به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دکتر محمدمهدی طهرانچی؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در آئین گرامیداشت ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار و تقدیر از پرستاران برگزیده بیمارستان های دانشگاه آزاد اسلامی کشور اظهار کرد: اگر دانشگاه آزاد را بخواهیم در عرصه پزشکی تعریف کنیم تربیت بخش بزرگی از جامعه پرستاری و پزشکی را به عهده دارد.
وی ادامه داد: سهم دانشگاه آزاد در تربیت پزشکان کشور بیش از ۱۰ درصد در ۱۵ واحد علوم پزشکی است. همچنین بیش از ۴۰ درصد پرستاران کشور فارغالتحصیل دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
بیشتر بخوانید:
خبرخوش وزیر بهداشت درباره جذب ۱۴ هزار پرستار تا ۱ ماه آینده
دکتر طهرانچی با تاکید بر اینکه باید مکتب پرستاری داشته باشیم تصریح کرد: اگر بخواهیم به ثمربخشی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کنیم، میتوان ادعا کرد در حوزه پرستاری سرآمد هستیم.
وی گفت: پرستاری موضوعی نیست که فقط به عنوان شغل بشود به آن نگاه کرد. پرستاری، معلمی، باغبانی و نویسندگی مشاغلی هستند که عشق و تخصص و ایمان و علم در آن در هم تنیده میشود در واقع جایی که مقابله مرگ و زندگی حادث شده و کار از روی احساس صورت نمیگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: در دوران کرونا وقتی کسی به این بیماری مبتلا میشد حتی خانواده فاصله میگرفت اما پرستار با افتخار با آنان مواجه میشد.
وی با اشاره به اینکه ما نمونههای بسیاری از رشادتهای پرستاران را شاهد هستیم، افزود: شاید در عرصه پزشکی اینگونه نباشد اما آن چیزی که باعث میشود یک پرستار در غزه و یا هرجای جهان بایستد، مکتب پرستاری است. تا زمانی که پرستار هست ایثار و فداکاری و از جان گذشتگی نیز هست.
وی ادامه داد: در مکتب پرورش پرستار باید نگاه عمیقی پیدا کرد. در زمانی که انسانها خودخواهتر میشوند و بیرحمی عادی شده و تربیت پرستار باید یک اصول بنیادین جدی داشته باشد. تربیت اخلاقی و تخصصی با یک مبنا در هم تنیده است و اگر اینگونه نباشد پرستار جان فدا تربیت نمیشود.
دکتر طهرانچی تاکید کرد: روز پرستار فقط و فقط روز ارج نهادن به پرستاران نیست؛ روزی است که ما گردهم میآییم تا از مرام پرستاری، دانشگاه و تربیت پرستار صحبت کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این عرصه بسیار جدی است عرصه تربیت پرستار با تربیت پزشک و مهندس فرق دارد؛ چون سیستم پرستار انسان مدار، پیچیده و چند وجهی و تاثیرپذیر است و پرستار باید با آن مواجه شود و در این معیت سلامت را بازگرداند.
وی خاطرنشان کرد: کشور هر چقدر نظام پزشکی حاذق داشته باشد اما نظام پرستاری حاذق نداشته باشد نمیتواند مدعی عرصه سلامت باشد.
دکتر طهرانچی تصریح کرد: پرستار فقط پرستاری نمیکند بلکه در عرصه پرستاری معلم است. در حالی که تنها مرجع و پناه بیمار یک پرستار است، سخنهایی که میگوید و میشنود یک نظام تربیتی است.
وی با بیان اینکه توجه به اصول تربیتی پرستار مسئله بسیار مهمی است؛ خطاب به معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در تدقیق نظام تربیت پرستار در دانشگاه آزاد اسلامی طرحی نو دراندازید تا در کنار همه اعتقادات در نظام تربیتی اخلاقی و تخصصی بتوانیم رسالت خود را ادا کنیم؛ چون سهم ما سهمی جدی است و این نظام میتواند بر بقیه کشور هم اثرگذاری کند.
نفر: به ازای هر پزشک به بیش از ۱۰ پرستار نیاز داریم
محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه این مراسم اظهار کرد: پرستاران جهادگرانی هستند که در مواقع بحران و جنگ همواره خوش درخشیده اند.
وی ادامه داد: حضرت زینب (س) زمانی که ۵ سال بیشتر نداشت پرستاری مادر را برعهده گرفت و به همین دلیل این روز را روز پرستار نامیدند.
نفر خاطرنشان کرد: پرستاران همیشه ثابت کردند که فداکارانه در عرصه های مختلف حضور دارند و از دل و جان مایه میگذارند.
وی افزود: امروز در غزه زیر باران موشک ها این پرستاران هستند که با جانفشانی بر سر کار خود حاضرند.
نفر اضافه کرد: بیش از ۳۰ نفر از پرستاران در غزه به شهادت رسیدند در حالی که کاری جز خدمت رسانی به بیمار نداشتند و این مهم نشان دهنده کار جهادی پرستاران است.
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: به ازای هر پزشک به بیش از ۱۰ پرستار نیاز داریم که متاسفانه در این سالها هم در آموزش پرستاری و هم به کارگیری آنان، کمتر به آن توجه شده و این موضوع به کار مضاعف پرستاران دامن زده است.
نفر با تاکید بر اینکه وظیفه بسیار سنگین مراقبت از بیمار ارزش بسیار بالایی است و ما درک میکنیم، اضافه کرد: امیدواریم روزی برسد که بتوانیم بیشترین قدردانی و ارزش از این قشر را داشته باشیم.
گفتنی است در پایان این آئین ضمن تقدیر از پرستاران برگزیده سال ۱۴۰۲؛ دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی طی تماس تلفنی با یکی از پرستاران نمونه بیمارستان ۲۲بهمن مشهد مقدس که در بستر بیماری است، از وی تقدیر و دلجویی کرد.
انتهای پیام/
نظر شما