دانشجویی دانشگاه های فنی و حرفه‌ای نسبت به سایر دانشگاه های دولتی با هیچ منطق و توجیهی قابل دفاع نبوده و وجود ناعدالتی در این امر اعث شده است این دانشگاه، در حوزه های رفاهی، آموزشی دچار مشکلات و عقب ماندگی عدیده ای شود. متاسفانه تبعیض موجود بین دانشگاه های سراسری، علوم پزشکی،فرهنگیان و سایر مراکز آموزش عالی کشور با دانشگاه فنی و حرفه ای باعث شده است که امکانات بعضی از مراکز و دانشکده های فنی و حرفه ای در حد یک هنرستان فنی و حرفه ای باشد، تبعیض و ناعدالتی در تخصیص بودجه، امکانات و تسهیلات موجبات نا امیدی و بی انگیزگی در بین قشر دانشجوی این دانشگاه شده و کمبود منابع تخصیصی موجب شده است که دانشجویان این دانشگاه نتوانند از فضای تربیتی واخلاقی برنامه های فرهنگی استفاده کافی ببرند و متاسفانه این دانشگاه در مسئله فرهنگ که به قول مقام معظم رهبری مانند هوایی است که تنفس می شود، عقب بماند.

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مقام معظم رهبری نیز، به‌ویژه در دهة اخیر، تداوم حرکت تولیدی و رفع موانع از سر راه تولید و اشتغال و توجه خاص به رفع معضل بیکاری جوانان کشور بوده است. انتخاب نام‌ها و عناوین هدفمند برای سال‌های گذشته به‌ویژه دهة اخیر، از سوی رهبر فرزانة انقلاب، حاکی از تأکید وی بر این مسئله است؛ مسئله‌ای که سرمایه‌گذاری مادی و معنوی در آن موجبات شکوفایی و پویایی اقتصادی و کمرنگ شدن بسیاری از معضلات فرهنگی و اجتماعی را فراهم خواهد آورد.

در این نامه تاکید شده  است: این دانشگاه در کلیه عرصه های انقلاب نقش کلیدی و محوری را به خود اختصاص داده است. چه در زمان هشت سال دفاع مقدس که شهدای فراوانی را تقدیم انقلاب کرده اند و چه در دوران سازندگی بعد از جنگ که انسانهای شایسته و توانمندی نظیر سردار شهید تهرانی مقدم که در اقتدار علم موشکی ایران سهم بسیار موثری داشتند، از دانش آموختگان این دانشگاه است. در زمان حاضر و شیوع ویروس کرونا نیز دانشجویان بسیجی و سایر ایثارگران این دانشگاه خط مقدم تولید بیش از 3 میلیون ماسک برای کادر درمان بوده اند؛ اما متاسفانه این ظرفیت عظیم آنچنان که شایسته است در سنوات گذشته مورد توجه دولت، خصوصاً سازمان برنامه و بودجه کشور دیده نشده است. تفاوت فاحشی در تخصیص اعتبارات و سرانه دانشجویی نسبت به سایر دانشگاه ها وجود دارد. تربیت در دانشگاه متشکل از دو عنصر تعهد و تخصص است و هرکدام بدون دیگری دانشجوی مطلوبی تحویل جامعه نخواهد داد. نگاه غیر اولویتی به آموزش های مهارتی در سنوات گذشته لزوم ورود قوی دولت سیزدهم به توسعه تجهیزاتی و امکاناتی آن را می طلبد. به این منظور بسیجیان 135 آموزشکده و دانشکده فنی و حرفه ای سراسر کشور از جنابعالی برای بازدید از ظرفیت ها، توانمندی‌ها، ایراد سخنرانی آغاز سال تحصیلی در جهت توسعه صنعت و حمایت و تربیت سرباز خط مقدم این جبهه دعوت به عمل می آورند.

در بخش پایانی این نامه آمده است: از حضرتعالی به عنوان رئیس دولت مردمی خواهشمندیم دعوت فرزندان انقلابی خود را لبیک گفته ، مراسم آغاز سال تحصیلی را در یکی از دانشکده‌های فنی وحرفه‌ای سراسر کشور تشریف آورید و برای اولین بار خانواده بزرگ دانشگاه فنی و حرفه ای را به میزبانی از حضور رئیس جمهور انقلابی و ولایی مفتخر سازید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1111959

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =