به گزارش خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز، جشنوارهٔ فیلم فجر مهمترین جشنواره سینمایی ایران است که از سال ۱۳۶۱ تاکنون در میانه بهمن ماه هر سال در تهران برگزار میگردد. تاکنون ۳۹ دوره از این جشنواره برگزار شدهاست که آخرین آن در بهمن ۱۳۹۹ بوده است. این جشنواره توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
چهلمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش فرهنگی و رقابتی به دبیری مسعود نقاشزاده از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.
در چهلمین جشنواره فیلم فجر ۲۲ فیلم سینمایی در بخش سودای سیمرغ حضور دارند که در ادامه به معرفی یکی از آنها می پردازیم:
فیلم سینمایی «بیرو» سومین فیلم سینمایی مرتضی علی عباس میرزایی به تهیه کنندگی مجید برزگر روایتی از زندگی علیرضا بیرانوند دروازهبان تیم ملی فوتبال ایران از دوران کودکی تا ورود به فوتبال حرفهای و عضویت در تیم ملی فوتبال ایران است.
بیشتر بخوانید:
معرفی فیلمهای جشنواره فجر ۴۰/ بدون قرار قبلی + تصاویر
فیلم سینمایی «بیرو» هم اکنون در مرحله فنی پس از تولید و ساخت موسیقی قرار دارد تا برای نمایش و رقابت در بخش مسابقه چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر آماده شود.
حسین بیرانوند، رضا داوود نژاد، سعید داخ، صحرا اسدالهی، سهیل قنادان، سیاوش چراغی پور، مهدی زمین پرداز، ستایش تارانی، سارا والیانی، ابوذر فرهادی، مبین بهاروند، محمد نیکبخت، مجید پتکی، مهران نائل، محمد عسگری، امین میری، مرتضی تقی زاده، وحید نفر، حامد نساج، علیرضا جلیلی از جمله بازیگران این فیلم هستند.
بیوگرافی مرتضی علی عباس میرزایی کارگردان "بیرو"
مرتضی علی عباس میرزایی متولد هفده تیرماه سال ۱۳۶۱ در شمیران از توابع تهران کارگردان و بازیگر اهل ایران است.
وی همانطور که از نام خانوادگی اش مشهود است از بازماندگان خاندان قاجار و از نوادگان عباس میرزا (ولیعهد ایران و نائب السلطنه فتحعلی شاه در آذربایجان در دوران قاجار) است.
او پس از گذراندن مقطع متوسطه در رشته ریاضی و فیزیک به دانشگاه رفت و در رشته کارگردانی سینما در دانشگاه سوره مشغول به تحصیل شد. وی پیش از این و در سن چهارده سالگی با کسب مدرک کارگردانی از انجمن سینمای جوانان ایران به ساخت فیلم کوتاه پرداخت.
این کارگردان جوان ایرانی در کارنامهٔ کاری خود علاوه بر ساخت فیلم کوتاه داستانی چندین فیلم مستند را دارد، او در سال ۱۳۹۵ با ساخت فیلم سینمایی انزوا توانست توانایی خود در عرصه ساخت فیلم بلند با سبکی خاص و منحصر به فرد، به عنوان یک کارگردان موفق و توانمند را در عرصهٔ سینمای ایران به ثبت برساند.
انزوا در جشنوارههای بسیاری از جمله، فیلم فجر، کمرایمیج لهستان ، کیدفرست آمریکا، سالنتو ایتالیا و … در بخش مسابقه حضور داشته باشد. وی برای فیلم انزوا در جشنواره جهانی سالنتو ایتالیا موفق به دریافت جایزه ی بهترین کارگردانی شد.
مجید برزگر تهیه کننده "بیرو"
مجید برزگر در ۱۶ اسفند ۱۳۵۱ همدان به دنیا آمد. وی دارای دیپلم گرافیک، لیسانس سینما (گرایش کارگردانی) و فوق لیسانس ادبیات دراماتیک است و همچنین فارغالتحصیل دوره یک ساله فیلمسازی انجمن سینمای جوانان همدان درسال ۱۳۶۷ است. وی تاکنون چهار فیلم بلند سینمایی را کارگردانی و بیش از دهها فیلمِ بلندِ سینمایی و کوتاه را تهیه کنندگی کرده است.فیلم های او تا به حال جوایز بسیاری را در جشنواره جهانی دریافت کرده اند.همچنین مجید برزگر تا به حال چند نمایشگاه انفرادی و گروهی عکس و نقاشی در داخل و خارج از ایران داشته است.از دیگر فعالیت های او می توان به طراحی تعداد زیادی پوستر برای سینما و رویدادهای مختلف و همچنین طراحی جلد برای کتاب اشاره کرد.
از جمله آثار وی عبارتند از:
مامان ( آرش انیسی.سینمایی) نامزد ٥ سیمرغ بلورین در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر( بهترین فیلم اول.بهترین کارگردان.بهترین بازیگر نقش اول زن.بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن. رویا افشار/١٣٩٩
بچه گرگهای دره سیب (فریدون نجفی. سینمایی. ) ۱۳۹۹/اولین نمایش در بخش ملی و بین الملل سی و سومین دوره جشنواره بین المللی کودکان و نوجوانان. ۲۰۲۰. برنده بهترین فیلم سینمای ایران
ابر بارانش گرفته ( مجید برزگر.سینمایی) نامزد ٥ سیمرغ بلورین در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر( بهترین فیلم هنر و تجربه.بهترین فیلمبرداری.بهترین بازیگر نقش اول زن.و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن. نازنین احمدی/ ١٣٩٨
دشمنان (علی درخشنده. سینمایی. ) ۱۳۹۸/اولین نمایش در بخش فیلمهای اول جشنواره بین المللی تالین. ۲۰۲۰
نشت( سوزان ایروانیان. سینمایی) ۱۳۹۷/ اولین نمایش در بخش فوروم جشنواره بین المللی برلین. ۲۰۱۹
مثل بچه آدم (آرین وزیر دفتری. فیلم داستانی. با انجمن سینمای جوانان ایران) ۱۳۹۷/
هنوز نه (آرین وزیر دفتری. فیلم داستانی. با انجمن سینمای جوانان ایران) ۱۳۹۵/اولین نمایش در بخش سینه فونداسیون جشنواره بین المللی کن. ۲۰۱۹
مسافر (سارا ساغری. فیلم داستانی) ۱۳۹۵/
وال ها (بهنام عابدی. فیلم داستانی. با انجمن سینمای جوانان ایران) ۱۳۹۵/
تنازع (مسعود حاتمی. فیلم داستانی. با انجمن سینمای جوانان ایران) ۱۳۹۴/
پریدن از ارتفاع کم (حامد رجبی. سینمایی. با سعید آرمند) ۱۳۹۳/
ممیرو (هادی محقق. سینمایی. با سید رضا محقق) ۱۳۹۳/
داستان خانواده فرشچی (نادر تکمیل همایون. سینمایی. با شبکه آرته. فرانسه) ۱۳۹۳/
کوچههای باد (۱۶ م. م با انجمن سینمای جوانان ایران) ۱۳۶۷/داستانی
تصنیف قدیمی و غمناک عصر بارانیِ آسمار (۳۵ م. م با انجمن سینمای جوانان ایران) ۱۳۷۸/داستانی
راه رفتن در مه (۳۵ م. م با انجمن سینمای جوانان ایران) ۱۳۸۲ / داستانی
مه در خانه ۱۳۷۶/داستانی
سکوت (لیلا نقدی پری) ۱۳۸۲/داستانی
مکالمه (حامد رجبی) ۱۳۸۲/داستانی
تناولی به روایت تناولی (لیلا نقدی پری) ۱۳۸۴/مستند
انتهای پیام/
نظر شما