به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور عازم سه کشور آفریقایی اوگاندا، زیمباوه و کنیا شد.
بررسی ابعاد اقتصادی سفر رئیسی به آفریقا + فیلم
وی در فرودگاه تهران طی سخنانی بیان کرد: روابط ایران با کشورهای آفریقایی بعد از انقلاب اسلامی در حد خوبی بوده اما به مرور زمان برخی روابط بهویژه در دهه اخیر دچار توقفهایی اخیر شده است.
وی افزود: ثروت عظیم، منابع طبیعی و معدنی آفریقا، استعدادها و ظرفیتهای این قاره میتواند با ظرفیتهای ایران مورد همافزایی و استفاده قرار بگیرد.
رئیسجمهور گفت: کشورهای آفریقایی برای همکاری با ما آماده هستند؛ نگاه برخی کشورها به این قاره استثماری است ولی نگاه جمهوری اسلامی ایران نگاه همافزایی و کرامت انسانی به آنهاست و این ارتباط میتواند در حوزههای مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علم و فناوری باشد. سهم ما در تجارت آفریقا در حد پایینی قرار دارد که باید ارتقا یابد.
رئیسی با اشاره به زمینههای قابل استفاده عنوان کرد: در حوزه کشت فراسرزمینی، کشاورزی، پروتئینی، علم و فناوری و صدور خدمات فنی مهندسی بین ما و این سه کشور مقصد همکاری خوبی میتواند شکل بگیرد.
وی اظهار داشت: ارتباط با کشورهای آفریقایی و بهویژه این کنیا، اوگاندا و زیمباوه از حوزههایی است که در سیاست خارجی حتما فعال خواهیم کرد و سیاست همسایگی و ارتباط با کشورهای مسلمان و همسو را در نظر داریم.
استقبال از رئیسجمهور در کاخ ریاست جمهوری کنیا
«ویلیام سامویی روتو» رئیسجمهور کنیا در محل کاخ ریاستجمهوری این کشور به صورت رسمی از آیتالله رئیسی که در رأس هیئت عالیرتبه اقتصادی و سیاسی به کنیا سفر کرده است، استقبال کرد.
در مراسم استقبال رسمی، پس از گرفتن عکس یادگاری روسای جمهور ایران و کنیا، اعضای هیئتهای عالیرتبه دو کشور معرفی شدند.
همچنین همزمان با ورود رئیسی به کاخ ریاست جمهوری کنیا ۲۱ گلوله توپ به افتخار ورود رئیس جمهور ایران و هئیت ایرانی شلیک شد.
رئیسی: ارتقای ۱۰ برابری روابط اقتصادی با کنیا را هدفگذاری کردیم
آیتالله رئیسی در نشست خبری مشترک با همتای کنیای خود طی سخنانی اظهار داشت: دست همه دولتهای آفریقایی را به گرمی میفشاریم. همکاری جمهوری اسلامی ایران با قاره آفریقا و کشور کنیا ریشه تاریخی دارد و ما معتقدیم که این روابط می تواند بین دولت و ملت ایران و کنیا روز به روز توسعه پیدا کند.
وی افزود: قاره آفریقا قاره ظرفیتها است. آفریقا دارای ظرفیت، نیروهای انسانی با استعداد، ذخایر مادی و معنوی، منابع طبیعی و معدنی است و ما معتقدیم که کشور دوست ما کنیا ظرفیتهای بسیاری برای همکاری مشترک دارد که تبادل این ظرفیتها میتواند به ارتقای سطح روابط کمک کند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدای عالی قدر و راهنماییهای رهبر فرزانه ما، ایران علی رغم هم تهدیدات توانسته پیشرفتهای چشمگیری در حوزههای مختلف داشته باشد و با این پیشرفتها، تحریم ها و تهدیدات دشمنان را پشت سر گذاشته و در عرصههای مختلف علم و فناوری پیشگام باشد.
رئیسی ادامه داد: بر همین اساس آمادگی داریم که تجربیات خود را با کشور دوستمان کنیا به اشتراک بگذاریم. امروز در حوزه مواد پتروشیمی، کشاورزی و علم و فناوری دارای تجربیاتی هستیم. همچنین میتوانیم در حوزههای سلامت و تجهیزات پزشکی و دارو همکاری داشته باشیم. در حوزه کشاورزی و شیلات و همچنین در حوزه های مختلف کاری با کنیا می توانیم آنطور که رئیس حمهور کنیا گفتند همکاری داشته باشیم.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه سطح مناسبات امروز میان دو کشور اصلا قابل قبول نیست، گفت: هدف گذاری این است که سطح ارتباطات در گام اول به ۱۰ برابر میزان فعلی ارتقا پیدا کند.
وی افزود: ما از توسعه روابط میان ایران و کنیا استقبال می کنیم و در گفتوگوهایی که با رئیس جمهور کنیا داشتیم دو کشور بر عزم خود بر گسترش روابط در حوزه فرهنگ و تجارت تاکید کردند.
رئیسی با بیان اینکه معتقدیم همکاریهای ما خاص دو کشور نخواهد بود، تصریح کرد: همچنان که ایران اسلامی با کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه همکاری دارد، کنیا هم با کشورهای شرق آفریقا ارتباط دارد و ارتباط دو کشور زمینه این همکاریها را نیز فراهم خواهد کرد.
رئیس جمهور ادامه داد: این سفر که نقطه عطفی در روابط ما است، میتواند بازار خوبی برای محصولات ایران در کنیا و شرق آفریقا ایجاد کند. در تبادلات و گفتوگوهایی که با رئیس جمهور کنیا داشتیم، روسای جمهور دو کشور باید زمینه را برای گسترش روابط دوکشور فراهم کند.
آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: موضع مشترک ما در زمینه مبارزه با مواد مخدر، حوزهای است که ما میتوانیم در همکاری داشته باشیم. هیچ مانعی بر سر توسعه روابط نمیبینیم. این امر میتواند به گسترش و توسعه روابط کمک کند
رئیسی ضمن قدردانی از استقبال دولت و مردم کنیا، اظهار کرد: به زودی می توانیم رئیس جمهور کنیا را در تهران میزبانی کنیم و امیدوارم شاهد توسعه روزافزون روابط با کنیا باشیم و امیدواریم رابط به سطح قابل قبولی توسعه یابد.
وی در سخنانی با قدردانی از میزبانی دولت و مردم کنیا، ابراز امیدواری کرد که شاهد توسعه بیش از پیش روابط تهران و نایروبی باشیم.
رئیس جمهور کنیا نیز طی سخنانی اظهار داشت: دولت کنیا تعهد کاملی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی در ایران از طریق کاربرد منصفانه قانون دارد. همچنین آغوش کنیا برای سرمایه گذاری تجار ایرانی باز است تا جو سازندهای را برای آنها فراهم کند.
وی افزود: توافق شده است که ایران کارخانه مونتاژ خودرو در کنیا راه اندازی کند و خودروهای ایرانی را که اسامی سواحیلی نیز بر آنها گذاشته شده را در کنیا تولید کند.
رئیسجمهور کنیا خاطرنشان کرد: امروز پنج یادداشت همکاری در زمینه ارتباطات و اطلاعات، شیلات، بهداشت، دامپروری و سرمایه گذاری بین ایران و کنیا امضا شد.
وی سفر رئیسی به نایروبی را بسیار مثمرثمر و فرصت فوقالعادهای برای کشورش دانست که سبب تقویت پیوندهای دوستی و همبستگی میان دو کشور و دو ملت ایران و کنیا میشود.
ایران و کنیا چند سند همکاری امضا کردند
ایران و کنیا در راستای توسعه روابط دوجانبه در زمینه های مختلف چند سند همکاری امضا کردند.
این اسناد در جریان سفر آیت الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهور و هیات ایرانی به نایروبی، در حضور روسای جمهور دو کشور به امضای هیات های سیاسی و اقتصادی ایران و کنیا رسید.
این تفاهم نامه ها در حوزه های مختلف از جمله همکاری های معدنی و صنعتی، آموزش فنی و حرفه ای و کشاورزی به امضای وزرای خارجه دو کشور رسید.
استقبال رسمی رئیس جمهور اوگاندا از دکتر رئیسی
رئیس جمهور کشورمان در ادامه سفر منطقهای خود به آفریقا، در نخستین برنامه سفر به اوگاندا، مورد استقبال رسمی «یووری موسونی» رئیس جمهور این کشور قرار گرفت.
۴ سند همکاری میان ایران و اوگاندا به امضا رسید
مقامات عالیرتبه ایران و اوگاندا در حضور روسای جمهور دو کشور چهار سند همکاری به امضا رساندند.
بازدید «رئیسی» از مزرعه کشت فراسرزمینی ایران
رئیسجمهور در ادامه برنامههای سفر خود به اوگاندا، از مزرعه کشت فراسرزمینی ایران در این کشور بازدید کرد و با توضیحات مدیرعامل گروه کشاورزی و صنایع ایران در اوگاندا در جریان اقدامات صورت گرفته در زمینه توسعه همکاریهای کشاورزی و کشت فراسرزمینی در این کشور قرار گرفت.
آمادگی ایران برای انتقال تجربیات به اوگاندا
رئیسی در نشست هیئت عالیرتبه ایران و اوگاندا گفت: کشورهای غربی با هجمه به بنیان خانواده، ترویج پدیده زشت همجسنگرایی، رواج افراطیگری و تروریسمپروری و استفاده ابزاری از حقوق بشر کشورهای مستقل را تحت فشار میگذارند.
از پیشنهاد رئیس جمهور اوگاندا درباره استفاده از تجربیات ایران برای فرآوری و ایجاد ارزش افزوده در بخش انرژی استقبال میکنیم و بر آمادگی ایران در این زمینه تاکید داریم.
رئیسجمهور اوگاندا گفت: بر علاقمندی کشورم برای ارتقای همکاریهای اقتصادی با ایران در حوزههای مختلف تاکید داریم.
نظر شما