به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، احساس و عاطفه قابل دسترس ترین، گسترده ترین و تاثیر گذارترین راه انتقال یک پیام مذهبی و دینی به مخاطبین است و مداحی یک هنر است که اگر از این هنر درست استفاده شود، می تواند عامل گرایش جوانان و نوجوانان که سرشار از احساسات هستند به دین و درک درست آنها از مبانی دینی گردد.
به یقین استفاده از دلیل و برهان در ایجاد فهم دینی جای خود را دارد ولی یکی از عواملی که می تواند در گرایش مردم به هر عقیده ای موثر باشد بهره بردن از احساس است. در واقع در عقاید دینی، احساس مذهبی نقش موثری دارد و اگر این احساس و شور جهتمند و هم سو با شعور و فهم دینی باشد می تواند در تقویت عقیده اثری عمیق باقی بگذارد.
در این بین هیئت هم باید محل آدم سازی باشد و هیئتی کارش را درست انجام دهد. مداح خوب با اشعار خوب، مطالب مناسب و سبک تاثیر گذارش میتواند در این زمینه سهم بسزایی داشته باشد. مسئولین هیئتها مسئولیتشان خطیر است. باید دقت کنند که چه مداحانی را به مجلس امام حسین(ع) دعوت می کنند؟
حالا چند روزیست که یک مداحی حاشیه ساز از یکی از هیئت های استان قم که محتوا و متن این مداحی باعث دستگیری مداح آن گردیده است تبدیل به ترند فضای مجازی شده و دو قطبی شیعه و سنی در حال رقم خوردن است.
در کلیپی که از این مداحی در روزهای اخیر در شبکههای اجتماعی واکنشبرانگیز شده است، مداح میگوید نماز خواندن در مسجد مکی «حکم زنا» را دارد و خطاب به حامیان مولوی عبدالحمید امام جمعه زاهدان میگوید: «نون عبدالحمید خوردن ندارد». او همچنین مسجد مکی را «مسجد ضرار» مینامد.
مصطفی محامی، نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان، انتشار این کلیپها را «تفرقهانگیز» خواند و به عنوان «مصداق بارز» تشیع انگلیسی و تفرقهافکنی نکوهش کرد. به دنبال این اتفاق، سازمان اطلاعات سپاه سلمان این استان اعلام کرد که پیگیری قضایی این موضوع آغاز شده و پروندهای در حال تشکیل است که در نهایت علی رضایی مداح این متن بازداشت شد.
اما فارق از محتوای مداحی و موضع و واکنش مسئولین استان سیستان و بلوچستان و دستگیری این مداح، آنچه که حساسیت موضوع را دو چندان کرده و به حاشیه آن دامن زده است انتقال علی رضایی به زندان سیستان و بلوچستان پس از دستگیری است. اینکه محل وقوع جرم استان قم بوده و محل پیگیری شکایت استان سیستان و بلوچستان و اینکه رسیدگی به پرونده این مداح باید در کدام استان دنبال شود موضوعیست که باعث تشدید دوقطبی در فضای مجازی شده است.
مهدی سلحشور مداح کشورمان در صفحه توئیتر خود نسبت به این موضوع واکنش نشان داد:
اشتباه یک مداح در اهانت به عالمی از علمای اهل سنت قطعا کار غلطی است.
اما غلط تر از آن اشتباه، فرستادن او از قم به زاهدان است. برادران عزیز، نکند با این کار یکپارچگی حاکمیت ایران به دست خودمان خدشه دار شود. اگر جرمی هم بوده مگر محل ارتکاب جرم محکمه و قاضی و زندان ندارد؟
به دست خودمان بدعت نگذاریم
نریمان پناهی از دیگر مداحان کشورمان نیز با انتشار یک استوری از عکس علی ضایی مداح مورد اشاره در صفحه اینستاگرام خود نوشت: اَللّٰهُمَّ الْعَنِ الْجِبْتَ وَالطّٰاغُوتَ به معنی: خداوندا، جبت و طاغوت را لعنت کند.
در تازهترین مورد هم تعدادی از نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز گذشته با انتقاد از اظهارات وحدتشکنانه یک مداح، خواستار برخورد قاطع با این فرد شدند. آنان تأکید کردند که اینگونه اقدامات مغایر با اصول وحدت اسلامی و منویات رهبر معظم انقلاب است.
محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان، محمدنور دهانی نماینده سراوان و رحمدل بامری نماینده ایرانشهر از جمله نمایندگانی بودند که نسبت به مداحی صورت گرفته واکنش اعتراضی داشتند.
آنچه مسلم است این است که دعوای بین شیعه و سنی باب میل چه کسانی است؟ باید توجه داشت در کنار نقدهایی که به کلیت موضوع، متن شعر و... وجود دارد اما مراقبت و تدبیر درست نیز لحاظ شود تا از یک دعوای بزرگ که خواست دشمنان اصلی جمهوری اسلامی است جلوگیری شود.
انتهای پیام/
نظر شما