امیررضا جباری مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در مورد انتصاب رئیس جدید این دانشگاه اظهار کرد: انتخاب ریاست دانشگاه یک موضوع فرعی و جدای از مسائل اصلی دانشگاه است و ممکن است دولت در نظر داشته باشد که یک فرد همسو با تفکر خودش را در دانشگاه بر مسند ریاست دانشگاه بنشاند. این امر با شعار وفاق ملی دولت خیلی سازگار نیست و مشکلات دانشگاه حول موضوع انتصاب جدید رئیس دانشگاه نیست و ما بیشتر مشکل بودجهای داریم.
وی افزود: دانشگاه یک مشکل ریشهای دارد که با تغییر ریاست دانشگاه هم قابل حل نیست. مواردی مثل نهاد دانشگاه است که امیدوار به رفع آن با انتصاب جدید هم نیستیم. برای جایگاه ریاست دانشگاه قرار است یک فردی بیاید که سیاسی باشد و همراه با رویکرد دولت، اصلاح طلب باشد. البته این احتمال هم مطرح است که رئیس انتخابی همین رئیس فعلی دانشگاه باشد.
جباری گفت: انتخاب رئیس جدید در مسائل اساسی و مهم دانشگاه هیچ تاثیری ندارد؛ مثلا اینکه قرار است دانشگاه چه هدف و نیازی را در کشور پاسخ دهد. در آمریکا در هر دورهای به اندازه نیاز کشور نهاد دانشگاه را عوض کردند. امروزه دانشگاههای آمریکا نسل 4 هستند و هریک از این نسلها تعریف و کارایی متفاوتی هم دارند. اکثر دانشگاههای کشور به دانشجویان مقطع دکتری پول میدهند اما دانشگاه شریف اینگونه نیست.
وی درمورد شاخصهایی که رئیس دانشگاه شریف باید داشته باشد، بیان کرد: نسبت به اینکه دانشگاه مطلوب چگونه اداره شود، ایده داشته باشد و از همه مهمتر توانایی انجام آن ایده را در خودش ببیند. تعهد داشته باشد. دغدغه علم و فناوری داشته باشد.
به گفته مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شریف، فرآیندی که قرار است رئیس دانشگاه را انتخاب کند باید به گونهای باشد که تعارض منافع ایجاد نکند.
گفتنی است، پیشتر فرایند انتخاب گزینههای پیشنهادی ریاست دانشگاه از اواخر آبان به جریان افتاد تا به بررسی گزینههای ریاست آینده شریف بپردازند؛ با همین هدف، کمیته جستجو تشکیل شد و در گام اول، در نامهای به دانشکدههای مختلف، از آنها خواسته شد که گزینههای پیشنهادی برای این مسئولیت را معرفی شود. ۱۹ نفر از طرف دانشکدهها به کمیته معرفی شدند که با انصراف برخی از آنها، در کمیته جستجو سایر گزینهها را بررسی و گزینههای پیشنهادی را برای رایگیری اعضای شورای دانشگاه معرفی شد.
نتایج بررسیهای این کمیته چهارشنبه ۱۴ آذر در جلسه شورای دانشگاه، مطرح و پس از رایگیری از اعضای حاضر در جلسه، بهترتیب سه گزینه زیر رای اکثریت مطلق شورا را کسب کرده و بهعنوان افراد پیشنهادی شورا برای تصدی ریاست دانشگاه، به وزیر علوم معرفی شدند که عبارتند از محمدمسعود تجریشی؛ مهندسی عمران، سیدعباس موسوی؛ مهندسی شیمی و نفت و محمدرضا موحدی؛ مهندسی مکانیک.
گفتنی است اواخر سال ۹۲ و اوایل ۹۳، شورای دانشگاه شریف دست به تدوین آییننامه «نحوه مشارکت دانشگاهیان در انتخاب رئیس دانشگاه» زد تا بتواند نظرش درباره گزینههای ریاست دانشگاه را به تصمیمگیران این موضوع ارائه کند. طبق این آییننامه، در هر دوره جمعی از استادان باسابقه به انتخاب شورای دانشگاه، به عنوان کمیته جستجو، مامور شناسایی و ترغیب افراد مناسب این جایگاه میشوند و این کمیته، گزینههای مناسب را به شورای دانشگاه پیشنهاد می دهد؛ اعضای شورا هم طی یک رایگیری، سه گزینه پیشنهادی خود با اکثریت مطلق آراء را به ترتیب رایهایشان برای وزارت علوم ارسال خواهد کرد.
انتهای پیام/
خبرنگار: هلیا خراسانی
نظر شما