به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، یکی از لذت های زندگی انسانها غذا خوردن است، اما اگر مراقب نباشید همین لذت می تواند موجب ناراحتی های زیادی شود. گاهی اوقات مصرف بیش از حد برخی غذاهای به ظاهر مقوی و سالم هم می تواند مضر باشد چرا که بر قلب، هضم و حتی روحیه تاثیر منفی می گذارد.
تغذیه سالم بعد از مسمومیت غذایی
به همین دلیل این بخش به منظور حفظ سلامتی افراد، برخی از مواد غذایی را معرفی می کند که باید در مصرف آن زیاده رویی نکنید.
کره مغزها :
مصرف بیش از حد کره مغزها به ویژه کره بادام زمینی به دلیل داشتن امگا۶ فراوان برای سلامتی خطرناک است. افرادی که غالبا از کره مغزها برای درست کردن اسموتی استفاده می کنند باید دقت لازم را داشته باشند.
ماهی :
اگرچه ماهی ها از نظر مقدار جیوه متفاوت هستند ولی باید مصرف برخی از آنها را به دلیل جیوه زیاد محدود کنید. مثلا ماهی قزل آلا و تن اگرچه مملو از اسیدهای چرب امگا۳ مفید هستند.
اما به دلیل داشتن جیوه، در صورت مصرف زیاد و متوالی در یک هفته می تواند خطرناک باشد.
محصولات تراریخته :
اگرچه در مورد محصولات تراریخته نظرهای متفاوتی وجود دارد اما محدود کردن مصرف مواد تراریخته برای سلامتی بهتر و دانستن منشا مواد غذایی همیشه اطمینان بخش است.
قند :
مصرف بیش از حد قند می تواند خطر ابتلا به چندین بیماری مانند بیماری های قلبی، سکته، دیابت و آلزایمر را افزایش دهد، زیرا قند می تواند در پاسخ هورمونی و عملکرد موثر بدن تداخل ایجاد کند.
بنابراین به جای قند و شکر از شیرین کننده های طبیعی مانند میوه های تازه، آن هم به اندازه مصرف کنید.
قارچ :
قارچ یکی از مواد مغذی است که باید در اندازه مصرف آن دقت کرد. قارچ دارای فیبر، فسفر، روی و آهن زیادی است و مصرف زیاد آن می تواند منجر به بیماری مانند رسوب کلسیم و مشکلات دستگاه گوارش شود.
هویج :
مصرف بیش از حد هویج به دلیل داشتن آنتی اکسیدان زیاد، بتاکاروتن و ویتامین آ می تواند منجر به تغییر رنگ پوست شود.
جوز هندی :
جوز هندی رایحه بسیار خوبی دارد اما مصرف زیاد آن بسیار خطرناک و سمی است و می تواند موجب مشکلات روانپزشکی، توهم، اسهال و گیجی شود. بنابراین همیشه در مصرف آن احتیاط لازم را داشته باشید.
پرتقال :
مصرف بیش از حد پرتقال و گوجه فرنگی به دلیل خاصیت اسیدی می تواند منجر به مری بارت(ضایعه پیش سرطانی) شود و به مخاط مری آسیب بزند.
سویا :
مصرف زیاد سویا به دلیل داشتن استروژن بالا توصیه نمی شود چراکه عدم تعادل هورمونی می تواند به سلامتی آسیب برساند.
دارچین:
دارچین ادویه ای خوشمزه و پرمصرف است که خواص دارویی دارد. این ادویه با التهاب مقابله می کند و سطح قند خون را کاهش می دهد اما حاوی مقدار زیادی کومارین است که مصرف آن در مقادیر زیاد، مضر و باعث سمیت کبدی و سرطان می شود.
قهوه :
قهوه نوشیدنی فوق العاده و سرشار از آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات فعال است. هر فنجان قهوه به طور متوسط حدود ۸۰-۱۲۰ میلی گرم کافئین دارد و مصرف روزانه ۴۰۰ میلی گرم کافئین بی خطر محسوب می شود. با این حال، نوشیدن روزانه بیش از ۵۰۰-۶۰۰ میلی گرم کافئین ممکن است سیستم عصبی را تحت فشار قرار داده و باعث بی خوابی، عصبانیت، تحریک پذیری، معده درد، تپش قلب و لرزش عضلات شود.
جگر :
کبد یکی از مهمترین اندام های بدن هر جاندار و سرشار از مواد مغذی مانند آهن، مس، ویتامین ب۱۲ و ویتامین آ است. ویتامین آ ویتامینی محلول در چربی است، یعنی در بدن ما ذخیره می شود. بنابراین، مصرف بیش از حد آن علائم سمیت ویتامین آ را ایجاد می کند. این علائم ممکن است شامل مشکلات بینایی، درد استخوان و افزایش خطر شکستگی، حالت تهوع و استفراغ باشد.
همچنین مصرف زیاد جگر منجر به استرس اکسیداتیو، تغییرات نورودژنراتیو و افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر می شود. حتی اگر جگر فوق العاده مقوی باشد، نباید روزانه مصرف شود و خوردن آن یک بار در هفته کافی است.
روغن های امگا ۳ و ماهی:
اسیدهای چرب امگا ۳ چقدر برای سلامت بدن ضروری هستند و نقش مهمی در رشد مغز و کاهش خطر بیماری های قلبی دارند. از آنجا که اکثر رژیم های غذایی حاوی امگا ۳ کمی هستند بیشتر افراد به مصرف مکمل ها روی آورده اند.
متداول ترین مکمل ها شامل کپسول های امگا ۳ است که از ماهی و جگر ماهی تولید می شود. البته مصرف زیاد امگا ۳ خطراتی نیز دارد. دوز معمول آن بین ۱-۶ گرم روزانه است اما مصرف حدود ۱۳-۱۴ گرم در روز احتمال رقیق کنندگی خون در افراد سالم را دارد و این برای افرادی که مستعد خونریزی هستند یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند خطرناک است.
علاوه بر این، زیاده روی در مصرف روغن کبد ماهی منجر به جذب بیش از حد ویتامین آ می شود و این مسئله خصوصاً برای کودکان و زنان باردار نگران کننده است.
برخی سبزیجات :
سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، جوانه بروکسل، کلم پیچ و کلم خواص زیادی دارند و به عنوان مواد اولیه در تهیه اسموتی ها استفاده می شوند. در این سبزیجات ترکیباتی به نام تیوسیانات ها وجود دارد که با تداخل در توانایی جذب ید در بدن به بیماری کم کاری تیروئید منجر می شود. کم کاری تیروئید با علائمی شامل بزرگ شدن غده تیروئید، افزایش وزن، یبوست، خشکی پوست و کاهش سطح انرژی مشخص می گردد.
یکی دیگر از سبزیجات پرخاصیت، اسفناج است که سرشار از اگزالات می باشد و با تداخل در جذب کلسیم منجر به ضعیف شدن استخوان ها می گردد.
آجیل برزیلی :
آجیل برزیلی منبع غنی سلنیوم است اما مصرف آن در مقادیر زیاد موجب ریزش مو و ناخن، مشکلات گوارشی و مشکلات حافظه می شود. مصرف روزانه سلنیوم برای بزرگسالان ۷۰-۵۰ میکروگرم است.
نظر شما