فائزه هاشمی رفسنجانی را بیشتر بشناسید

فائزه هاشمی‌بهرمانی در ۱۷ دی ۱۳۴۱ در قم متولد شد و کودکی خود را در شهر قم پشت سر گذاشت، وی 4 ساله بود که به همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد و دوران تحصیلی خود را در مدرسه رفاه گذراند.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز،‌ فائزه هاشمی‌بهرمانی دومین دختر اکبر هاشمی رفسنجانی، در ۱۷ دی ۱۳۴۱ در قم متولد شد،  کودکی فائزه در همان شهر قم سپری شد و 4 ساله بود که به همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد و  تمام دوران تحصیل خود را در مدرسه رفاه پشت سر گذاشت.

همسر فائزه هاشمی که بود؟

فائزه در سن 16 سالگی به عقد دکتر حمید لاهوتی، پزشک و فرزند ارشد مرحوم آیت‌الله حسن لاهوتی در آمد.

عدم موفقیت فائزه هاشمی برای ورود به مجلس ششم

از بین دختران هاشمی، فائزه تنها دختری است که وارد سیاست شد، وی در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی با رای بالایی نماینده مردم تهران شد؛ اما شرکت فائزه در انتخابات مجلس ششم با شکست سختی همراه بود که باعث شد وی به طور موقت از عرصه سیاست کناره‌گیری کند.

فائزه هاشمی فارغ‌التحصیل کدام دانشگاه!

فائزه هاشمی در توضیح چگونگی اخذ مدرک دکترای حقوق بین الملل خود در یکی از دانشگاه‌های لندن، بیان داشته که به مدت دو سال دانشجوی دکترای حقوق بین‌الملل در یکی از دانشگاه‌های لندن بوده، اما از تز دکترایش، در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد دفاع کرده و در این واحد دانشگاهی موفق به اخذ مدرک دکترا شده است. وی همچنین اذعان دارد، علاوه بر اینکه دارای دو مدرک فوق لیسانس در رشته حقوق بشر و حقوق بین الملل است، دو مدرک لیسانس در رشته مدیریت از دانشگاه الزهرا و رشته علوم سیاسی از واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد را نیز دارد.

فائزه رئیس فدراسیون اسلامی ورزش زنان

فائزه هاشمی از سال ۱۳۶۹ ریاست فدراسیون اسلامی ورزش زنان را بر عهده گرفت، اما پس از چندی به خاطر پاره‌ای از مشکلات به تعطیلی کشیده شد؛ برخی علت تعطیلی آن را نبود بودجه عنوان کردند، برخی نیز علت آن را فعالیت‌های سیاسی و غیر ورزشی فائزه هاشمی دانسته‌اند. اما به نظر می‌رسد کارشناسان علت اصلی تعطیلی آن را عدم هماهنگی در روش برگزاری مسابقات با عرف و آیین اسلام عنوان کرده‌اند.

هم چنین نشریه "مسلم نیوز" که پرتیراژترین نشریه اقلیت‌ها در انگلستان است، به منظور ارتقا جایگاه مسلمانان مقیم انگلستان از سال ۲۰۰۰، جوایزی را با نام مسلمانان پیشگام و صاحب نام در حیطه های روابط عمومی، بهداشت، سلامت، توسعه، ارتباطات، تحصیلات، فرهنگ، اقتصاد و رسانه ها به اجرا گذاشته است، که جایزه شایستگی ورزش را به نام "جایزه فائزه هاشمی" نامگذاری کرده است.

مدیر مسئول روزنامه زن

او در سال ۱۳۷۷ خورشیدی اولین روزنامه مربوط به زنان یعنی روزنامه زن را منتشر کرد و مدیر مسئول آن بود روزنامه زن به دلیل درج اخبار سیاسی، نقد حجاب اسلامی، حمایت از فمنیسم، ابتدا در بهمن ۱۳۷۷ به مدت دو هفته و بار دیگر در ۱۷ فروردین ۱۳۷۸ برای همیشه توقیف شد.

اظهار نظر فائزه هاشمی درباره چادر جنجال آفرین شد

مصاحبه فائزه فاشمی با شبکه دو صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در اردیبهشت ۱۳۸۸، درباره حجاب اسلامی، چادر مشکی و وضعیت زنان جنجال آفرین شد. این مصاحبه او با واکنش و مخالفت برخی اصولگرایان نظیر عباس کعبی، فاطمه آجرلو و جعفر شجونی مواجه شد.

فائزه هاشمی و انتخابات 88

فائزه هاشمی در اعتراضات پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸ حضور فعالی داشت و حتی در تظاهرات روز ۳۰ خرداد برای مدت کوتاهی دستگیر شد وی از مخالفین جدی محمود احمدی‌نژاد و حامی میرحسین موسوی بود.

فائزه هاشمی به عنوان یکی از عناصر فعال در فتنه 88 در روزهای ابتدایی فتنه به تهییج فتنه‌گران پرداخته و تحرکات و حضور خود را تا آخرین نفس برای زنده نگه داشتن فتنه 88 ادامه داد. همچنین در روز اعتراضات جنبش سبز در ۱ اسفند ۱۳۸۹، در خیابان ولی‌عصر بازداشت و مجدداً آزاد شد.

نام فائزه هاشمی آنقدر حواشی به همراه خود داشت که توجه کنجکاوانه مخاطبان را به خود جلب کند. در انتخابات ریاست جمهوری دهم سردمدار جبهه اصلاحات شده بود و علی‌رغم مخالفت پیشین با میرحسین موسوی، به صورت غیررسمی مسئولیت کمیته تبلیغات او را برعهده گرفت.

فائزه پس از سال‌ها سکوت این بار با تمام توان و انرژی و تمام قد برای حمایت از موسوی به میدان آمده بود و پذیرش شکست خارج از تحملی بود که در این 10 سال در غربت به سر آمده بود و می‌خواست تمام آتش خود در عالم سیاست را یکباره شعله‌ور کند.

فائزه: ما ول نمی‌کنیم!

فائزه از پرکارترین افراد در انتخابات ریاست جمهوری بود و در حمایت از کاندیداتوری موسوی سنگ تمام گذاشت. اتفاقاً شباهت‌هایی هم با کاندیدای مورد حمایتش داشت از این لحاظ که نیمی از دوران گوشه نشینی آخرین نخست‌وزیر، او نیز سکوت و انزوا را برگزیده بود و همانند او شکست برایش باورناپذیر بود.

واکنش‌ها و ادعاهای بعد از انتخابات این دو چهره سیاسی بعداز یکی دو دهه خانه نشینی نزدیکی بسیاری با هم داشت تا آنجا که تحلیلگران این‌گونه رفتارها را ناشی از فراموشی قواعد بازی سیاسی ارزیابی کردند.

ساماندهی دختران فیروزه‌ای شاید نقطه عطف فعالیت‌های تبلیغاتی فائزه برای ستاد موسوی بود که ظهور و بروز بسیاری یافت. البته این اقدام فائزه مقدمه‌ای نیز به همراه داشت؛ فائزه پیش از پیوستن به ستاد موسوی، نکاتی را درباره حجاب زنان بیان داشته بودکه در نوع خود ساختارشکنانه و قابل تأمل است.

تحریک به ادامه آشوب‌ها با طعم توهین به مسئولان

چند روز پس از اعلام نتایج انتخابات و درگیری‌های پراکنده‌ای که در برخی خیابان‌های شمالی تهران صورت گرفت، رسانه ملی تصاویری از حضور فائزه هاشمی در میان اغتشاشگران منتشر کرد که او در حال تحریک آنان به ادامه حضور در خیابان بود. البته صداوسیما تنها به همین چند ثانیه اکتفا کرد و از پخش صدای فائزه و مطالبی که او در آن تجمع غیرقانونی بیان کرد، خودداری کرد.

جذابیت ساندویچ‌فروشی‌ برای فائزه

اما تحرکات تحریک آمیز فائزه هاشمی به 26 خرداد محدود نشد و او نشان داد که بطور جدی قصد همراهی و حتی هدایت جریان آشوب را دارد.

در همین راستا بود که روز 30 خرداد و پس از خطبه‌های نمازجمعه مقام معظم رهبری و اتمام حجت با اغتشاشگران برای پایبندی به قانون، بار دیگر فائزه با شرکت در تجمع دیگری در خیابان آزادی، به تحریک معترضان به تداوم اغتشاشات پرداخت و به همین دلیل توسط مأموران نیروی انتظامی دستگیر شد.

اگرچه فائزه هاشمی بعد از آزادی مدعی شد که قصد ایجاد ناآرامی و تحریک آشوبگران را نداشته و به دلیل گرسنگی در آن حوالی به دنبال ساندویچ می‌گشته است! اما "حسن لاهوتی" فرزند فائزه همزمان با دستگیری وی، در مصاحبه با تلویزیون دولتی انگلیس (BBC) اعلام کرد که مادر و بستگانش به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی در روز شنبه دستگیر شده‌اند.

محکومیت فائزه هاشمی در دادگاه انقلاب اسلامی

فائزه هاشمی برای چندمین بار در حال لیدری، شعار دادن و تحریک مردم دستگیر شده و حکم دادگاه وی از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی به ریاحی وکیل وی ابلاغ شد.

فائزه هاشمی برابر حکم دادگاه به جرم فعالیت تبلیغی علیه نظام به شش ماه حبس و 5 سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی، فرهنگی و مطبوعاتی محکوم شد.

زندان خالی برای اجرای حکم فائزه وجود ندارد

 وکیل فائزه هاشمی نیز در پاسخ به این سئوال که چرا با وجود صدور حکم حبس برای فائزه هاشمی از سوی قوه‌قضاییه حکم وی اجرا نشده است؟ گفت: "برای اجرای حکم فائزه هاشمی چندین مرتبه اقدام شده ولی زندان خالی وجود ندارد. هزاران محکوم به زندان در انتظار اجرای حکم خود هستند و این در حالی است که زندان‌ها هنوز خالی نشده‌اند."

به گفته وی محکومان بسیاری هستند که با وجود صدور حکم به قید وثیقه آزاد شده و حتی خارج از کشور تحصیل می‌کنند.

وکیل هاشمی خاطرنشان کرد: "فائزه هاشمی ممنوع‌الخروج نیست و این مساله تنها در مورد محکومان مالی مصداق دارد."

انتهای پیام/

کد خبر: 1122631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =