تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان ثبت احوال کشور

تفاهم‌نامه همکاری مشترک و سند همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان ثبت احوال کشور به امضا رسید.

به گزارش ایسکانیوز، تفاهم‌نامه همکاری مشترک و سند همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان ثبت احوال کشور به امضای دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکترهاشم کارگر رئیس سازمان ثبت احوال کشور رسید.

دکتر طهرانچی در جلسه امضای این تفاهم‌نامه با بیان اینکه موضوع هویت و جمعیت یک موضوع بسیار حائز اهمیت است، گفت: نظام سلطه در یک دوره جدید به دنبال یک پروژه جهانی‌سازی، قصد دارد از چهار عنوان دین، خانواده، هویت و ملیت عبور کند و شکلی از جمعیت بسازد که تعلق افراد آن تنها به یک شماره یا شناسه الکترونیکی باشد. این موضوع دارای اهمیت بسیار است و باید مورد توجه جدی قرار گیرد چرا که هر انسانی که آلزایمر داشته باشد و گذشته خود را نشناسد، آینده‌ای نخواهد داشت. این موضوع در مورد ملت‌ها نیز کاملاً صدق می‌کند.

وی با بیان اینکه رفتار اجتماعی ملت‌ها و حرکت آنها به سمت پیشرفت و توسعه مبتنی بر گذشته است، گفت: آینده هر ملتی توجه گذشته‌اش ساخته می‌شود و درواقع نقطه شروع از زمان حال نیست بلکه از گذشته است که باید به آن توجه داشت.

تفکیک فعالیت‌های دانشگاه آزاد استان تهران از واحدهای دانشگاهی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: جمعیت و هویت موضوعاتی درهم‌تنیده است. جامعه ایرانی با یک گذشته بسیار کهن و در یک منطقه بسیار مهم و تمدن‌ساز همواره نقش‌آفرینی مهمی در تمدن بشری داشته است. ایرانی همواره در طول تاریخ و در دوران معاصر توانسته یکی از راهبران جامعه بشری باشد.

دکتر طهرانچی تأکید کرد: دانشگاهی که نگاه حل مسئله و جامعه‌پرداز دارد، برای نقش‌آفرین بودن باید به موضوع هویت و ملیت بپردازد.

وی با اشاره به اینکه تحولات فرهنگی اجتماعی و تأثیر و تأثراتی که هر ملت دارد، دارای تجلیاتی است که بزرگترین آن «اسم» است، گفت: اسم تنها به عنوان یک ضمیر اشاره برای مشخص شدن هویت یک فرد نیست بلکه وقتی در یک بستر کلان مورد بررسی قرار گیرد، تأثیر و تأثرات فرهنگی یک ملت، ناحیه و منطقه را در آن می‌توان دریافت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سازمان ثبت احوال کشور یکی از مؤسسات تمدنی کهن این سرزمین است، گفت: این سازمان با قدمتی بیش از صد سال، بزرگترین آزمایشگاه داده‌های اجتماعی برای بررسی هویت اجتماعی و تاثیر و تأثرات اجتماعی یک ملت است. این داده عظیم به عنوان یک آزمایشگاه بسیار ذی‌قیمت است که باید از پتانسیل‌های آن استفاده کرد. سازمان ثبت احوال کشور می‌تواند منشأ نظریه‌پردازی‌های بسیار جدی در حوزه علوم رفتاری و علوم اجتماعی باشد. داده‌های اجتماعی وقتی می‌تواند مورد اتکا قرار گیرد که بتوان در طول یک دوره بلندمدت آنها را مورد بررسی قرار داد.

وی تأکید کرد: از نگاه دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان ثبت احوال کشور ارزشمندترین سازمان ملی است که می‌تواند نظریه‌پردازی رفتاری ملت، منطقه‌ها و قومیت‌ها را انجام دهد. تجربه صدساله سازمان ثبت احوال با کمک  دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند با تعمیق در گذشته، مسیر کامل‌تری را طی کند. درواقع با همکاری مشترک دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان ثبت احوال کشور و با تجمیع داده‌ها می‌شود رفتارهای اجتماعی و درختواره جمعیتی کشور را تبیین کرد.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: امروز با یک سازمان هوشمند به مثابه یک گنج بزرگ برای پژوهش در حوزه علوم اجتماعی مواجه هستیم که باید از آن استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه در دهه اخیر و بالاخص در دوران مدیریت دکتر کارگر، تحولات بسیار خوبی در سازمان ثبت احوال کشور صورت گرفته است، گفت: تجمیع و سامانه‌محور شدن داده‌ها، آنها را قابل استفاده کرده که این تحول بسیار مهمی است. امروزه تحولات فناوری زیادی رخ داده و مردم به تبع آن انتظار دارند خدمات مبتنی بر فناوری دریافت کنند و به همین دلیل باید تلاش کنیم این خدمات را متحول کرده و به مردم ارائه کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه آمادگی کامل دارد با سازمان ثبت احوال کشور همکاری کند، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نزدیک به 7 میلیون فارغ‌التحصیل در کشور دارد که یک داده بزرگ در حوزه آموزش عالی است و آمادگی دارد این داده را در اختیار سازمان ثبت احوال قرار دهد. 

وی خاطرنشان کرد: با اتصال دانشگاه آزاد اسلامی به سازمان ثبت احوال کشور، امور مربوط به دانشجویان ازجمله ثبت‌نام و فارغ‌التحصیلی به راحتی و بدون نیاز به حضور فیزیکی انجام خواهد شد.

دکتر طهرانچی در توضیح تفاهم‌نامه همکاری مشترک سازمان ثبت احوال کشور و دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این تفاهم‌نامه در بحث تبادل اطلاعات، ثمرات بسیار خوبی به همراه خواهد داشت که ثمره آن را جوانان می‌بینند. با اجرایی شدن این تفاهم‌نامه، بروکراسی‌ها کاهش چشمگیر یافته و یک ارتباط مؤثر به وجود خواهد آمد. با این تفاهم‌نامه ان‌شاءالله جوانان در آینده بدون مراجعه حضوری و تنها با احراز هویت، می‌توانند تمامی امور مربوط به دانشگاه را انجام دهند.

وی ابراز امیدواری کرد تفاهم‌نامه همکاری مشترک سازمان ثبت احوال کشور و دانشگاه آزاد اسلامی در غنابخشی به اطلاعات هویتی، غنابخشی به علم و غنابخشی به پژوهش‌های هویتی تأثیرگذار باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1181680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =