به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، داگلاس مک گرگور"، مشاور سابق رئیس پنتاگون، در مصاحبهای فاش کرد که برخی رهبران کشورهای عضو ناتو از ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین خواستهاند تا برای دست یابی به صلح پست خود را ترک کند.
بیشتر بخوانید:
آخرین تحولات اوکراین| افشای طرح اجبار زلنسکی به مذاکره با مسکو
این کارشناس آمریکایی گفت: «فکر میکنم در گفتوگوهای خصوصی به او (زلنسکی) گفته میشود که همه چیز تمام شده و او باید با عزت نفس سمت ریاست جمهوری را ترک کند.»
مک گرگور با اشاره به اینکه زلنسکی مایل به این کار نیست، یادآور شد که غرب قصد دارد فردی را جایگزین رئیس جمهور فعلی اوکراین کند که بتواند مذاکرات صلح با روسیه را آغاز کند. مشاور سابق پنتاگون افزود: «این شخص (سرپرست جدیدی که غرب انتخاب میکند) بر سر میز مذاکره خواهد نشست و درباره پایان دادن به درگیری با روسها گفتگو خواهد کرد.»
وی تاکید کرد که در ایالات متحده تعداد افرادی که طرفدار پایان دادن به درگیری اوکراین هستند، روز به روز بیشتر میشود.
ری مک گاورن، تحلیلگر سابق سیا نیز ابراز عقیده کرد که دیوید کامرون، وزیر امور خارجه انگلیس در جریان سفر اخیر خود به کییف، ولادیمیر زلنسکی را مجبور کرده تا با روسیه صلح کند، به ویژه، او را تهدید کرد که تامین امنیت شخصی رئیس جمهور اوکراین متوقف خواهد شد. وی تأکید کرد: «انگلیسیها در واقع کنترل امنیت زلنسکی را بر عهده دارند <...> کامرون احتمالاً میتواند بگوید که دیگر پولی نیست و باید محافظانی که در اختیار او قرار دادهاند را فراخوانی کند».
در این رابطه نیکولای آزاروف، نخست وزیر سابق اوکراین نیز روز گذشته در مصاحبه با روزنامه "ایزوستیا"، با اشاره به این واقعیت که مقامات کییف دست نشانده غرب هستند، گفت: «در واقع این آمریکاییها هستند که دستور میدهند تا آخرین فرد اوکراینی بجنگید یا مذاکرات را متوقف کنید.»
به گفته وی، کییف برای آغاز مذاکرات صلح منتظر موافقت غرب خواهد بود.اگر آمریکاییها اجازه مذاکرات صلح را بدهند، چنین مذاکراتی انجام میشود و اگر نه، درگیری را ادامه میدهند.
علاوه بر این، نخست وزیر سابق اوکراین یادآور شد که ولادیمیر زلنسکی در هر لحظه می تواند سندی امضا کند که فرمان ممنوعیت مذاکره با روسیه را لغو کند و این کار در عرض چند دقیقه انجام خواهد شد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به ششصد و چهل و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
تحلیلگر سابق سیا: نیروهای مسلح اوکراین تا فوریه نمیتوانند در درگیری مقاومت کنند
لری جانسون، تحلیلگر سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سازمان سیا) پیش بینی کرده است که نیروهای مسلح اوکراین تا فوریه سال ۲۰۲۴ نمی توانند مواضع خود را در درگیری نظامی با روسیه حفظ کنند. وی در مصاحبهای گفت: «توانایی اوکراین برای جان سالم دربردن از این درگیری تا پایان ژانویه، شاید تا فوریه به پایان برسد.»
این تحلیلگر سابق همچنین تأکید کرد که با وجود از دست دادن آشکار توان رزمی نیروهای اوکراینی، مقامات آمریکایی همچنان کورکورانه از صحت اقدامات خود دفاع کرده و همزمان تلاش میکنند روسیه و چین را در هم بشکنند.
چند روز قبل کریس مورفی، سناتور کنگره ایالات متحده نیز در مصاحبه با پولیتیکو، اشاره کرد که ارتش اوکراین در صورت فقدان کمک نظامی از سوی ایالات متحده نمیتواند تا ماه فوریه دوام بیاورند.
وزیر خارجه لیتوانی: اوکراین اگر از جنگ خسته شود، دیگر وجود نخواهد داشت
گابریلیوس لاندسبرگیس، وزیر امور خارجه جمهوری لیتوانی، نگرانی خود در مورد امکان ادامه موجودیت اوکراین با توجه به واقعیتهای رخ داده در میدان نبرد با روسیه را فاش کرد. او گفت: «اگر خستگی برای ادامه جنگ بر اوکراین غلبه کند، این کشور دیگر وجود نخواهد داشت. ما باید با این موضوع مبارزه کنیم - غرب توانایی کافی برای حمایت از اوکراین را دارد.»
