به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نکته جالب توجه این است که آیا همین مقدار که پیگیر دستیابی به اندام زیبا و خوش فرم هستیم، به سلامت مغز و بهبود حافظه نیز میاندیشیم! این مطلب را میدانستید که افزایش قدرت حافظه چه تاثیر فوقالعادهای در قدرت یادگیری دارد؟ با تقویت حافظه و به اصطلاح عضلهسازی مغز، درصد ابتلا به بیماری فراموشی یا همان آلزایمر در سنین کهنسالی به شدت کاهش یافته و از آن در امان خواهید بود. در این مقاله به بیان هفت روش کاربردی تقویت حافظه میپردازیم و شما را با آنها آشنا میسازیم.
حافظه قوی به سلامت و نشاط مغز شما بستگی دارد. مغز انسان حتی در سنین بالا هم توانایی حیرتانگیزی برای سازگاری و تغییر دارد. این توانایی به عنوان نوروپلاستیسیتی (انعطافپذیری عصبی) شناخته میشود. با تحریک مناسب، مغز شما میتواند مسیرهای عصبی جدیدی را ایجاد کند، ارتباطات موجود را تغییر دهد و با شیوههای جدید سازگار شود.
توانایی باورنکردنی مغز برای تغییر شکل خود در مورد یادگیری و حافظه نیز صادق است. شما میتوانید از قدرت طبیعی نوروپلاستیسیتی برای افزایش توانایی شناختی، افزایش مهارت یادگیری اطلاعات جدید و تقویت حافظه در هر سنی استفاده کنید.
از مغزتان کار بکشید!
مغز و حافظهتان را به چالش بکشید. کمتر یادداشت برداری کنید و سعی کنید شماره تلفنها و نامهای افراد را به خاطر بسپارید. با بازیهایی مثل سودوکو و یا حل جدول سرعت عملکرد مغز و همچنین حافظهتان را تقویت کنید. برخی از بازیهای فکری تلفن همراه نیز مفید هستند. این سبک بازیهای فکری برپایه منطق و ریاضیات هستند و از همین رو سلولهای خاکستری مغز را به کار میگیرد و آنها را از تنبلی و رخوت در میآورد. گزینه دیگر به یادآوردن خاطرات گذشته است. به عنوان یک بازی برای تقویت حافظه بلند مدت انجامش دهید. تعریف کردن خاطرات مسیرهای عصبی آنها را در مغز تقویت میکند.
عادت به انجام کار جدید را در خود بسازید!
در کتاب خرده عادت ها اثر استفن گایز آمده است:کانالهای ارتباطی مغز مسیرهای عصبی هستند، این مسیرهای عصبی شبیه مسیرهایی هستند که در دنیای واقعی وجود دارند. زمانی که عادت به انجام کار جدید را شروع میکنید، در مغز مسیرهای نورونی جدید ایجاد میشود و با تکرار بیشتر آن کار این مسیرها قویتر شده و همین موجب میشود که به مرور زمان در انجام کارهای جدید سریعتر و کارآمدتر عمل کنید. پیشنهاد میکنیم کاری را شروع کنید که انجام آن و یا یادگیری آن را همیشه به تعویق میاندازید. بعد از ساختن مسیرهای عصبی، شما برای خود یک عادت جدید ساختهاید. با انجام اقدامات کوچک شروع کنید و این را بدانید که مسیرهای عصبی به مرور زمان تشکیل شده و نیاز به سپری شدن زمان دارد.
مهارت جدیدی بیاموزید!
ساختار سیستم سلولهای مغزی به گونهای است که هر چه بیشتر فعالیت داشته باشند و از آنها کار کشیده شود، عملکردشان بهتر و سریعتر میشود. بدین منظور میتوانید یک مهارت، یک هنر، یک حرفه و یا یک زبان جدید را یاد بگیرید. (بسته به علاقهتان) به عنوان مثال در یادگیری زبانی جدید، مغز به شدت به چالش کشیده میشود و با طرز تفکری جدید از همه لحاظ (خواندن، نوشتن و شنیدن) مواجه میشود و همانند مغز یک کودک نوپا قصد یادگیری دارد. کتاب جادوی فکر بزرگ کتابی است که با خواندنش وارد دنیای خلاقانه شده و میتوانید از آن ایده بگیرید تا مهارت جدید و مورد دلخواهتان را بیاموزید. در یادگیری موسیقی نیز سلولهای مغزی میبایست اطلاعات دیداری را به خروجی صوتی تبدیل نمایند.
ورزش کردن
احتمالا از همان شروع مقاله با خواندن پاراگراف اول منتظر بودید تا صحبت از ورزش نیز بشود. بله درست حدس زدهاید. ورزش کردن علاوه بر اینکه بر سلامت جسمانی و داشتن اندامی متناسب موثر است، عملکرد و ساختار مغز و حافظه را نیز بهبود میبخشد. تحقیقات نشان داده است که تنها بیست دقیقه ورزش، فرایند آنالیز و پردازش اطلاعات و همچنین عملکرد حافظه را بهبود میبخشد. جریان ساخت سیستمها و نورونهای عصبی با ورزش کردن سریعتر شده و به مراتب قدرت یادگیری در شما نیز افزایش مییابد. علاوه بر آن سطح هوشیاری مغز با انجام فعالیتهای جسمی بیشتر میگردد.
کتاب بخوانید
برای بهبود و تقویت حافظه اگر فرد کتابخوانی نیستید باید این عادت را در خود بسازید و تعداد صفحاتی که در طول روز میخوانید را افزایش دهید. در صورتی که یک کتابخوان هستید، سنتشکنی کنید و به سراغ موضوعاتی که تابهحال نخواندهاید بروید. به عنوان مثال همیشه کتاب رمان میخوانید، نوبت آن رسیده لذت خواندن یک کتاب تاریخی را تجربه کنید. در سایت خلاصه کتاب بوکاپو شما دسترسی به خلاصه کتابهای پرفروش در موضوعات مختلف روانشناسی، مدیریت و توسعه مهارتهای فردی دارید. مطالعه کتاب مغز شما را با تفکرات مختلف از دورههای مختلف زمانی روبرو میسازد و شما را به چالش میکشد و در کنار آن به دانشتان میافزاید.
با دوستانتان ارتباط بگیرید
همصحبتی و ارتباط با دوستان و افرادی که به آنها علاقه دارید، خلق و خوی شما را بهتر کرده و شما میتوانید واضحتر فکر کنید. افراد برونگرا که توانایی بهتری در ارتباط گیری دارند، از طریق صحبت کردن با سایرین درک درستتری نسبت به افکار خود بدست میآورند و با این رفتار افکار خود را تحلیل میکنند. همصحبتی در افراد برونگرا راهی برای ساماندهی به افکارشان است.
انتهای پیام/
نظر شما