به گزاش گروه جامعه ایسکانیوز، رمضان، ماه عبادت و بخشش و ماهی پر از تجربههای آشپزی شگفت انگیز و خوش طعم است. خاورمیانه هم بیشترین تراکم کشورهای مسلمان را دارد. کشورهای که ماه رمضان برایشان بسیار مهم است. عید فطر مهمترین عیدشان است و آداب و رسوم خاصی برای این ماه دارند.
بخشی از سفرههای افطار در خاورمیانه به خوراکیهای شیرین اختصاص دارد. چرا که باید قند مورد نیاز بدن را برای ساعتها روزهداری از این طریق تامین کرد.
تارتلت
مواد لازم برای تهیه تارتلت :
آرد ۳۰۰ گرم
پودر شکر ۳۰ گرم
کره ۱۸۰ گرم
آب سرد ۳ قاشق غذاخوری
آرد، کره، آب و پودر شکر رو با هم مخلوط و بعد با نوک انگشت خمیر درست کنید، به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار بدید. (خمیر رو زیاد ورز ندید تا به روغن نیفته) فر رو در دمای ۱۷۵ درجه گرم کنید.
کاپ کیک قهوه
مواد لازم:
۱/۲ لیوان قهوه ی چکه ای بن مانو «۹ صبح» (۱۲۰ میلی لیتر)
۱ و ۳/۴ لیوان آرد (۲۱۰ گرم)
۲ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
۱/۲ قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه:
فر رو روی دمای ۱۷۵ درجه گرم کنید. با این دستور میشه ۱۷-۱۶ کاپکیک درست کرد. قهوه رو دم کنید و بذارید خنک بشه. در یک کاسه ی متوسط آرد، نمک و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کنید.
دونات پنیر، سبزی و گردو
مواد لازم:
آرد: حدود سه لیوان (تا حدی که خمیر به دست نچسبد)
سبزی خرد شده: سه چهارم لیوان
پنیر صبحانه: نصف لیوان
گردو خرد شده: یک سوم لیوان
انگشت زینب، بلا ال شام، لقمه ال قدی
این سه خمیر در روغن زیاد سرخ میشوند و با عسل، پودر شکر یا شربت شیرین خورده میشود.
گفته میشود انگشت زینب قدمتش به ۱۰۰ سال قبل زمانی که زنی به نام زینب این غذای خوشمزه را درست میکرد، میرسد. بلا ال شام به معنی خرمای منطقه لوانت است و لقمه ال قدی به معنی غذای قضات است که گاهی اوقات لقمه هم نامیده میشود.
پودینگ برنج
پودینگ برنج یا رز بل لبن در عربی میتواند در بسیار از خوراکها دیده شود. گفته میشود پودینگ برنج اصالتا به خاورمیانه میرسد و در متون پزشکی بیش از کتابهای آشپزی به آن اشاره شده است. این خوراک به سادگی هضم میشود و بسیار مقوی است و اغلب به افرادی توصیه میشود که دارای مشکل معده هستند.
این پیش غذای راحت با ترکیبی از برنج و شیر درست میشود و با شکر شیرین شده و در نهایت روی آن با آجیل و دارچین تزیین میشود. اخیرا برای تنوع به این غذا بستنی هم اضافه میکنند.
قتایف
قتایف دسری عربی است که در ماه رمضان استفاده میشود. گفته میشود قتایف در اصل فاطمی نام دارد.
قتایف نوعی پودینگ میوه شیرین است که با پنیر بدون نمک پر میشود. حتی میتوان در بین آن از آجیل هم استفاده کرد. معمولاً این دسر سرخ میشود اما میتوان آن را پخت. قتایف روکشی از عسل، شربت یا پودر شکر دارد.
حلوا
حلوا یا حلاوه مخصوص خاورمیانه است. و از خمیر دانه کنجد درست میشود. این معجون شیرین و خوشمزه در فرهنگهای متفاوتی گسترده شده است. حلوا را میتوان به شیوههای متفاوتی مصرف کرد. اغلب روی نان میمالند و به عنوان صبحانه میل میکنند. گفته میشود حلوا برای زنان شیرده و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است. در ایران هم تنوع زیادی در درست کردن حلوا داریم تا اندازهای که تقریبا هر شهر حلوای مخصوص خود را دارد.
کارا عسلی
کارا عسلی پای کدوی خاورمیانه است و مشخص نیست به کدام منطقه تعلق دارد. برخلاف پای کدو تنبل این پای بسیار متفاوت است، زیرا دارای عناصر پای نمیباشد. این پای ترکیبی از کدو تنبل، کره، شیر، آرد و شکر است. این پای برشته نمیشود و گاهی اوقات با خامه سنگین سرو میشود و روی آن با پسته تزیین میشود.
خرمای شیرین
این شیرینی در میان دسرهای خاورمیانه بسیار معروف بوده و اغلب در سحر و افطار میل میشود. خرما به مذاهب وابسته است و اغلب در سنت حضرت محمد (ص) مصرف میشده است. در احادیث دینی هم آمده است که روزهتان را با یک دانه خرما افطار کنید. خرماهای مطبوع، خوشمزه و شیرین تمبر نامیده میشوند. و میتوانند به صورت ساده یا با پنیر بز و گردو مصرف شوند.
فخفخینا
فخفخینا سالاد میوه عالی با چند میوه و روکش است. و به عنوان مادر سالاد میوهها شناخته میشود. این سالاد میوه شامل میوههای فصلی، کوکتل آب میوههای ترکیب شده با بستنی است. ترکیبی زیبا از میوههای خرد شده به این دسر خوشمزه اضافه میشود. امروزه در رستورانهای خاورمیانه انواع فخفخینای طعم دار را درست میکند و بسیار پرطرفدار است.
بستنی
بستنی در اصل متعلق به ایران و فارسی زبانان خاورمیانه است و از تخم مرغ، شکر، گلاب، وانیل، پسته، شیر و زعفران درست میشود. در طول امپراطوری فارسها این خوراک با عسل شیرین و با برف فریز میشد. رفته رفته شیوه تهیه آن تکامل پیدا کرد و حالا چندین نوع بستنی با روشهای مختلف تهیه وجود دارد که همگی طعمهای بسیار خوشمزهای دارند.
انتهای پیام/
نظر شما