محمد مهدی خسروی نیا، محقق و دانشجوی رشته داروسازی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره قابلیتهای اختراع دستگاه درمان کبودی گفت: این دستگاه اختراع شده با عنوان «کاف درمان کبودی پا با مکانیسم سردکنندگی، گرم کنندگی و تزریق پماد» است که در آن کپسولهایی تعبیه شده با ایجاد واکنشهای شیمیایی «گرماده» و «گرماگیر» عملکردی شبیه به دستگاه های خنککننده COOLPAD را دارند. این دستگاه به شکل بازوبند مورد استفاده قرار میگیرد و در صورت بروز کبودی این دستگاه به ناحیه جراحت بسته شده و از طریق مکانیزم موجود میتوان کمپرس گرم یا سرد را به بدن منتقل کند.
وی افزود: اغلب برای درمان کبودیها به کمپرس سرد نیاز است که معمولا برای تامین یخ با مشکلاتی همچون عدم دسترسی به دستگاههای فریز کننده، سوزش ناحیه و ... را شاهد هستیم و در مرحله بعدی نیازمند کمپرس گرم است. علاوهبر تامین کمپرس گرم و سرد برای درمان کمبودی از کرمها و پمادهای متعدد حاوی کورتون استفاده میشود که مشکلات متعدد را به دنبال دارد.
حفظ گرما و سرمای کمپرس به مدت ۵ ساعت
خسروی نیا تاکید کرد: با بررسی مشکلات ناشی از درمان کمبودی کرم گیاهی و دستگاهی برای درمان این نارسایی لحاظ شده است. این دستگاه از دو بخش حاوی محفظه برای گنجاندن کرم گیاهی حاوی عصاره آلوورا، شاه بلوط هندی و دیگر گیاهان است. البته آلوورا احساس خوش آینده ایجاد کرده و به همراه کمپرس آب سرد مورد استفاده قرار میگیرد. باید دانست که این دستگاه خاصیت گرم کنندگی و سردکنندگی داشته و این دستگاه به شکل دایرهای در بالای آن کرم و آب جریان داشته و در ناحیه دکمه قرص موجود در آب حل شده و باعث بروز گرما میشود. این دستگاه به مدت ۵ ساعت گرما و سرما را حفظ میکند.
این محقق و دانشجوی رشته داروسازی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی افزود: کرم و کمپرس سرد میتواند اقدامات درمانی داشته باشد و دیگر نیازی به دسترسی فریزر نیست و این دستگاه در طبیعت و نقاطی که به یخ و دیگر تجهیزات دسترسی نداشته میتواند موثر باشد.
خسرونیا تاکید کرد: این دستگاه همچون بازو بند در تمامی نقاط قابل دسترس و به تولید گرما و سرما میپردازد. از دیگر مزایای این دستگاه کاهش تولید زباله است. برای مثال در صورت اتمام کرم قابلیت استفاده دوباره وجود دارد. این دستگاه کاهش هزینه را به دنبال داشته و به دلیل استفاده از کرم گیاهی عوارض داروهای شیمیایی را ندارد.
این محقق و دانشجوی رشته داروسازی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی با بیان اینکه این دستگاه برای ثبت اختراع در داخل کشور در گام نخست از سوی اداره ثبت اختراع قوه قضاییه و در مرحله بعدی داروی اصلی از سوی دانشگاه علوم پزشکی انجام میشود و برای تایید ثبت اختراع نباید این دستگاه مشابه خارجی یا داخلی داشته باشد و هم اکنون در صحنه داوری و ثبت اختراع مورد استفاده قرار گرفته است. این اقدام حاصل فعالیت دو نفر است و تاکنون از دانشگاه آزاد اسلامی هیچ حمایتی انجام نشده است.
وی درباره تمهیدات اندیشیده شده برای ورود این دستگاه به صنعت گفت: هنوز برای تولیدات انبوه اقدامات خاصی انجام نشده است و اینکه این دستگاه صرفه مالی داشته باشد یا خیر باید مورد بررسی قرار بگیرد. مورد دیگر اینکه این دستگاه و ایده گرم و سرد به شکل بازو بند ثبت اختراع شده و میتواند در قالب چسب زخم هم مورد استفاده قرار بگیرد.
انتهای پیام/
نظر شما