سرطان‌هایی که تشخیص آن‌ها دشوار است

سرطان کلمه وحشتناکی است هیچ آدمی آمادگی شنیدن این کلمه از زبان پزشک خود را ندارد؛ اما سرطان هم مانند تمام بیماری ها اگر زود تشخیص داده شود قابل درمان است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سرطان رشد غیرقابل کنترل سلول ها در بدن است، با رشد غیرعادی سلول ها در بدن، توده هایی به نام تومور تشکیل می شود. گرچه سرطان کلمه ترسناکی است که هیچ شخصی دوست ندارد آن را از زبان پزشک خود بشنود اما با تشخیص زود هنگام آن می توان شانس زنده ماندن و کیفیت زندگی سالم را افزایش داد. بسیاری از سرطان ها زودتر از زمان شکل گیری علائم، تشخیص داده می شوند اما متاسفانه تشخیص برخی از سرطان ها سخت است و باید مراقب این نوع سرطان ها باشیم.

بیشتر بخوانید:

فواید ویتامین E برای سلامتی بدن

سرطان پانکراس

به گفته انجمن سرطان، حدود هفت درصد از کل مرگ های ناشی از سرطان به دلیل سرطان لوزالمعده است بنابراین می توان گفت که استراتژی های غربالگری سرطان اهمیت زیادی دارد و خبر امیدوارکننده این است که فناوری های جدیدی، مانند آزمایش خون مولکولی و سایر رویکردهای جدید که می تواند تلاش های اولیه برای تشخیص این نوع تومورهای بدون سابقه را گسترش دهد وجود دارد.

دلیل سختی تشخیص سرطان لوزالمعده داخلی بودن آن است زیرا در ابتدا بدون درد است و عموماً علائمی ندارد اگرچه استثناتی وجود دارد و این است که در صورت نزدیک شدن به مجرای صفراوی رخ می دهد و منجر به انسداد و زردی در دوره بیماری می شود.

درمان آن عمل جراحی است و در افرادی که سرطان آنها بعدا تشخیص داده می شود تا حد زیادی بر اساس شیمی درمانی صورت می گیرد و حداکثر به طور موقت تسکین می یابد.

سرطان کلیه

تشخیص سرطان کلیه دشوار است زیرا بیماران معمولاً تحت آزمایش قرار نمی گیرند مگر اینکه علائم چیزی را نشان دهند که اغلب شامل کمردرد، خستگی مزمن، کاهش وزن بدون دلیل و خون در ادرار است و از آنجا که کلیه ها در اعماق بدن قرار دارند، تومورهای کوچک کلیه را نمی توان در طول یک معاینه فیزیکی سالانه مشاهده یا احساس کرد علاوه بر این، هیچ آزمایش غربالگری برای سرطان کلیه در افرادی که در معرض خطر نیستند، وجود ندارد.

بیمارانی که دارای شرایط ارثی خاصی هستند که باعث رشد تومور و سرطان می شوند، مانند سندرم فون هیپل-لینداو، HPRC و سندرم Birt-Hogg-Dubé بیشتر در معرض ابتلا به سرطان کلیه هستند. پزشکان ممکن است توصیه کنند که این بیماران به طور منظم آزمایشات تصویربرداری مانند اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) یا (MRI) را برای بررسی تومورهای کلیه انجام دهند.

سرطان ریه سلول غیر کوچک

سه چهارم سرطان های ریه پس از گسترش تشخیص داده می شوند و اغلب این بیماران علامت ندارند تا زمانی که سرطان به اندازه ای برسد که علائم سرطان ریه مانند سرفه، ذات الریه و تنگی نفس را ایجاد کند و از طریق جریان خون و سیستم لنفاوی راه خود را باز کرده باشد.

سرطان ریه سلول غیر کوچک شایع ترین نوع سرطان ریه و تشخیص آن در مراحل اولیه دشوار است زیرا سرطان ریه در مراحل اولیه اغلب بدون علامت و با اشعه ایکس قفسه سینه تشخیص داده نمی شود. توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) و سی تی اسکن می توانند در تشخیص سرطان ریه مفید باشند همچنین پزشک ممکن است سلول های سرطانی را از ترشحات ریه، مایع در اطراف ریه ها یا از طریق بیوپسی تشخیص دهد که معمولاً در مراحل بعدی اتفاق می افتد.

