آموزش شیرینی‌پزی/ طرز تهیه کیک یزدی با شیر

یکی از انواع کیک های بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است اصالتش متعلق به شهر یزد است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز،  این کیک خوش طعم در ماه محرم به عنوان یک شیرینی مناسبتی به عنوان نذری در میان مردم پخش می شود و به قدری محبوب است که در سراسر ایران تهیه می شود شما به راحتی می توانید این کیک را در منزل تهیه کنید و اگر دوست دارید یک کیک یزدی بازاری و خوشمزه داشته باشید همراه ما باشید با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کیک یزدی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کیک یزدی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش شیرینی پزی سنتی کیک یزدی با پارسی دی همراه باشید.

آموزش شیرینی‌پزی/ دستور تهیه کیک پودینگ سیب

مواد لازم

آرد قنادی    ۳۰۰ گرم معادل ۲ پیمانه و ۵ ق غذا خوری
شکر    ۲۰۰ گرم معادل ۱ پیمانه
ماست غلیظ    ۱۵۰ گرم معادل ۱/۲ پیمانه و ۱ ق غذا خوری
تخم مرغ    ۳ عدد
روغن مایع    ۱۷۵ گرم معادل  ۳/۴ پیمانه
گلاب    ۱ قاشق غذا خوری
وانیل    ۱/۴ ق چای خوری
پودر هل    ¼ قاشق مربا خوری
نمک میوه    ۱/۴ ق چای خوری
عسل یا شربت بار    ۲ ق غذا  خوری
کنجد بو داده    مقدار لازم

طرز تهیه کیک یزدی

مرحله اول: آماده سازی

برای تهیه کیک یزدی حاج خلیفه داخل قالب مافین کپسول کاغذی قرار دهید.سپس فر را روشن می کنیم و سینی آن را بیرون می آوریم و حرارت را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود و آرد و بیکینگ پودر را باهم مخلوط کنید و سه بار الک کنید تا سبک شود.

مرحله دوم: هم زدن تخم مرغ

تخم مرغ ها را جداگانه در پیاله ای می شکنیم و اگر سالم بودن در کاسه ای بزرگ می ریزیم و با همزن خوب می زنیم تا یکدست شود و در حین هم زدن شکر و هل و وانیل را کم کم اضافه می کنیم و هم می زنیم تا رنگ آن ها کرم رنگ شود باید به مدت ۷ دقیقه تخم مرغ ها را خوب بزنید.

مرحله سوم: تهیه مایه کیک یزدی

در ادامه ماست و روغن مایع و گلاب و عسل و نمک میوه را به مواد اضافه می کنیم و خوب با همزن مواد را مخلوط می کنیم و در حین همزدن مایه کیک ،مخلوط آرد را نیز کم کم به آن اضافه می کنیم و با همزن می زنیم تا آرد در مایه گلوله نشود و مایه یکدست و منسجمی داشته باشیم( در هنگام افزودن آرد باید ۲۰ ثانیه با دور کند همزن بزنید)

مرحله چهارم: پخت کیک یزدی

در ادامه مایه کیک را داخل ی قیف ریخته و دو سوم حجم قالب ها را قیف یا قاشق یا ملاقه از مایع کیک برداشته و می ریزیم (بعد از پخت کیک ها پف می کنند پس نیاز به فضای خالی دارند) سپس روی مایه کیک یزدی با کارد چرب شده یک بعلاوه ایجاد کنید  و کمی کنجد بپاشید و سینی را داخل فر قرار می دهیم در ابتدا دما را روی ۲۱۰ درجه قرار دهید تا کیک کاملا پف کند سپس بعد از گذشت ۱۵ دقیقه دما را به ۱۸۰ کاهش دهید به همین راحتی کیک یزدی ما حاضر است. نوش جان

فوت و فهای دستور پخت کیک یزدی 

 اگر مشاهده کردید که اطراف کیک ها پف کرده و پخته شده است ولی وسط آن ها پف نکرده است دلیل آن یا این است که مایه کیک پس از آماده شدن زمان زیادی منتظر مانده تا داخل فر برود(باید سریعا پس از افزودن مواد و مخلوط شدن آن ها مایه کیک را در قالب بریزید و داخل فر قرار دهید)

نمک میوه اختیاری می باشد ولی باعث ترک دار شدن سطح کیک یزدی می شود.

می توانید در فر دست ساز به روی گاز نیز کیک یزدی را تهیه کنید.

برای فرهای برقی و توستر دما را ۲۰ درجه کمتر تنطیم کنید.

با این دستور حدود ۲۲ تا ۲۴ عدد کیک یزدی خواهید داشت.

اگر نتوانستید همه قالب ها را باهم داخل فر قرار دهید روی باقی مانده مواد رو بپوشانید و در دمای محیط بذارید و قالب اول رو که از فر درآوردید دوباره با مواد باقی مانده پر کنید و در فر بذارید.
عسل باعث خوش رنگ تر شدن کیک یزدی می شود.

دما فر باید از فقط پایین باشد.

ماست حتما باید چکیده و یا غلیظ باشد ماست سون بسیار مناسب است.

برای اینکه کیک یزدی ترک دار و بازاری داشته باشید حتما پخت دو مرحله ای یعنی ابتدا دمای زیاد و بعد کاهش دما را رعایت کنید.

منبع: پارسی دی

انتهای پیام/

کد خبر: 1181608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =