چه کتاب‌هایی در سال ۱۴۰۱  مورد توجه رهبر معظم قرار گرفتند؟

انتشار تقریظ مقام معظم رهبری تعدادی از کتاب‌هایی که مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفتند و نظر مخاطبان را به خود جذب کرده را منتشر کرد.

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، ایام منتهی به نوروز ایامی است که ایرانیان به سنتی دیرینه دست به خانه‌تکانی‌ می‌زنند، غبار از تن اشیاء و وسایل خود می‌گیرند و با شکلی تازه و تمیز راهی سال نوی‌شان می‌کنند. تعطیلات نوروز فرصتی مناسب برای خانه‌تکانی از کتابخانه‌ها هم هست؛ زدودن غبار از تن آنها و ورق زدن و خوانش کتاب‌هایی که تا پیش از آن زمانی برای خوانش آنها نداشته‌ایم. گزارش حاضر پیشنهاد مطالعه کتاب‌هایی است که در سال 1401 مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفته و توانسته‌اند در بازار کتاب، نظر مخاطبان را به خود جلب کنند.

شهید نواب صفوی؛ مبارزی خستگی‌ناپذیر / ماجرای عفونامه نواب به شاه چیست؟

متفاوت‌ترین مادر شهید 

دایره روایت از جنگ تحمیلی گسترده است؛ به گستردگی و تنوع تمام آدم‌هایی که یا در آن حضور داشتند و یا به نوعی با این بحران مواجه شدند. در این میان، یکی از متفاوت‌ترین روایت‌ها از جنگ و انقلاب، روایتی است از یک مادر شهید ژاپنی. خانم کونیکو یامامورا که با ازدواج با یک مرد ایرانی، نام سبا بابایی را برای خود برگزید، راوی کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» است. 

کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» که به قلم حمید حسام و با همکاری مسعود امیرخانی نوشته و از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده، داستان زندگی یامامورا را از جنگ جهانی دوم، زمانی که ژاپن آماج حملات بود، آغاز می‌کند. یامامورا در خانواده‌ای متولد و بزرگ شد که به داشتن حس وطن‌پرستی شهره بودند. یامامورا بعد از آشنایی با تاجری ایرانی، علی‌رغم مخالفت خانواده، با او ازدواج کرده، مسلمان می‌شود، نام سبا بابایی را برای خود انتخاب می‌کند و پس از تولد اولین فرزند، راهی ایران می‌شود؛ کشوری که هیچ تصوری از آن در ذهن ندارد. 

هنر نویسندگی حسام در این بخش به خوبی به چشم مخاطب می‌آید. نویسنده به خوبی توانسته از پس نشان دادن تفاوت‌های سبک زندگی یک ایرانی و ژاپنی بر آید؛ این موضوع هم هنر نویسنده را نشان می‌دهد و هم میزان از خود گذشتگی راوی برای شروع یک زندگی جدید را. 

زنده‌یاد بابایی، مادر شهید محمد بابایی

خانم بابایی تحت تأثیر همسر خود، زندگی انتخاب می‌کند که همواره زیر سایه دین و قرآن تعریف شده است. نام فرزندان براساس اسامی قرآنی انتخاب می‌شود و بر همین اساس، در جریان مبارزات انقلابی و حوادث پس از آن حضور دارد. خانم بابایی تفاوت دیگری نیز با بسیاری از راویان جنگ در سال‌های اخیر دارد؛ جذاب بودن داستان زندگی او فقط منحصر و محدود به ملیت یا مادر شهید بودن او نیست؛ فعالیت‌های اجتماعی و سامان دادن به امور مختلف در رابطه با جبهه‌ها و بعد جانبازان و حضور در گروه‌های صلح از دیگر جنبه‌های جذاب زندگی اوست. 

صدای ناشنیده از زنان در جنگ سوریه

روایت‌های مختلفی تاکنون از جنگ سوریه منتشر شده است؛ روایت‌هایی که عمدتاً بر پایه روایت فرماندهان و سربازانی است که شاهد عینی میدان جنگ بوده‌اند. در این میان، آنچه به نظر می‌رسد جای خالی آن در فضای ادبیات مقاومت با رویکرد جنگ سوریه وجود دارد، روایت‌های مردمی است که سال‌ها ناظر بر این واقعه بوده‌اند. 