در صورتی که این بیماری دیر تشخیص داده شود آمار مرگ ومیر را بالا می برد، بنابراین افرادی که سابقه طولانی استعمال سیگار دارند ممکن است بخواهند با پزشک در مورد غربالگری سی تی برای کمک به تشخیص سرطان ریه در مراحل اولیه صحبت کنند.

سرطان تخمدان

در حالی که سرطان تخمدان تنها ۳ درصد از سرطان ها را در بین زنان به خود اختصاص داده است پنجمین سرطان کشنده بشمار می رود و بیشتر از سایر سرطان های دستگاه تناسلی زنان باعث مرگ می شود.

طبق گزارشات تخمین زده می شود که ۲۱۷۵۰ زن تنها در سال جاری مبتلا به سرطان تخمدان می شوند و تقریباً ۱۳۹۴۰ نفر از این زنان بر اثر آن خواهند مرد مانند سایر سرطانها، هرچه زودتر تشخیص داده شود، نتیجه بهتری دارد، اما فقط حدود ۲۰ درصد از سرطانهای تخمدان در مراحل اولیه تشخیص داده می شود و این عمدتاً به دلیل اندازه و انبساط حفره شکمی است و اینکه هیچ علامتی از سرطان تخمدان در مراحل اولیه وجود ندارد و اغلب در مراحل سه یا چهار تشخیص داده می شود.

سرطان سارکوم

تومور بافت های بدن مانند چربی، ماهیچه، بافتهای عمیق پوست، استخوان یا غضروف علائم اولیه را ایجاد نمی کنند در حالی که این یک نوع بسیار نادر از سرطان در بزرگسالان و تنها حدود ۱ درصد از کل سرطان هاسارکوم هستند، اما در کودکان بسیار شایع است و حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از تمام سرطان های کودکان را به خود اختصاص می دهد، تومورهای سارکوم می توانند قبل از هرگونه علائم بسیار بزرگ شوند همچنین علامتی ندارند که بتوان آنها را تشخیص داد و عموماً غیرمعمول هستند.

بیوپسی تنها ابزار تشخیصی و درمان آن به طور کلی جراحی است، زیرا اکثر درمان های سیستمیک موجود در حال حاضر چندان موثر نیستند.

سرطان مغز

سرطان های مغزی و تومورهای نخاعی اغلب به دلیل علائم و نشانه هایی که ممکن است فرد به آن مبتلا باشد در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود. اگر توموری در قشر حرکتی ایجاد شود، به عنوان مثال (ناحیه ای از مغز که در کنترل حرکت ارادی نقش دارد) نقص قابل توجهی مانند ضعف در بازو یا پا ایجاد می کند.

با این حال، این تومورها اغلب ممکن است در مناطق مجاور ایجاد شوند که در آنها علائم مبهمی مانند گرفتگی دست در انجام کارهای ظریف حرکتی یا مشکلاتی در گفتار ایجاد می شود.

همچنین بیماران ممکن است تغییرات بسیار ظریفی در شخصیت خود نشان دهند که فقط توسط نزدیکترین اعضای خانواده آنها قابل مشاهده است.

یکی دیگر از موانع بزرگ در راه تشخیص این است که یکی از شایع ترین علائم تومور مغزی سردرد است و اغلب توسط بیماران و حتی برخی پزشکان مراقبت های اولیه نادیده گرفته می شود. تا به امروز، هیچ غربالگری برای سرطان مغز به جزام آر ای یا سی تی اسکن دردسترس نیست.

سرطان کبد

از آنجا که سرطان کبد هیچ علائمی در مراحل اولیه ندارد تشخیص آن دشوار است. اگر تومور کوچک باشد، تشخیص آن در معاینه فیزیکی بسیار دشوار خواهد بود زیرا اکثر اعضای بدن توسط قفسه سینه راست پوشانده می شود.

زمانی که کبد بزرگ است تومور به احتمال زیاد در سراسر اندام گسترش یافته و به طور کامل با جراحی برداشته می شود، اما کبد سالم باقی بماند. در حالی که هیچ آزمایش غربالگری سرطان برای سرطان کبد به طور گسترده توصیه نمی شود، اما در صورت داشتن سابقه خانوادگی یا ویروس پاپیلومای انسانی پزشک ممکن است آزمایش را توصیه کند. بسیاری از بیماران الکلی پس از ابتلا به سیروز طولانی مدت یا بیماری کبدی دچار سرطان کبد می شوند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1138056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =