به گزارش گروه بینالملل ایسکانیوز، "شی جین پینگ"، رئیس جمهوری چین در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در مسکو، تقویت و توسعه روابط بین دو کشور را یک انتخاب راهبردی از سوی پکن نامید.
آخرین تحولات اوکراین/ روسیه از اعلام آمادگی چین برای حل مناقشه کییف استقبال کرد
وزارت امور خارجه چین در بیانیهای در پایان دیدار غیر رسمی رهبران دو کشور در کاخ کرملین که 4.5 ساعت طول کشید، یادآور شد که رئیس جمهوری این کشور در دیدار با همتای روسی خود، تقویت و توسعه روابط دوجانبه را یک انتخاب راهبردی برای مقامات پکن خواند که تامین کننده منافع اصولی چین و ناشی از روندهای حاکم بر جهان حاضر است. شی جین پینگ همچنین تاکید کرد که کشورش قاطعانه به خط مشی مشترک در تقویت همکاری راهبردی با روسیه پایبند خواهد بود.
طبق این اطلاعات، در این دیدار "تبادل نظر عمیقی در خصوص مناقشه اوکراین" بین رهبران دو کشور صورت گرفت. شی جین پینگ با اشاره به اینکه اکثر کشورها از کاهش تنش و گفتگوهای صلح آمیز حمایت کرده و همچنین «مخالف افزودن هیزم به آتش جنگ» هستند، به ولادیمیر پوتین اطمینان داد که "چین به ایفای نقش سازنده خود در پیشبرد حل و فصل سیاسی بحران اوکراین ادامه خواهد داد".
در این رابطه، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، شب گذشته در یک نشست خبری تاکید کرد که ایالات متحده روی این واقعیت حساب می کند که شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در مذاکرات خود با ولادیمیر پوتین در مسکو خواستار خروج نیروهای روسی از خاک اوکراین شود. کربی گفت: ما از شی جین پینگ می خواهیم که از خارج شدن نیروهای روسیه از خاک کشور مستقل اوکراین مطابق با منشور سازمان ملل متحد دفاع کند.
به گفته وی، واشنگتن نگران آن است که شی جین پینگ تنها ممکن است از مسکو بخواهد تا به درگیری نظامی در اوکراین پایان دهد و به مسئله مهم خروج نیروهای روسیه از خاک اوکراین توجه نکند.
کربی هفته گذشته نیز یادآور شده بود که واشنگتن امیدوار است رهبر چین پس از سفر به مسکو، با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز گفتگوی تلفنی انجام دهد.
علاوه بر این، روز دوشنبه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز با اشاره ضمنی به طرح صلح چین برای حل و فصل مناقشه اوکراین، تاکید کرد که ایالات متحده از هر نظریهای برای حل و فصل اوضاع در اوکراین که شامل احترام به اصل تمامیت ارضی این کشور نشود، حمایت نخواهد کرد. بلینکن افزود: عنصر اصلی هر طرحی برای برقراری صلح عادلانه و پایدار باید احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین باشد. درخواست برای برقرای آتش بس که خروج نظامیان روسی را پیش بینی نکند، تنها به روسیه اجازه می دهد تا موقعیت خود در اوکراین را تقویت کند.
رئیس جمهوری چین روز دوشنبه 20 مارس وارد مسکو شد و سفر وی تا روز چهارشنبه، 22 مارس ادامه خواهد داشت. رهبران چین و روسیه روز گذشته با یکدیگر دیداری غیررسمی داشتند و مذاکرات رسمی طرفین بصورت گسترده، امروز، سه شنبه انجام می شود.
پیش از این و در سالگرد آغاز جنگ، چین طرح دوازده مادهای خود برای حل و فصل مناقشه اوکراین را ارائه کرده بود. چین گانگ، وزیر امور خارجه چین در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که حل و فصل بحران اوکراین تنها بر اساس توقف درگیریهای مسلحانه، انجام مذاکرات صلح آمیز و با در نظر گرفتن نگرانیهای همه طرفهای درگیر امکان پذیر خواهد بود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز سی صد و نود و یکم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
نخست وزیر ژاپن امروز به اوکراین سفر کرده و با زلنسکی دیدار میکند
به گزارش دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه ژاپن، فومیو کیشیدا، نخست وزیر این کشور، امروز سهشنبه، 21 مارس، به اوکراین سفر کرده و با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو خواهد کرد.
