به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، یکی از موضوعات مورد بحث میان مقامات بلندپایه دولت اوکراین و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در ورشو، تشدید تحریمها علیه روسیه بود.
دیمیتری کولهبا، وزیر امور خارجه اوکراین شب گذشته، شنبه درباره این دیدار در پیامی توئیتری نوشت: «ما در خصوص گامهای مشخص برای توسعه همکاریهای دو کشور و همچنین درباره تحریمهای ضدروسی صحبت کردیم. ما در حال حاضر روی تحریمهای جدید کار می کنیم. من به موضوع بستن بنادر آمریکا و اروپا برای کشتیها و محمولههای روسیه اشاره کردم. ما درباره اعمال تحریمهای فردی نه تنها علیه الیگارشیهای روسیه و افراد نزدیک به پوتین (رئیس جمهوری روسیه)، بلکه علیه همه شخصیتهای سیاسی فدراسیون روسیه صحبت کردیم.»
بیشتر بخوانید:
چشمانداز توافق وین در سایه تعلل آمریکا همچنان مبهم
روسیه: متن توافق وین نهایی نشده است
مذاکره برای گرفتن تضمین؛ گزارش آژانس هم توپ را به زمین آمریکا انداخت
کولهبا افزود: در این نشست درباره تامین تسلیحات نظامی ارتش اوکراین نیز گفتگو شد و بایدن قول داده است که ایالات متحده "تا پیروزی کییف در همه مسائل در کنار اوکراین خواهد بود.
وزیر خارجه اوکراین به همراه آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین در حضور جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با آنتونی بلینکن و لوید آستین، همتایان آمریکایی خود در پایتخت لهستان دیدار و مذاکره کردند. مذاکرات طرفین حدود نیم ساعت به طول انجامید.
بایدن همچنین روز شنبه در جریان بازدید از کمپ پناهجویان اوکراینی در ورشو بار دیگر به رهبر روسیه توهین کرد. بایدن در ورشو خواستار "تغییر قدرت" در روسیه شده و تلاش کرد این پیام را منتقل کند که "پوتین نباید اجازه اعمال قدرت بر همسایگان یا منطقه خود را داشته باشد".
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به سخنان رئیس جمهوری آمریکا گفت: شنیدن سخنان تند بایدن که خود خواستار بمباران یوگسلاوی و کشتار مردم آن شده، عجیب است. ضمن اینکه چنین سخنانی روزنه فرصت برای بهبود روابط بین فدراسیون روسیه و ایالات متحده را محدودتر میکند.
پسکوف همچنین یادآور شد: انتخاب رئیس جمهوری در روسیه در اختیار بایدن نیست که تصمیم بگیرد و تنها مردم روسیه چنین حقی دارند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز سی و دوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
انتقال ۴۰ هزار اوکراینی به مکانی نامعلوم
معاون نخستوزیر اوکراین اعلام کرد که روسیه ۴۰ هزار اوکراینی را به اجبار، به مکانی نامعلوم منتقل کرده است.
«ایرینا ورشچوک» معاون نخستوزیر اوکراین، اعلام کرد که روسیه ۴۰ هزار نفر از مردم این کشور را به اجبار و از طریق ایجاد کوریدورهایی شبیه به کوریدورهای بشردوستانه، به مکانی نامعلوم منتقل کرده است.
وی در ادامه افزود که جابهجایی این افراد، بدون هماهنگی با مقامات اوکراین صورت گرفته است.
پوتین: مردم روسیه به نیروهای گارد ملی افتخار میکنند
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه امروز یکشنبه، در پیام تبریکی به مناسبت جشن حرفهای "روز گارد ملی" اعلام کرد: «مردم روسیه به نیروهای گارد ملی افتخار می کنند که در شرایط کنونی نیز در عملیات ویژه نظامی برای حفاظت از دونباس، عزم راسخ، قاطعیت و شجاعت و میهن پرستی خود را به اثبات رساندند.»
به عقیده پوتین، کار واحدهای گارد ملی روسیه در چارچوب دفاع از حقوق ساکنان مناطق دونتسک و لوهانسک بدون در نظر گرفتن درجه پیچیدگی آنها، با اجرای واضح وظایف تعیین شده مشخص میشود. علاوه بر این، رهبر روسیه بر سهم قابل توجه نیروهای گارد ملی در مبارزه با تروریسم، افراط گرایی، جنایات سازمان یافته و نقش آنها در تضمین امنیت تاسیسات حیاتی و برقراری نظم عمومی در کشور تاکید کرد.
سفیر روسیه وزارت خارجه جمهوری چک فراخوانده شد
الکساندر زمیوسکی، سفیر روسیه در جمهوری چک عصر روز شنبه به وزارت امور خارجه این کشور دعوت شد و معاون وزیر امور خارجه جمهوری چک اعتراض شدید مقامات پراگ نسبت به تحریکات مقامات روسی علیه کارکنان دیپلماتیک سفارت چک در مسکو را به وی ابلاغ کرد.
در حال حاضر سفارت روسیه در پراگ درباره این موضوع اظهار نظری نکرده است.
یان لیپاوسکی، وزیر امور خارجه چک، پیشتر گفته بود که ۱۴ دیپلمات روس خاک این کشور را ترک کردند. به گفته وی، البته دلیلی برای اخراج بیشتر کارکنان سفارت روسیه وجود ندارد، زیرا پراگ می خواهد روابط دیپلماتیک خود با مسکو را حفظ کند.
احتمال بسته شدن سفارت روسیه در لهستان
سرگئی آندریف، سفیر روسیه در لهستان شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد، بعید است که تیرگی روابط روسیه و لهستان که با فعالیتهای نمایندگیهای دیپلماتیک مرتبط است، به قطع روابط دوجانبه منجر شود، ولی با این حال، احتمال تعطیلی موقت سفارت روسیه در ورشو وجود دارد.
وی گفت: "احتمالاً مشکلات کنونی در روابط با دولت لهستان باعث قطع روابط نخواهد شد. شاید مجبور شویم برای مدتی سفارت خود در ورشو را ببندیم. و طبیعتاً در این صورت لهستان نیز باید سفارت خود در مسکو را ببندد. البته باید منتظر ماند و دید چه خواهد شد."
سفیر آندریف یادآور شد که فدراسیون روسیه و لهستان همیشه روابط دشواری داشتند و اگر هیچ تغییری در اوضاع ایجاد نشود، ممکن است لحظه ای فرا برسد که مأموریت دیپلماتیک به سادگی دیگر قادر به انجام نباشد.
لهستان همچنان قصد اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین را دارد
سرگئی آندریف، سفیر روسیه در ورشو اعلام کرد که مقامات لهستانی حتی با وجود مخالفت ایالات متحده، از نظریه خویش درباره اعزام یک ماموریت حافظ صلح ناتو به اوکراین دست برنداشتند.
وی یادآور شد که مقامات ورشو در حالی همچنان بر این موضوع اصرار دارند که دولت آمریکا تاکید کرده که نظامیان خود را به اوکراین نخواهد فرستاد و دبیر کل ناتو هم گفته که چنین عملیاتی در بروکسل بررسی نشده است.
صربستان هرگز به ناتو نخواهد پیوست
الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان اعلام کرد که این کشور به خاطر تمامی کودکانی که در سال ۱۹۹۹ جان باختند، به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نخواهد پیوست، بلکه توان دفاعی خود را به روی دفاع از آسمان و زمین خود متمرکز خواهد کرد.
در صربستان، در تاریخ ۲۴ مارس (۴ فروردین ماه)، به مناسبت شروع بمباران گسترده این کشور در ۲۳ سال پیش توسط نیروهای متحد ناتو به سرکردگی آمریکا، مراسم یادبود باشکوهی برگزار شد. رئیس جمهوری صربستان این مسئله را در این مراسم گفت.
انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در این جمهوری برای اول ماه آوریل (اواسط فروردین) برنامه ریزی شده و الکساندر ووچیچ، رئیس حزب حاکم صرب نامزد پست ریاست جمهوری در این کشور در میان رقبای خود پیشرو است.
وزارت دفاع روسیه: نابودی بیش از ۲۷۰ پهپاد ارتش اوکراین
سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه شب گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه روز شنبه یک پهپاد اوکراینی را در حریم هوایی دریای سیاه منهدم کردند. هواپیما در حال نزدیک شدن به بندر سواستوپل بود.
وی افزود: در طول روز همچنین سه هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی دیگر و همچنین یک فروند بالگرد میگ-۲۴ ارتش اوکراین منهدم شدند. علاوه بر این، بیش از ۳۰ نفر از واحد تیپ ۵۴ مکانیزه نیروهای مسلح اوکراین در جریان درگیریها کشته شده و ۶ خودروی زرهی و یک توپخانه صحرایی از گردان ۴۶ تهاجمی در طول روز منهدم شد.
سخنگوی وزارت دفاع یادآور شد: تنها در روز شنبه، ۹۱ تأسیسات نظامی اوکراین مورد هدف قرار گرفته و نابود شدند: از جمله: دو پست فرماندهی، ۱۱ انبار صحرایی با سلاح و مهمات، دو ایستگاه جنگ الکترونیک و همچنین ۲۰ پایگاه نیروهای مسلح اوکراین و ۵۲ منطقه تمرکز تجهیزات نظامی. کوناشینکوف گفت: «در مجموع از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون، ۲۷۱ هواپیمای بدون سرنشین، ۱۶۲۷ دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، ۱۶۷ موشک انداز چندگانه، ۶۶۹ قبضه توپ صحرایی و خمپاره و همچنین ۱۴۷۴ دستگاه خودروی ویژه نظامی منهدم شده است.»
حدود ۴۴۰ هزار نفر تاکنون از اوکراین به خاک روسیه منتقل شدند
سرهنگ میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز کنترل دفاع ملی فدراسیون روسیه شب گذشته اعلام کرد نیروهای مسلح روسیه با رعایت تدابیر امنیتی، روزانه جان هزاران غیرنظامی و شهروندان خارجی را نجات می دهند و تنها در طول روز شنبه، ۱۹ هزار و ۶۹۴ غیرنظامی از دونتسک، لوهانسک و دیگر مناطق خطرناک اوکراین به خاک روسیه تخلیه شدند که در بین این پناهجویان، ۳۳۰۰ کودک وجود داشت.
این مقام نظامی افزود: « از آغاز عملیات ویژه تاکنون ۴۳۹ هزار و ۴۲۰ نفر به روسیه پناهنده شدند که از این تعداد ۹۱ هزار و ۶۷۳ نفر کودک هستند. »
انتهای پیام/
نظر شما