اهمیت تاریخ شفاهی جنگ سوریه از زبان مردم غیر نظامی از این حیث پررنگ‌تر می‌شود که می‌توان در خلال آن به چرایی وقوع این جنگ و نقش گروه‌های مختلف در ایجاد بحران سوریه پی برد. کتاب «اینجا سوریه است»، نوشته زهره یزدانیان، از جمله این آثار است که تلاش دارد بخشی از این خلأ را پر کند. 

یزدانیان که هم مستندساز است و هم نویسنده، ظاهراً اولین نویسنده زنی است که قدم در سوریه بحران‌زده گذاشته و پای صحبت مردم غیر نظامی در مناطق مختلف نشسته است. زنان و کودکان، در این کتاب محوریت دارند.

راز سربلندی مردی که «پدر علم سلول‌های بنیادی ایران» شد

کتاب «سلول‌های بهاری»، خاطرات تولید و توسعه سلول‌های بنیادی به روایت دکتر حسین بهاروند، از جمله آثاری است که توسط انتشارات راه یار منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است. اهمیت کتاب حاضر در خاطرات راوی است؛ کسی که برای اولین‌بار در سال 1382 به همراه همکارانش در پژوهشگاه رویان موفق شد تا سلول بنیادین انسانی تولید کند و به واسطه آن علم بیولوژی را به شدت تکان دهد.

دکتر بهاروند در سال 1387 نیز به همراه همکارانش موفق به تولید سلول‌های بنیادی پرتوان القائی انسانی شد. این فعالیت‌ها او و همکارانش را قادر ساخت تا شاخه‌های مختلف پزشکی بازسازی را در ایران پایه‌گذاری کنند. او تاکنون بیش از 30 جایزه ملی و بین المللی، از جمله جایزه رازی، خوارزمی، آیسسکو، آکادمی علوم جهان، یونسکو و جایزه مصطفی (نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام) دریافت کرده است.

چه کار خوبی کردید که این حوادث را ثبت کردید

نوشتن از مدافعان حرم در سال‌های گذشته، مسیر جدیدی را پیش روی ادبیات مقاومت قرار داد. ادبیاتی که تلاش دارد فارغ از نگاه‌های ملی‌گرایانه، مقاومت را در جغرافیای کشورهای اسلامی به تصویر بکشد. کتاب «خاتون و قوماندان» از جمله این آثار است که می‌توان در آن با وجه دیگری از مدافعان حرم حضرت زینب(س) آشنا شد. 

کتاب حاضر که به قلم مریم قربان‌زاده نوشته شده، داستان زندگی شهید علیرضا توسلی معروف به (ابوحامد) فرمانده لشکر فاطمیون را از زبان همسر وی،  ام‌البنین حسینی، روایت می‌کند. 

غول‌های اقتصادی جهان چگونه متولد شدند؟

 مهدی میرکیایی در مجموعه «سرگذشت استعمار» تلاش کرده است یکی از نقاط مغفول و خلأهای موجود در کتاب‌های ویژه نوجوانان و جوانان را پر کند. این مجموعه که در 15 جلد از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده، روایتی است از پیدایی و رشد استعمار در نقاط مختلف جهان. میرکیایی که خود استاد دانشگاه در رشته تاریخ است، در این مجموعه تلاش کرده به مخاطبان نوجوان خود یادآوری کند که استعمار چگونه متولد شد و ممالک مستعمره خود چه نقشی در خلق این مولود نامبارک داشتند. 

نویسنده در مجموعه حاضر «سرگذشت استعمار» را از قرن پانزدهم تا قرن بیستم میلادی پیگیری و روایت کرده است. مکان ماجراها نیز متفاوت و متنوع‌اند؛ از آفریقا گرفته تا آمریکا و آسیا. برخی از مجلدات این مجموعه نیز به تجربه ایرانی‌ها از رویارویی با استعمار اختصاص دارد. هرچند تاکنون آثار متعددی هم در قالب داستان و هم در قالب تاریخ با تمرکز بر استعمار و تاریخ آن منتشر شده، اما در نظر گرفتن یک سیر تاریخی و چگونگی مراحل رشد آن از جمله ویژگی‌هایی است که اثر میرکیایی را با دیگر آثار مشابه متمایز می‌کند.

انتشارات سوره مهر پس از بیانات رهبر معظم انقلاب چاپ جدیدی برخی از مجلدات این مجموعه را در دسترس علاقه‌مندان قرار داد. از سوی دیگر، سماوا با همکاری انتشارات سوره مهر کتاب صوتی این مجموعه را با صدای پیمان طالبی منتشر کرده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1175326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =