به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، حتی بعد از کنکور هم دست از تلاش برنمیدارند؛ چون فکر میکنند در حقشان ناعدالتی شده. کمپین تشکیل میدهند، در گروههای تلگرامی فعالیت میکنند و به امید خبر جدید، هر روز اخبار پیرامون کنکور را در تمامی رسانهها رصد میکنند.
درخواست لغو تاثیر قطعی معدل در کنکور ۱۴۰۲ / مطالبه کنکوریها از مجلس ادامه دارد
«تاثیر قطعی معدل» مشکل برخی از کنکوریهای امسال است، بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تاثیر مثبت معدل در کنکور باید به سمت تاثیر قطعی معدل در پذیرش دانشگاه برود. تاثیر مثبت سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۱، ۴۰ درصد بود؛ اما در کنکور ۱۴۰۲ این تاثیر ۴۰ درصدی باید از مثبت به قطعی تبدیل شود و تا سال ۱۴۰۳، به ۶۰ درصد تاثیر قطعی برسد. تمام حرف داوطلبان و البته برخی کارشناسان این است که هماکنون زیر قطعی شدن تاثیر مثبت معدل در مدارس وجود ندارد.
کنکوریها بر این باور بودند که در نظر گرفتن تاثیر قطعی معدل ناعادلانه است. تقلب در امتحانات نهایی مهمترین موضوعی بود که داوطلبان نسبت به آن اعتراض داشتند و بر این باور بودند که تقلب در امتحانات نهایی منجر به بالا رفتن نمرات و معدل دانشجویان میشود؛ بهطوری که ۰.۲۵ نمره هم در سرنوشت آنان تاثیر گذار است و ممکن است رتبهشان را چند ده نفر جابهجا کند.
یکسان نبودن سطح آموزش در سطح کشور از جمله موارد مورد اعتراض کنکوریها بود. طبیعتاً سطح آموزش در پایتخت با نقاط مرزی یا محروم کشور متفاوت است. شرایط متفاوت حوزههای امتحانی نیز از دیگر موضوعاتی بود که داوطلبان مطرح کردند. ممکن است سختگیریهای یک حوزه امتحانی نسبت به حوزه دیگر بیشتر یا کمتر باشد، بنابراین شرایط برگزاری آزمون در سراسر کشور یکسان نبود، این موضوع میتواند بر نمره امتحانات دانشآموزان تاثیر گذار باشد.
تصحیح سلیقهای برگههای امتحان از دیگر موضوعاتی بود که در فضای مجازی هم حسابی سر و صدا کرد. تصویری که از نمرات متفاوت ۳ تصحیح کننده منتشر شد، به خوبی بیانگر این موضوع بود.
تنها کنکوریها به ماجرای تاثیر قطعی معدل معترض نبودند، بلکه هامون سبطی دبیر کارگروه آموزش دیدهبان شفافیت و عدالت با اشاره به مواردی مانند تقلب، یکسان نبودن سختگیری حوزههای امتحان و تصحیح سلیقهای برگههای امتحانی، از مجلس خواست از اجرای طرح تاثیر قطعی معدل در کنکور امسال جلوگیری کند.
ایسکانیوز پیشتر با گزارشهای متعدد درخواست کنکوریهایی که خواهان لغو تاثیر قطعی معدل را منتشر کرد. سخنگوی دولت با بیان اینکه مشکلات پیش آمده در سال اول اجرای مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری طبیعی است گفت: مزیت این روش این است که سوالات از منابع درسی طرح میشود و دانش آموزان مناطق محروم که به برخی کلاسهای کنکور، روشهای تستزنی و ... دسترسی ندارند میتوانند در رقابت برابری قرار بگیرند.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت 30 خرداد ماه با بیان اینکه مشکلات پیش آمده در سال اول اجرای مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری طبیعی است گفت: مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی در این باره روشن است و تکلیف دولت را نیز مشخص کرده است. مزیت این روش این است که سوالات از منابع درسی طرح میشود و دانش آموزان مناطق محروم که به برخی کلاسهای کنکور، روشهای تستزنی و ... دسترسی ندارند میتوانند در رقابت برابری قرار بگیرند.
کنکوریها همچنان منتظر «طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو» هستند. طرحی که با هدف اصلی برداشتن تأثیر قطعی معدل و برگرداندن تأثیر مثبت معدل که قبلاً وجود داشته، تدوین شده اما در حال حاضر گمانهزنیهایی پیرامون رد این طرح توسط شورای نگهبان مطرح میشود.
مهرداد ویسکرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با ایسکانیوز اعلام کرد: احتمال میرود این طرح در صورت تصویب نهایی از سوی شورای نگهبان یا هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام رد شود و به مرحله اجرا نرسد.
وی به داوطلبان و خانوادههای آنان توصیه کرد منتظر تصویب این طرح نباشند و همان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ملاک قرار دهند. در حالی که هنوز مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا و آسیبشناسی نشده، بعید به نظر میرسد دوباره یک قانون و مصوبه جدیدی مطرح شود.
حال داوطلبان چشم امیدشان به شورای نگهبان یا هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص نظام است، به امید آنکه تاثیر قطعی معدل در کنکور امسال به دلیل فراهم نبودن زیرساختها لغو شود.
انتهای پیام/
نظر شما