به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دزفولی در همایش ملی «حکمت اسلامی، جامعه و خانواده» که به صورت حضوری و مجازی در سالن پروین اعتصامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برگزار شد، گفت: خانواده یکی از مقولههای مهم و ضروری جامعه است و اصول دوام جوامع به خانواده بستگی دارد. اگر خانواده مستقر باشد، استقرار پیدا میکند و در علم روانشناسی و جامعهشناسی هم به خانواده توجه ویژهای شده است.
سیاستهای فعلی وزارت علوم سبب ماندگاری دانشگاهها در نسل دوم شده است
رئیس همایش ملی «حکمت اسلامی، جامعه و خانواده» افزود: نظریهپردازان نظریههای متعدد همچون نظریه رشد خانواده، نظریههای دورههای حیات خانواده، نظریه انتقال نقش، نظریه گزینش عاقلانه و نظریه بوم شناختی تنظیم کردهاند.
خسروپناه دزفولی متذکر شد: متفکران غربی به موضوع خانواده اهمیت بسیاری داده و محققان آمریکایی مجامع مقابله با بحران علیه خانواده را تشکیل داده تا از آسیبپذیری آن جلوگیری کنند. رکن خانواده زن، شوهر و فرزندان است و باید همه کنار هم باشند و فیلمهایی که خلاف این را میگویند به خانواده آسیب میزنند و ترویج زندگی فردی موجب ایجاد بحران میشود.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی افزود: وقتی تعریف خانواده را تغییر دادند، روابط غیرقانونی و غیرشرعی شکل گرفت و مشکلاتی همچون سقط جنین به وجود آمد. نتیجه زوال خانواده خشونت علیه خانواده، نسلکشی و استفاده ابزاری از زنان شده و باید از آسیبپذیری خانواده جلوگیری شود. زنان باید در کنار علم، با فضیلت و آداب رسمی پرورش یافته و حمایت شوند و تربیت خانواده، محبت و حرمت زن و شوهر وجود داشته و آینده فرزندان روشن باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: حکمت خانواده علم نافع مبتنی بر عقل نظری، عقل عملی، عقل معاشی و عقل معاد است، بهعنوان مثال سرپرست خانواده با پیوند عقل معاش با عقل معاد و با تدبیرگری و برنامهریزی زندگی دنیوی را اداره و از آوردن مال حرام جلوگیری میکند.
رئیس همایش ملی حکمت اسلامی، جامعه و خانواده توضیح داد: در صورتی که عقل، ارزشها و عاقبت اندیشی با فضیلت همراه باشد، خانواده حکمت بنیان شده و فردگرا نمیشود و جامعهگرا میشود.
خسروپناه دزفولی افزود: اگر عقل، ارزشها و عاقبتاندیشی با فضیلت همراه باشد، تربیت اخلاقی و اسلامی شکل میگیرد و حقوق همه رعایت میشود و در نتیجه خانواده حکمت بنیان و جامعه اسلامی حکمت بنیان شکل میگیرد و برای رسیدن به این مرتبه باید محققان در زمینه حکمت و خانواده تحقیق کرده و در جامعه مفید و موثر باشند.
علوم انسانی الهام گرفته از مبانی وحی است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی هم در این همایش گفت: یکی از نقاط قوت کشورهای توسعهیافته توجه به توسعه علوم انسانی است و در ایران در حوزه علوم انسانی کمتر کار و توجه کمتری به این رشته شده و چیزی که حلّال مشکل جامعه است در کنار نیاز به رشتههای دیگر مثل ریاضی و تجربی، توجه به رشته علوم انسانی است.
آرش رنجبران تأکید کرد: در کشور ما علوم انسانی الهام گرفته از مبانی وحی بوده، یعنی هدایتگر زندگی انسانها مبنای کار توسعه علوم انسانی ما است و این ارزش کار ما را مضاعف هم میکند.
وی به اهمیت خانواده اشاره کرد و افزود: خانواده اساس جامعه خانواده است و امروز این اساس جامعه مورد هدف واقع شده و به تازگی به بهانه ترویج آزادی در مورد همجنسگرایی، رئیس جمهور آمریکا قانونی را امضا کرد و این میخ آخر بر تابوت خانواده است، بر این اساس دانشگاه آزاد اسلامی بیانیهای را تنظیم و برای امضای اعضای هیئت علمی هم فرستاده شد که این قضییه محکوم شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی توضیح داد: محورهای این همایش موضوع مهم جامعهشناسی و مردمشناسی، روانشناسی خانواده و ارتباطات و رسانه بوده و موضوع حکمت اسلامی که امروز بسیار مفهوم مهم و تأثیرگذاری است، باید مطالعه و مدیریت شود.
رنجبران ابراز امیدواری کرد که این همایش تأثیرگذاری خود را با اهداف والایی که دارد، انجام دهد.
خبرنگار: محمد مهدی فروزان
انتهای پیام/
نظر شما