کیشیدا به دلیل سفر به اوکراین، زودتر از موعد به سفر خود به هند پایان داد و در آنجا تلاش کرد نارندرا مودی، نخست وزیر این کشور را متقاعد سازد تا روسیه را به دلیل اقدامات نظامی در اوکراین محکوم کند.
در ابتدا قرار بود سفر نخست وزیر ژاپن به هند روز چهارشنبه، 22 مارس به پایان برسد. با این حال، کیشیدا در اوایل صبح امروز، سه شنبه، با یک هواپیمای چارتر این کشور را ترک کرد و خود را به لهستان، در همسایگی اوکراین، رساند. وی از شرق لهستان، با قطار به کییف عزیمت خواهد کرد.
انتظار میرود کیشیدا بهعنوان رئیس گروه 7 در دیدار با رئیس جمهوری اوکراین، خواستار اتحاد جامعه بینالمللی از طریق تشدید تحریمها علیه روسیه شود. او همچنین به اوکراین در خصوص قصد ژاپن برای ادامه حمایت همه جانبه از این کشور، عمدتاً در زمینههای بازسازی و رفع مشکلات انسان دوستانه اطمینان خواهد داد.
آنتونوف: آمریکا درصدد افزایش خطر درگیری بین روسیه و ناتو است
آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن بامداد امروز، سه شنبه، ابراز عقیده کرد که ایالات متحده از طریق ارسال تسلیحات نظامی به کییف، در حال گسترش جغرافیای درگیری نظامی در اوکراین بوده، معماری امنیت اروپا را به خطر می اندازد و همچنین خطر بروز درگیری مستقیم بین روسیه و ناتو را افزایش خواهد داد.
این دیپلمات بدین ترتیب به ارزیابی بسته جدید کمک نظامی جدید اختصاص یافته از سوی دولت آمریکا برای اوکراین پرداخت که ارزش آن 350 میلیون دلار اعلام شده است. بسته جدید شامل گلولههای موشکهای پرتاب چندگانه HIMARS ساخت آمریکا، خودروهای جنگی پیاده نظام بردلی، موشکهای HARM، سلاحهای ضد تانک، قایقهای رودخانهای و دیگر تجهیزات نظامی است.
سفیر روسیه در پیامی که در کانال تلگرامی نمایندگی دیپلماتیک روسیه منتشر شده، یادآور شد: با هر بار تحویل محصولات نظامی، ولودیمیر زلنسکی [رئیس جمهور اوکراین] معافیت بیشتری احساس کرده و با خیال راحت به کشتار مردم غیرنظامی در مناطق دونباس، زاپروژیا و خرسون ادامه میدهد.
آنتونوف تاکید کرد: علاوه بر این، دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، فساد گسترده در اوکراین را در نظر نمی گیرد. چنین سیاستی در مورد عرضه تسلیحات نظامی این نگرانی را ایجاد می کند که سلاح های آمریکایی ممکن است بار دیگر بازار سیاه اسلحه را پر کنند. وی در پایان گفت: «ما بار دیگر از رهبری ایالات متحده می خواهیم که از دامن زدن بیشتر به درگیری نظامی در اوکراین خودداری کند. و حتی بیشتر از آن، از هر نوع اظهارات علنی در مورد عدم مصلحت وارد شدن به مذاکره خودداری کند، چرا که در نهایت این تصمیم با واشنگتن نیست.»
جان کربی: شی جین پینگ باید برای خروج نظامیان روسی از اوکراین تلاش کند
کاخ سفید نگران این مسئله است که پکن فقط از مسکو می خواهد تا درگیری نظامی در اوکراین را متوقف کند، زیرا چنین درخواستی لزوم خارج شدن نیروهای روسی از این کشور را پیش بینی نکرده است. بدین ترتیب، جان کربی، مهماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، درباره دیدار روز دوشنبه رئیس جمهوری چین با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه در مسکو اظهار نظر کرد.
کربی شب گذشته در یک نشست خبری گفت: «ما از شی جین پینگ میخواهیم که بر اساس منشور سازمان ملل متحد از لزوم خروج نیروهای روسیه از خاک اوکراین دفاع کند. ما امیدواریم شی جین پینگ بر رئیس جمهور پوتین تأثیر بگذارد تا طرف روسی نیروهای خود را از اوکراین خارج کند.»
این مقام کاخ سفید همچنین یادآور شد که گفت وگوی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و شی جین پینگ به زودی انجام خواهد شد. وی افزود: ما می خواهیم مطمئن شویم که این گفتگو در زمان مناسب و در شرایط خوبی انجام شود. فعلاً رئیس جمهور شی [جین پینگ] بسیار پر مشغله است: او به تازگی کنگره خلق چین را به پایان رسانده و اکنون نیز در مسکو بسر می برد.
جنگنده سوخو- 35 مانع از نقض مرزهای ملی روسیه توسط بمب افکنهای آمریکایی شد
وزارت دفاع روسیه شب گذشته، دوشنبه، گزارش داد که یک فروند جنگنده مانورپذیر سوخو-35 روسی برای جلوگیری از نقض حریم هوایی این کشور توسط بمب افکنهای آمریکایی به پرواز درآمد و خدمه این هواپیمای جنگی وظیفه محوله را با موفقیت انجام دادند.
طبق این گزارش، «تجهیزات راداری سیستم دفاع هوایی نیروهای منطقه نظامی غربی روسیه روز دوشنبه دو هدف هوایی را بر فراز دریای بالتیک شناسایی کردند که در جهت مرزهای ملی فدراسیون روسیه پرواز می کردند. این اهداف به عنوان دو بمب افکن استراتژیک B-52H متعلق به نیروی هوایی آمریکا شناسایی شدند. سپس برای جلوگیری از تجاوز آنها به حریم هوایی روسیه، یک فروند جنگنده سوخو-35 به هوا بلند شد. این جنگنده پس از دور کردن هواپیماهای بیگانه از مرزهای ملی کشور، به فرودگاه پایگاه دائمی خود خود بازگشت.
دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع تاکید کرد: پرواز جنگنده سوخو-35 مطابق با قوانین بین المللی برای استفاده از حریم هوایی کشورها انجام شد.
شولتز اعتراف کرد: درگیری در اوکراین میتواند مدت زیادی طول بکشد
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان این مسئله را رد نکرد که درگیری نظامی در اوکراین ممکن است برای مدت زمان طولانی ادامه یابد. وی گفت: "ما باید به این واقعیت توجه کنیم که این وضعیت هنوز می تواند مدت زیادی ادامه داشته باشد. حتی زمانی که جنگ تمام شود، همه چیز بلافاصله به حالت عادی باز نخواهد گشت. با این حال، ما نباید تلاش خود برای پایان دادن به این جنگ را متوقف کنیم."
صدراعظم گفت: ما باید درک کنیم که این جنگ تا چه اندازه وحشتناک است و پیامدهای آن برای مدت طولانی ما را نگران خواهد کرد. غرب باید به حمایت از کییف ادامه دهد تا اوکراین باید بتواند از تمامیت و استقلال خود دفاع کند. او تاکید کرد: «در عین حال ما ساده لوحانه عمل نخواهیم کرد.»
شولتز از مذاکرات تلفنی طولانی خود با رئیس جمهور روسیه خبر داد
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان یادآور شد که مکالمات تلفنی وی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه بطور معمول طولانی و ممکن است تا یک ساعت و نیم طول بکشد.
وی گفت: «این مکالمات طولانی است، گاهی یک ساعت و گاهی یک ساعت و نیم ادامه می یابد. گاهی به آلمانی است و گاهی با ترجمه صورت می گیرد.»
صدراعظم آلمان همچنین تاکید کرد که هر دوی آنها همیشه با یکدیگر مودب صحبت کرده و با خطاب "شما" ارتباط برقرار می کنند.
اولاف شولتز پیش از این نیز تاکید کرد که مقامات آلمانی اطمینان دارند که حفظ تماس منظم با ولادیمیر پوتین "به امید پیشرفت در روند " اهمیت دارد.
احضار سفیر اسرائیل به وزارت خارجه اوکراین به دلیل کمک ناکافی به کییف
رسانه های گروهی اوکراینی روز دوشنبه گزارش دادند که مایکل برادسکی، سفیر رژیم صهیونیستی در کییف به وزارت امور خارجه اوکراین احضار شد تا درباره اجرای توافقات بین دو کشور در زمینه رداخت وام به کییف گفتگو کند.
به گفته منابع خبری، به سفیر اسرائیل در خصوص عدم پیشرفت در دریافت وامی از طرف دولت اسرائیل در قالب ضمانت های دولتی برای اوکراین به مبلغ 200 میلیون دلار ابراز نارضایتی شد. چنین وعده ای در اواسط ماه فوریه و در جریان سفر الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل به کییف داده شده بود. در جریان این سفر کوهن با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین دیدار کرده بود. وزیر امور خارجه اسرائیل قول داد حمایت از کییف را گسترش دهد و در بازسازی این کشور مشارکت داشته باشد.
نبنزیا: صلح در اوکراین زمانی ممکن خواهد بود که مقامات کییف واقعیت را بپذیرند
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل شب گذشته، دوشنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که برقراری صلح در اوکراین زمانی امکان پذیر خواهد شد که مقامات کییف واقعیت رخ داده، از جمله در میدان جنگ، را به رسمیت بشناسند.
این دیپلمات روس در پاسخ به سوالی در مورد چشم انداز حل بحران اوکراین، گفت: زمانی که اوکراینی ها واقعیت را درک کنند و از ارائه طرح های کاملاً بی ارزش به اصطلاح صلح خود دست بردارند، برقراری صلح امکان پذیر است. به گفته وی، زمانی که طرف اوکراینی شروع به ارزیابی واقع بینانه تر وضعیت در میدان نبرد کند، رویکردی واقع بینانه در پیش خواهد گرفت. نبنزیا تاکید کرد: «در آن صورت، شاید آنها برای مذاکرات جدی آماده تر باشند.»
اتحادیه اروپا هیچ اطلاعاتی در مورد عرضه تسلیحات چینی به روسیه ندارد
جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل اذعان کرد که رهبران اتحادیه اروپا هیچ اطلاعاتی در خصوص ارسال تسلیحات نظامی از جمهوری خلق چین به روسیه در اختیار ندارند.
بورل گفت: «فقط می توانم یک چیز بگویم: من هیچ مدرکی مبنی بر اینکه چین به روسیه سلاح می دهد ندارم. همانطور که هیچ مدرکی وجود ندارد که پکن قصد انجام این کار را داشته باشد." البته من نمی دانم فردا چه اتفاقی خواهد افتاد، ولی طبق اطلاعات ما تا به امروز، هیچ مدرکی دال بر انتقال تسلیحات نظامی از چین به روسیه وجود ندارد.»
در ماه فوریه، ویلیام برنز، مدیر سازمان سیا به خبرنگاران گفت: "ما مطمئن هستیم که رهبری چین در حال بررسی ارائه تجهیزات نظامی به روسیه است." منابع خبری سی.ان.ان و "وال استریت ژورنال" نیز گزارش دادند که چین در حال بررسی امکان تامین پهپاد، توپخانه و مهمات روسیه است. در این زمینه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا گفت که واشنگتن از نزدیک اوضاع را زیر نظر دارد و هنوز نشانههایی از چنین تدارکاتی را ندیده است.
مقامات پکن چنین ادعاهایی را صرفاً حدس و گمان خواند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در این رابطه از اظهار نظر در مورد آنچه طرف چینی قبلاً آن را تکذیب کرده، خودداری کرد.
ابراز اطمینان رهبر چین درباره حمایت مردم روسیه از پوتین در انتخابات ریاست جمهوری 2024
شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین ابراز اطمینان کرد که شهروندان روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آینده در سال 2024 بار دیگر از ولادیمیر پوتین حمایت خواهند کرد.
وی در دیدار خود با پوتین گفت: «می دانم که سال آینده کشور شما انتخابات منظم ریاست جمهوری برگزار خواهد کرد. به لطف رهبری قدرتمند شما، روسیه در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری در دستیابی به موفقیت و رفاه برای کشور داشته است."
رهبر چین افزود: «من مطمئن هستم که مردم روسیه قویاً از شما در اقدامات خوب شما حمایت خواهند کرد.»
دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه، پیش از این در مصاحبه ای، یادآور شد که هنوز زود است که درباره شرکت ولادیمیر پوتین در انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 صحبت شود و باید منتظر ماند.
بلینکن: پیشنهاد توقف درگیری در اوکراین یک تاکتیک تأخیری است
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه، در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که ایالات متحده با تلاشها برای توقف درگیری نظامی در اوکراین مخالف است. وی پیشنهادات روسیه و چین در این رابطه را ترفندهای تاکتیکی با هدف به خرید زمان خواند. بلینکن همچنین تاکید کرد که عنصر اساسی هر طرح صلح باید تایید مجدد حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین باشد.
وی ادامه داد: هر طرحی که این اصل مهم را در اولویت قرار ندهد، در بهترین حالت یک تاکتیک خرید زمان است یا فقط با هدف ارتقای یک نتیجه ناعادلانه است. مسلماً این دیپلماسی سازنده نیست. درخواست برای برقراری آتشبس که شامل خروج نیروهای روسیه از خاک اوکراین نمیشود، اساساً از «تأیید» دستاوردهای روسیه حمایت میکند.
به گفته وی، ایالات متحده معتقد است که حل و فصل مسالمت آمیز در اوکراین باید حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور را تضمین کند
آمریکا بسته جدید کمک نظامی 350 میلیون دلاری به اوکراین را اعلام کرد
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده در حال اختصاص بسته جدید کمک نظامی به اوکراین به مبلغ 350 میلیون دلار است.
بلینکن روز دوشنبه در بیانیهای که در وبسایت وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شد، گفت: «امروز، سی و چهارمین تخصیص تسلیحات و تجهیزات ایالات متحده به اوکراین را به مبلغ 350 میلیون دلار تأیید میکنم».
وی یادآور شد که بسته جدید شامل گلولههای موشکهای پرتاب چندگانه HIMARS، خودروهای جنگی پیاده نظام بردلی، موشکهای HARM، سلاحهای ضد تانک، قایقهای رودخانهای و دیگر تجهیزات نظامی است.
درخواست کولهبا از اتحادیه اروپا برای افزایش حمایت نظامی از کییف
دیمیتری کولهبا، وزیر امور خارجه اوکراین روز دوشنبه در نشست شورای وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواستار افزایش حمایت نظامی از کییف به منظور حمله موثر نیروهای اوکراینی به ارتش روسیه شد. وی تاکید کرد که بیش از همه ارتش اوکراین به گلوله های توپخانه نیاز دارد. موضوع کلیدی به گفته وی حجم مهمات نیست، بلکه سرعت در تحویل آنها است.
علاوه بر این، کولهبا خواستار ارائه سریع تجهیزات دفاع هوایی، مهمات تانک، سلاحهای دوربرد و دقیق به کییف شد. وی همچنین تاکید کرد که آموزش سربازان اوکراینی عنصر مهمی در تعامل کییف با شرکای خود است. وی افزود: من میخواهم برنامههای مربوطه را تقویت کنیم تا حداقل 10 گردان از ارتش اوکراین دائماً در حال آموزش باشند.
پیش از این در همان روز، کشورهای اتحادیه اروپا طرحی را برای انتقال یک میلیون گلوله توپ به اوکراین طی 12 ماه آینده تصویب کردند.
در اواسط ماه مارس نیز ، شورای اتحادیه اروپا حجم صندوق صلح اروپا را 2.2 میلیارد یورو افزایش داد، که اتحادیه اروپا از آن بودجه برای تامین تسلیحاتی اوکراین استفاده کند.
بورل از برنامه اتحادیه اروپا برای افزایش هزینههای دفاعی خبر داد
کشورهای عضو اتحادیه اروپا قصد دارند تا سال 2025 هزینه های دفاعی خود را به میزان یک سوم - 70 میلیارد یورو - در مقایسه با 214 میلیارد یورو در سال 2021 افزایش دهند. این موضوع در گزارش جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و دفاعی اتحادیه اروپا در مورد نتایج اولین سال اجرای نخستین دکترین نظامی اتحادیه اروپا - قطب نمای استراتژیک اتحادیه اروپا آمده است.
بورل گفت: «پس از شروع درگیری نظامی در اوکراین، همه کشورهای اتحادیه اروپا افزایش هزینهها را اعلام کردند که <...> 70 میلیارد یورو مضاعف در سال 2025 به همراه خواهد داشت.»
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز پیش از این گفته بود که اتحادیه اروپا و ناتو با ارائه کمک دفاعی به اوکراین، مقادیر قابل توجهی از ذخایر نظامی خود را از دست داده و باید سرمایه گذاری بیشتری در این زمینه انجام دهند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما