آخرین تحولات اوکراین| وعده الحاق مناطق بیشتری از اوکراین به روسیه

انتقاد بایدن از عدم تأمین مالی کی‌یف در بودجه دولت، عبور آمریکا از خط قرمز در دشمنی با مسکو و پیونگ یانگ، وعده الحاق مناطق بیشتری از اوکراین به روسیه، کاهش فروش پهپادهای چینی به کی‌یف و خستگی غرب از درگیری اوکراین، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، گرانت شاپس، وزیر دفاع انگلیس فاش کرد که این کشور برای نخستین بار نیروهای خود در خاک اوکراین مستقر خواهد کرد تا سربازان ارتش اوکراین را آموزش دهند. 

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات اوکراین / آمریکا از کمک به کی‌یف دست بر نخواهد داشت 

به گزارش روزنامه تلگراف، گرانت شاپس گفت که با فرماندهان ارتش درباره انتقال برنامه آموزشی تحت رهبری لندن به اوکراین، به جای تکیه بر پایگاه‌های انگلیس و دیگر کشورهای عضو ناتو، تبادل نظر کرده است».

این نشریه یادآور شده که استقرار نیروهای انگلیسی در اوکراین به منزله مشارکت جدی لندن در درگیری نظامی با روسیه خواهد بود و می‌تواند عواقبی داشته باشد.

شاپس همچنین از شرکت‌های دفاعی انگلیسی خواسته است تا کارخانه‌های جدید تولید سلاح در اوکراین ایجاد کنند.

وزیر دفاع انگلیس همچنین افزود که با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین درباره نقش نیروی دریایی انگلیس در حفاظت از کشتی‌های تجاری در برابر حملات ادعایی روسیه در منطقه دریای سیاه صحبت کرده است.

این در حالی است که "مارجوری تیلور گرین"، عضو مجلس نمایندگان کنگره آمریکا معتقد است که اگر انگلیس نیروهای خود را به اوکراین بفرستد، جنگ جهانی سوم را آغاز خواهد کرد.  وی صبح امروز در حساب کاربری خود در شبکه X (توئیتر سابق) نوشت: «آنها می خواهند جنگ جهانی سوم را شروع کنند. آمریکا نمی‌تواند در این اقدام شرکت کند. هیچ نیروی آمریکایی به اوکراین اعزام نخواهد شد.» 

به گفته وی، به جای ادامه درگیری، ایالات متحده باید از مرزهای کشور خود محافظت کند.

پیش از این، در اواخر ماه سپتامبر، گزارش شده بود که انگلیس حدود یک هزار سرباز اوکراینی را در زمینه مهارت‌های پاکسازی میادین مین آموزش داده است. در مجموع، طرف انگلیسی بیش از ۲۳.۵ هزار پرسنل نظامی اوکراینی را از ابتدای سال ۲۰۲۲ آموزش داده است.

در آغاز سال ۲۰۲۳، مشخص شد که ۱۰ هزار سرباز آموزش دیده توسط انگلیس در ارتش اوکراین وجود دارد. مقامات لندن در ابتدای سال برنامه ریزی کردند که تا ۴۰ هزار نیروی نظامی اوکراینی را تا پایان سال جاری آموزش دهد.

انگلیس از جمله کشورهای پیشروی اروپایی در زمینه حمایت مالی و نظامی از اوکراین در جنگ با روسیه است. 

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به پانصد و هشتاد و پنجمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

تاکید پوتین بر روابط راهبردی بین روسیه و چین

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه صبح امروز هفتاد و چهارمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین را به شی جین پینگ همتای خود تبریک گفت. 

پوتین در این پیام تلگرام، روابط روسیه و چین را مشارکت همه جانبه و روابط استراتژیک نامید و یادآور شده که چین تحت رهبری شی جین پینگ با اطمینان در مسیر توسعه حرکت کرده و موقعیت خود را در سطح جهانی و مشارکت فعال در حل مهمترین مسائل دستور کار منطقه‌ای و جهانی تقویت کرده است.

همچنین مشخص شد که پوتین قصد دارد در حاشیه نشست "یک کمربند- یک جاده" در پکن با همتای چینی خود دیدار و گفتگو کند. رئیس جمهوری روسیه در این باره نوشت: «من مطمئن هستم که مذاکرات آتی ما در مجمع بین المللی "یک کمربند-یک جاده" به گسترش بیشتر طیف گسترده روابط سازنده روسیه و چین در جهت منافع دو ملت دوست بوده و به تقویت امنیت و ثبات در قاره اوراسیا و در سراسر جهان کمک خواهد کرد.»

در اواخر سپتامبر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که تاریخ سفر پوتین به چین مشخص شده، اما هنوز اعلام نشده است.

لایحه بودجه دولت آمریکا بدون کمک به اوکراین تصویب شد

بامداد امروز، یکشنبه مشخص شد که مجلس سنای ایالات متحده لایحه مربوط به تأمین مالی موقت دولت ایالات متحده را برای مدت ۴۵ روز تصویب کرد، بدین ترتیب این لایحه توسط کنگره آمریکا تصویب شد. لازم به یادآوری است، این لایحه شامل کمک مالی به اوکراین نمی شود.

این ابتکار صبح امروز توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا امضا شد. به طور رسمی، رهبر آمریکا کمی بیش از سه ساعت فرصت داشت تا از تعطیلی دولت جلوگیری کند.

پیش از این، این طرح مورد حمایت مجلس نمایندگان قرار گرفت. قانونگذاران مجلس نمایندگان با ۳۳۵ رای از این طرح حمایت کردند. ۹۱ نماینده کنگره مخالف آن بودند.

 بایدن: آمریکا تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند اجازه دهد حمایت از کی‌یف متوقف شود

پس از تصویب لایحه تامین مالی موقت برای دولت آمریکا، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که واشنگتن "تحت هیچ شرایطی" حمایت از اوکراین را متوقف نخواهد کرد.

در بیانیه منتشره صبح امروز از سوی کاخ سفید در این باره آمده است: در حالی که رئیس [کوین مک‌کارتی] و اکثریت قریب به اتفاق اعضای کنگره به شدت از اوکراین حمایت می‌کنند، هیچ بودجه جدیدی در این توافقنامه برای ادامه این حمایت در نظر گرفته نشده است. این مسئله «غیرقابل قبول» است و ما تحت هیچ شرایطی نمی توانیم اجازه دهیم که حمایت آمریکا از اوکراین قطع شود.

بایدن افزود که انتظار دارد مک کارتی «کاملاً متعهد» به حمایت مالی مورد نیاز کیف «در این لحظه حساس» باشد.

کاخ سفید از مک کارتی خواست لایحه‌ای جداگانه برای کمک به کی‌یف ارائه دهد

یک مقام ناشناس در کاخ سفید فاش کرد که دفتر ریاست جمهوری آمریکا از کوین مک‌کارتی، رئیس مجلس نمایندگان خواسته تا لایحه جداگانه‌ای را ارائه دهد که بودجه مورد نیاز برای کمک به اوکراین را تامین کند. 

این درخواست پس از آن مطرح شد که مجلس نمایندگان لایحه بودجه دولتی را به مدت ۴۵ روز تصویب کرد که هیچ کمکی به کی‌یف در آن در نظر گرفته نشده است. یک مقام دولت بایدن به شبکه سی.ان.ان گفت: «ما کاملاً انتظار داریم که رئیس مجلس مک کارتی، که حمایت خود را از تأمین مالی برای نیازهای اوکراین اعلام کرده، به زودی لایحه جداگانه‌ای در این خصوص برای بررسی ارائه کند».

پیش از این، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید هشدار داد که تعطیلی احتمالی دولت آمریکا به دلیل کمبود بودجه از اول ماه اکتبر، می‌تواند تأثیر منفی بر کمک به نیروهای مسلح اوکراین برای ادامه ضد حمله داشته باشد. 

کره شمالی: دشمنی آمریکا با پیونگ یانگ و مسکو از خط قرمز عبور کرده است

معاون وزیر امور خارجه کره شمالی، ایم چونگ ایل، صبح امروز، یکشنبه، اول اکتبر، اعلام کرد که خصومت دولت ایالات متحده نسبت به روابط دوستانه بین کره شمالی و روسیه از خط قرمزها عبور کرده است. 

خبرگزاری مرکزی کره به نقل از وی گفت: دشمنی ناعادلانه و ظالمانه واشنگتن نسبت به روابط مرسوم دوستانه و همکاری بین پیونگ یانگ و مسکو و همچنین تلاش برای مداخله در این موضوع، دیگر از خط قرمزها عبور کرده است.

به گفته معاون وزیر خارجه، روابط بین کره شمالی و روسیه یک دژ قابل اعتماد و استراتژیک برای دفاع از صلح است تا از "خودسری، تهدید نظامی و مداخله امپریالیست" جلوگیری کند.

وی در عین حال تاکید کرد که اتحاد آمریکا، ژاپن و کره جنوبی و همچنین اقدامات ناتو، «سرطانی» برای نظم، صلح و امنیت بین‌المللی هستند. به عقیده این دیپلمات، ایالات متحده آمریکا با رفتارش ضعف و ناتوانی خود در برابر کشورهای مستقل را نشان می‌دهد.

واشنگتن بارها نسبت به همکاری احتمالی بین کره شمالی و روسیه در زمینه نظامی ابراز نگرانی کرده است.

مدودف: مناطق بیشتری در اوکراین به روسیه خواهند پیوست

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه به مناسبت اولین سالگرد الحاق مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا به ترکیب فدراسیون روسیه، تاکید کرد: «عملیات نظامی ویژه تا زمانی که افراد نازی در اوکراین از بین رفته باشند و سرزمین‌های اولیه روسیه از دست دشمن آزاد شوند، همچنان ادامه خواهد داشت.»

وی گفت: «تردیدی وجود ندارد که پیروزی از آن ما خواهد بود. و مناطق جدید بیشتری به روسیه خواهند پیوست.»

مدودف یادآور شد که یک سال پیش، در همه پرسی انجام شده، ساکنان این مناطق تصمیم گرفتند سرنوشت خود را بدست گرفته و به سرزمین پدری خود بپیوندند. معاون رئیس شورای امنیت روسیه افزود: "این انتخاب نه تنها به نمادی برای احیای عدالت تاریخی، بلکه به نماد وحدت مردم روسیه، اراده و فداکاری عظیم آنها تبدیل شده است."

بوندستاگ: اوکراین حق حمله به خاک روسیه با موشک‌های تائوروس را خواهد داشت

رئیس کمیته دفاعی بوندستاگ (پارلمان آلمان)، ماری-اگنس استراک زیمرمن (از حزب دموکرات آزاد)، بار دیگر از تحویل هرچه سریعتر موشک‌های کروز تائوروس به کی‌یف حمایت کرده و در عین حال مدعی شد که استفاده از آنها توسط نیروهای مسلح اوکراین برای حمله به اهدافی در خاک روسیه قابل توجیه است.

استراک زیمرمن در مصاحبه با گروه رسانه‌ای فونکه گفت: «ما باید فوراً تائوروس را به کی‌یف تحویل دهیم، زیرا ارتش اوکراین، با استفاده هدفمند از موشک‌های کروز، می تواند به طور قابل توجهی روند تأمین تسلیحاتی نیروهای روسی را مختل کند». 

به عقیده این مقام پارلمانی، اگر غرب سلاح‌های کمتری به کی‌یف ارائه دهد، این امر دستیابی به صلح را به تاخیر خواهد انداخت. وی گفت: "بدون حمایت متحدان غربی، روسیه اوکراین را بطور کامل نابود خواهد کرد."

هنگامی که از رئیس کمیته دفاعی درباره مشروعیت حملات با موشک‌های آلمان به خاک روسیه پرسیده شد، او پاسخ داد: "بله، این شامل شبه جزیره کریمه هم می‌شود که از طریق آن تدارکات ارتش روسیه سازماندهی می‌شود."

استراک زیمرمن مدعی شد که "قوانین بین المللی به اوکراین اجازه داده تا به اهداف نظامی در خاک روسیه حمله کند. این مجوز کاملاً صرف نظر از این است که تسلیحات در کجا ساخته شده و چه کسی آن را تامین کند."

وی در عین حال گفت که قوانین بین المللی اجازه اعزام پرسنل نظامی آلمانی به اوکراین و حمله عمدی به غیرنظامیان را نمی دهد.

کیف مدت‌هاست که از برلین خواسته تا موشک‌های تائوروس را تحویل دهد، اما اولاف شولتز، صدراعظم آلمان تاکنون با خویشتن‌داری به درخواست‌های طرف اوکراینی پاسخ رد داده است.

تولیدکنندگان پهپادهای چینی عرضه به اوکراین را کاهش دادند

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، تولیدکنندگان هواپیماهای بدون سرنشین چینی به دلیل وضع قوانین جدید صادرات این قبیل محصولات در چین از اول ماه سپتامبر، عرضه پهپادها و تجهیزات آنها به اوکراین را به شدت کاهش داده‌اند.

 این نشریه یادآور شده که چین حدود ۹۰ درصد از پهپادهای غیرنظامی جهان را تولید می‌کند و جایگزینی سازندگان چینی دشوار است. در این رابطه بسیاری از این نگرانند که قوانین جدید عرضه در چین، مشکلات زنجیره تامین پهپاد برای اوکراین را قبل از زمستان بدتر کند.

نیویورک تایمز همچنین اشاره کرد که بر اساس برآوردهای موسسه سلطنتی مطالعات دفاعی و امنیتی بریتانیا، نیروهای مسلح اوکراین ماهانه حدود ۱۰ هزار پهپاد خود را از دست می‌دهند.

 وزیر خارجه انگلیس: خستگی از درگیری در اوکراین مشکل بزرگ غرب است

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس در مصاحبه‌ای یادآور شد که خستگی ناشی از درگیری نظامی در اوکراین به یک مشکل جدی برای کشورهای غربی تبدیل شده است که باید با آن کنار آمد. 

وی گفت: اگر ما از پایبندی به سیاست حمایت از اوکراین دست برداریم، اگر به متجاوز اجازه دهیم بفهمد که می‌تواند در برنامه‌های خود موفق شود، تمام مشکلاتی که اکنون با آن دست به گریبان هستیم بدتر خواهد شد - فشار تورمی بر قیمت سوخت و محصولات، و فشار سیاسی ناشی از درگیری افزایش خواهد یافت.

کلورلی تاکید کرد خستگی اخلاقی ناشی از طولانی شدن درگیری نظامی در اوکراین به یک "مشکل بزرگ" تبدیل شده که متحدان کی‌یف باید با آن کنار آمده و بر آن فایق شوند. 

 وزیر خارجه تاکید کرد، "کشورها در سراسر جهان" با مشکلات مختلفی ناشی از  ادامه این درگیری روبرو هستند، ولی تضعیف حمایت از اوکراین به ما اجازه نمی‌دهد تا از بحران فعلی خارج شویم و گویا در آینده فقط ممکن است آن را بدتر کند. او گفت: "به همین دلیل است که دولت بریتانیا مواضع محکمی اتخاذ کرده و این موضوع را به اطلاع همه شرکای بین المللی خود می‌رساند که باید تحمل کرد و اگر عقب نشینی کنیم، اوضاع به مراتب دشوارتر خواهد شد."

انتهای پیام/

کد خبر: 1200238

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =