به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در نوامبر به ۲۹.۰۱ میلیون بشکه در روز رسید که ۷۱۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با اکتبر، کاهش داشته است. تولید اوپک در سپتامبر، بالاترین میزان تولید این گروه از سال ۲۰۲۰ بود.
بیشتر بخوانید
قیمت نفت برنت افزایش یافت
اوپک و متحدانش که به اوپک پلاس معروف هستند، در طول سال ۲۰۲۲ برای تامین تقاضای روبه رشد، تولیدشان را افزایش دادند اما در نوامبر که قیمتها در بحبوحه نگرانی نسبت به وقوع رکود اقتصادی ضعیف شد، این گروه بزرگترین کاهش تولید خود از روزهای آغازین پاندمی کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۰ را انجام داد. طبق توافق اوپک پلاس، هدف تولید نفت این گروه برای نوامبر دو میلیون بشکه در روز پایین برده شد که سهم ۱۰ عضو اوپک از این کاهش تولید، حدود ۱.۲۷ میلیون بشکه در روز بود.
اما بسیاری از تولیدکنندگان اوپک به خصوص آنگولا و نیجریه به دلیل عدم ظرفیت کافی برای تولید بیشتر که ناشی از سرمایه گذاری ناکافی یا در مورد نیجریه، سرقت نفت بوده است، قادر به تولید بر اساس سهمیه تعیین شده نبودند.
تولید ۱۰ عضو اوپک که در توافق اوپک پلاس مشارکت دارند، بر مبنای ماه به ماه ۷۲۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد و تولید این گروه ۸۰۰ هزار بشکه در روز پایینتر از هدف تولید نوامبر ماند. این کسری تولید در اکتبر، ۱.۳۶ میلیون بشکه در روز بود. در نتیجه تولید پایینتر از سطح هدف گذاری شده، نرخ پایبندی اوپک به توافق اوپک پلاس، در نوامبر به ۱۶۳ درصد رسید.
دیدار مجازی وزیران اوپک پلاس یکشنبه هفته آینده برای بازبینی سیاست تولید این گروه برگزار میشود و انتظار نمی رود سیاست فعلی تغییری داده شود.
طبق نظرسنجی رویترز، عربستان سعودی در نوامبر تولیدش را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با اکتبر کاهش داد و بزرگترین کاهش تولید بعدی مربوط به امارات متحده عربی و کویت بود. الجزایر حدود نیمی از تولیدی که وعده داده بود را انجام داد و عراق که دومین تولید کننده بزرگ عضو اوپک است و خواستار افزایش سهمیه تولید شده است، تولید خود را در نوامبر چندان پایین نبرد.
هر دو کشور آنگولا و نیجریه تولیدشان را در نوامبر افزایش دادند اما هر دو کشور پایینتر از سهمیه شان نفت تولید کردند. نیجریه با صادرات بالاتر نفت فورکادوس، بزرگترین افزایش تولید اوپک را داشت.
تولید نفت لیبی، ایران و ونزوئلا که هر سه از مشارکت در کاهش تولید اوپک معاف هستند، تغییر چندانی نداشت.
نظرسنجی رویترز با هدف رصد عرضه به بازار انجام می گیرد و بر مبنای آمار کشتیرانی است که توسط منابع خارجی، آمار رفینیتیو آیکان، اطلاعات شرکتهای رصد کننده نفتکشها مانند پترولجستیک و اطلاعات فراهم شده توسط منابع در شرکتهای نفتی، اوپک و شرکتهای مشاوره تهیه میشود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
نظر شما