لندسبرگیس همچنین تاکید کرد که در کوتاه مدت، کمک به کییف باید به یک اولویت اصلی برای کشورهای اروپایی تبدیل شود.
دفع حملات چندین پهپاد مهاجم اوکراینی به مسکو
سرگئی سوبیانین، شهردار مسکو صبح امروز، یکشنبه اعلام کرد که در طول شب گذشته چندین فروند هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) ارتش اوکراین که قصد انجام حملات تروریستی به پایتخت را داشتند، توسط نیروهای پدافند هوایی در مناطق مختلف و قبل از رسیدن به مسکو متوقف و سرنگون شدند.
شهردار مسکو در کانال تلگرام خود نوشت: «حملات دسته جمعی پهپادهای اوکراینی در طول شب ادامه داشت. ولی خوشبختانه نیروهای پدافند هوایی موفق شدند تمامی آنها را در جهت گیریهای مختلف رهگیری و نابود کنند.»
بر اساس اطلاعات اولیه، این حملات تلفات جانی و خسارات جدی در پی نداشت. البته به گفته سوبیانین، نیروهای خدمات اضطراری در مناطقی که بقایای هواپیماهای بدون سرنشین سقوط کردهاند، در حال کار هستند.
بامداد امروز نیز وزارت دفاع روسیه گزارش داد که سامانههای پدافند هوایی این کشور موفق شدند ۱۱ پهپاد مهاجم اوکراینی را بر فراز مناطق مسکو، تولسکی، کالوژسکی و بریانسکی منهدم کنند.
زلنسکی: کشتیهای جنگی برای "حفاظت" از کریدور غلات دریافت خواهیم کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی با روسای جمهور سوئیس، لتونی و نخست وزیر لیتوانی اعلام کرد که این کشور با شرکای خود به منظور دریافت کشتیهای جنگی برای محافظت از کشتیهای در حال حرکت در کریدور غلات در دریای سیاه به توافق رسیده است.
زلنسکی گفت: «ما با شرکای خود به توافق رسیده و کشتیهای حامل غلات را در دریای سیاه همراهی خواهیم کرد تا امنیت آنها تضمین شود. ما از قبل توافقات خاصی برای دریافت کشتیهای جنگی داریم.»
وی مدعی شد که دریافت این کشتیها در آینده نزدیک رخ خواهد داد. به گفته وی، کییف ایجاد کریدور غلات بدون مشارکت مسکو را یکی از دستاوردهای اصلی سال ۲۰۲۳ می داند.
این در حالی است که هیچیک از کشورهای غربی تاکنون قصد خود برای انتقال کشتیهای جنگی به اوکراین را اعلام نکرده بودند.
در اواخر ماه اکتبر، نخست وزیر اوکراین، دنیس شمیگال، یادآور شد که تا ۶۰ درصد غلات صادراتی این کشور از طریق زمینی و از خاک رومانی انجام میشود.
یک کارشناس نظامی درباره سخنان زلنسکی درباره دریافت کشتیهای جنگی اظهار نظر کرد و یادآور شد: «این ادعا کلاً فقط از طرف زلنسکی مطرح شده. تاکنون هیچ کشوری نگفته که قصد دارد کشتی در اختیار اوکراین قرار دهد، به خصوص که تنگه بسفر توسط ترکیه مسدود شده است. ثانیاً، محدوده آبی که اوکراین را فرا گرفته نیز از طرف روسیه منطقه جنگی اعلام شده و کشتیهای جنگی در آن یک هدف نظامی تلقی خواهند شد.»
اشاره زلنسکی به مشکلات در مرز به دلیل اعتراض شرکتهای حمل و نقل لهستانی
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، شب گذشته، شنبه اعتراف کرد که این کشور به دلیل «برخی اقدامات سیاسی» همسایگانش در مرز با لهستان با مشکلاتی مواجه است.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما در مرز با لهستان مشکلات جدی داریم. <…> فکر می کنم قبل از هر چیز به دلیل برخی اقدامات سیاسی همسایگان ما باشد. من معتقدم که ما باید از یک سیاست بسیار متعادل پیروی کرده و یک برنامه عملیاتی برای دنبال کردن تصمیمات سیاسی هماهنگ داشته باشیم.
رئیس جمهور اوکراین افزود: مقامات این کشور از هم اکنون تلاش خود را برای حل این مناقشه آغاز کردهاند و به همسایگان خود، به خصوص به لهستان مدتی فرصت دادند تا اوضاع را حل و فصل کنند.
مشکل تامین سوخت در اوکراین به دلیل محاصره مرزی با لهستان
مارکیان دمیتراسوویچ، معاون وزیر سیاست ارضی اوکراین اعلام کرد که وقفه در عرضه سوخت به دلیل بسته بودن مرزهای کشور با لهستان آغاز شده است. او شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفت: «ما در حال حاضر شاهد مشکلاتی در زمینه عرضههای مهمی مانند تامین سوخت به اوکراین هستیم.»
دمیتراسوویچ در عین حال اشاره کرد که کشاورزان اوکراینی ممکن است فرصتهای صادراتی از دست رفته در سراسر مرز با لهستان را به لطف حمل و نقل ریلی و دریایی جبران کنند.
روز شنبه مشخص شد که تعداد کامیونهای متوقف شده در مرز اوکراین و لهستان به دلیل اعتراض شرکتهای حمل و نقل لهستانی به بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ کامیون رسیده است. ضمن اینکه تردد در مرز اوکراین با اسلواکی که وسایل حمل و نقل اخیراً به اعتراض همکاران لهستانی خود ملحق شدهاند، هنوز متوقف نشده است.
گسترش اختیارات مقامات اداره ثبت نام نظامی اوکراین
رومن کوستینکو، دبیر کمیته امنیت ملی، دفاع و اطلاعات پارلمان اعلای اوکراین اعلام کرد که قانونی در حال تدوین است که اختیارات کارکنان مراکز استخدام سرزمینی (دفاتر ثبت نام نظامی برای ارتش) را افزایش خواهد داد که در سرعت عمل فعالیت آنها تاثیر خواهد گذاشت.
به گفته این مقام پارلمانی، این لایحه با مشارکت وزارت دفاع و ستاد کل ارتش تا پایان سال تدوین خواهد شد.
شولتز: آلمان با وجود مشکلات بودجه به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان روز شنبه در کنگره منطقهای حزب سوسیال دموکرات آلمان در براندنبورگ تاکید کرد که این کشور علیرغم مشکلات بودجه ای موجود، به حمایت خویش از اوکراین ادامه خواهد داد.
شولتز گفت: ما به حمایت از کییف ادامه خواهیم داد و در عین حال ما هر کاری که ممکن است برای کاهش پیامدهای اقتصادی [درگیری نظامی در اوکراین ] انجام خواهیم داد.
پیش از این، روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که آلمان باید بین کمک مالی به اوکراین و حمایت از اقتصاد کشورش به دلیل مشکل مسدود شدن بودجه دولت تا پایان سال یکی را انتخاب کند.
نظامی انگلیسی: همه شرکای کییف، به جز آمریکا، تمام سلاحهای خود را به کییف دادهاند
گلن گرانت، افسر سابق ارتش بریتانیا فاش کرد که تمامی شرکای غربی اوکراین، به جز ایالات متحده، قبلاً تمام ذخایر تسلیحاتی خود را به کییف دادهاند و خود دچار کمبود آنها هستند.
وی گفت: همه کشورهای غربی، به جز ایالات متحده قبلاً هر آنچه در توان داشته است را داده است. لتونی انبارهای خود را خالی کرده، استونی و جمهوری چک نیز همین شرایط را دارند. لهستان مقدار زیادی تجهیزات اهدا کرده و اکنون منتظر است تا تجهیزات جدیدی جایگزین آنها کند.
گرانت یادآور شد، ایالات متحده هنوز دارای ذخایر قابل توجهی از تسلیحات نظامی دارد، اما به دلایل خاصی آنها عجلهای برای انتقال آنها به کییف ندارند. به گفته این نظامی، این ممکن است به دلیل امکان درگیری نظامی با چین باشد.
یک روز قبل، سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون گفت که به دلیل درگیری در اوکراین، ذخایر تسلیحات نظامی آمریکا در حال اتمام است.
هفته گذشته نیز، فلوریان فیلیپو، رهبر حزب میهن پرستان فرانسه گفت که کشورهای غربی باید از عرضه بیهوده تسلیحات به کییف و حمایت مالی از آن جلوگیری کنند و اکنون دیگر مشخص شده که این اقدام آنها فایدهای برای اوکراین نخواهد داشت.
پیشنهاداتی از سوی اعضای اتحادیه اروپا برای کاهش تحریمهای ضدروسی
آژانس خبری بلومبرگ شب گذشته، شنبه، به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از کاهش ابتکارات بروکسل در مورد تحریم ها علیه فدراسیون روسیه حمایت کردهاند.
در این گزارش آمده: «گروهی از کشورهای عضو [اتحادیه اروپا] بر نرم کردن پیشنهادهای اتحادیه اروپا با هدف جلوگیری از دور زدن تحریمها علیه روسیه از طریق کشورهای ثالث اصرار دارند.»
به نوشته این آژانس، نهاد اجرایی اتحادیه اروپا پیشنهاد داد تا واردکنندگان از فروش مجدد کالاهای به اصطلاح با اولویت بالا به روسیه منع شوند. علاوه بر این، از شرکتها خواسته شد تا مبلغ مشخصی را به یک حساب امانی واریز کنند که در صورت نقض تحریمها توسط یک شرکت، حداقل نیمی از آن به صندوق اعتماد اوکراین منتقل میشود. در واکنش به این پیشنهادها، برخی دیپلماتها نسبت به قانونی بودن این اقدامات و حکمت درخواست چنین مقرراتی از واردکنندگان ابراز تردید کردند. به نظر آنها، الزامات اضافی میتواند شرکت های اروپایی را از عرصه رقابت خارج کند.
این اولین بار نیست که کشورهای غربی پیشنهاد کاهش تحریم ها علیه روسیه را مطرح می کنند. پیش از این نیز رسانهها گزارش دادند که غرب برای دستیابی به صلح در مناقشه اوکراین باید محدودیتهای اعمال شده را لغو کند. همچنین یادآوری شد که اقدامات محدودکننده اتخاذ شده علیه روسیه نتوانسته رشد تجارت خارجی این کشور را متوقف کند و تنها به کشورهای اروپایی لطمه زده است.
روحیه پایین مردم اوکراین و کمبود نیروی نظامی ارتش
روزنامه فایننشال تایمز روز شنبه به نقل از خبرنگار داخلی خود کریس میلر، گزارش داد که روحیه مردم اوکراین بسیار ضعیف و این کشور کمبود جدی افراد داوطلب برای خدمت نظامی را تجربه میکند.
طبق مشاهدات وی، هیچکس نمیخواهد در آستانه زمستان به اداره ثبت نام و سرباز گیری برود و این در حالی است که نیروهای مسلح اوکراین با کمبود پرسنل نظامی مواجه هستند.
خبرنگار فاینشنال تایمز همچنین یادآور شد که مقامات اوکراین بشدت بیم دارند که پست ریاست جمهوری آمریکا را دونالد ترامپ به دست گیرد.
تهدیدات جدید اوکراین علیه پل کریمه
واسیلی مالیوک، رئیس سرویس امنیت اوکراین تهدیدهای جدیدی را علیه پل کریمه مطرح کرده است. او روز شنبه در یک برنامه تلویزیونی در این مورد صحبت کرد و اعتراف کرد: تاکنون دو حمله تروریستی به این پل رخ داده است. اولی در اکتبر سال گذشته و دومی در جولای امسال بود.
رئیس سرویس امنیتی گفت که تیم او چگونه انفجارهایی را انجام دادند، از جمله "با کمک پهپادهای بدون سرنشین دریایی Sea Baby که از کییف کنترل میشدند. به گفته مالیوک، "پل کریمه محکوم به فنا است" و ظاهرا "غافلگیریهای زیادی" در آینده در انتظار طرف روسی خواهد بود.
پیش از این، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه هشدار داد که واکنش مسکو به حملات احتمالی اوکراین به پل کریمه بسیار سخت خواهد بود.
علاوه بر این، نیکولای پاتروشیف، دبیر شورای امنیت روسیه، نیز چندی پیش گفت که حملات به شبه جزیره تایید میکند که ایالات متحده و دیگر متحدانی که به کییف کمک می کنند، در واقع حامی تروریسم هستند.
روسیه ۷۶ فروند هواپیمای مسافربری خود را به دلیل تحریمها از دست داده است
ویتالی ساولییف، وزیر حمل و نقل فدراسیون روسیه روز شنبه به خبرنگاران اعلام کرد که این کشور ۷۶ هواپیمای مسافربری را به دلیل تحریمهای اعمال شده علیه صنعت هوانوردی روسیه از دست داده است.
او توضیح داد که تصمیم در مورد توقیف هواپیماهایی که در پارکینگ های فنی خارج از کشور بودند، مسکو را غافلگیر کرد. وزیر گفت: در مجموع ما ۷۶ هواپیمای مسافربری خود را از دست دادیم. به گفته ساولییف، در حال حاضر یک هزار و ۳۰۲ هواپیما در فدراسیون روسیه وجود دارد که یک هزار و ۱۶۷ آن هواپیمای مسافربری هستند.
ترکیه در فهرست شرکای تجاری روسیه در جایگاه دوم قرار گرفت
الکساندر نوواک، معاون نخست وزیر روسیه، روز شنبه در سخنرانی در کمیسیون بین دولتی همکاریهای تجاری و اقتصادی روسیه و ترکیه اعلام کرد که پویایی مثبتی در تمامی زمینهای همکاری دو کشور مشاهده می شود.
به گفته نوواک، ترکیه در سال ۲۰۲۲ در میان شرکای تجاری خارجی روسیه رتبه دوم را به خود اختصاص داد و گردش مالی و تجاری بین دو کشور بیش از دو برابر شده است.
معاون نخست وزیر روسیه افزود: سهم تسویه حسابها به ارزهای ملی در حال افزایش است و مقامات دو کشور درصدد افزایش جریان گردشگران روسیه به ترکیه هستند.
افشای درخواست لندن برای عدم امضای صلح با روسیه در سال ۲۰۲۲
دیوید آراخامیا، رئیس فراکسیون حزب حامی ریاست جمهوری "خدمت مردم" در پارلمان اعلای اوکراین و عضو کمیته امنیت ملی، دفاع و اطلاعاتی این کشور روز شنبه در یک مصاحبه تلویزیونی فاش کرد که در سال ۲۰۲۲، بوریس جانسون، نخست وزیر سابق بریتانیا، طرف اوکراینی را از امضای توافقنامه صلح با روسیه منصرف کرد.
این مقام پارلمانی اوکراینی گفت: « در بهار سال ۲۰۲۲، روسیه شرایط آتش بس را اعلام کرد. اگر اوکراین با آنها موافقت کند، درگیری می توانست همان زمان پایان یابد. آنها (روسها) آماده بودند که در صورتی که بیطرفی را بپذیریم، مانند وضعیت فنلاند، به درگیری نظامی پایان دهند. و ما متعهد خواهیم شد که به ناتو نخواهیم پیوست. این نکته اصلی بود.»
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا اوکراین با چنین شرایطی موافقت نکرد، گفت که یکی از دلایل آن درخواست جانسون بود که گفت "بیایید فقط بجنگیم"، وی در سفر خود به کییف این حرف را زد. آراخامیا افزود، نخست وزیر سابق سپس اعلام کرد که نباید با روسها هیچ توافقی امضا شود.
این سیاستمدار اوکراینی افزود که کییف همچنان با توقف خصومتها موافق نیست، زیرا "این اقدام با قانون اساسی این کشور که مواضع اصولی کشور را مشخص میکند، در تضاد است."
پوتین به خبرنگار جنگی کشته شده نشان شجاعت اعطا کرد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز شنبه، به "بوریس ماکسودوف"، خبرنگار نظامی شبکه تلویزیونی راسیا-۲۴ که دو روز قبل در حین انجام وظایف حرفهای خود پس از حمله پهپادی نیروهای مسلح اوکراین کشته شد، نشان شجاعت اعطا کرد. فرمان پوتین روز شنبه در پورتال رسمی اطلاعات حقوقی منتشر شد.
این خبرنگار نظامی در نتیجه حمله پهپاد نیروهای اوکراینی به گروهی از خبرنگاران روسی روز پنج شنبه در منطقه زاپاروژیه مجروح شد. وی به یک مرکز درمانی منتقل شد، اما روز بعد و در نتیجه جراحات وارده جان خود را از دست داد.
سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه نیز در این باره گفت که ماکسودوف وظیفه خود را شجاعانه انجام داد و مرگ او ضایعهای برای وزارت دفاع و برای رسانههای روسی است.
اعتراض ساکنان فنلاند به بسته شدن مرز با روسیه
ساکنان چند شهر فنلاند روز شنبه علیه بسته شدن مرز با روسیه تظاهرات کردند. عکس و فیلمهای این اعتراضات در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
به ویژه، تظاهرات در بزرگترین شهرهای کشور - هلسینکی و تامپره - برگزار شد. مردم حتی با بچههای کوچک خود در این تجمع شرکت کرده بودند و پوسترهایی با نوشته های "می خواهیم خانوادههای خود در روسیه را ببینیم"، "مرزها را باز کنید"، "قانون اساسی را فراموش نکنید" در دست داشتند.
طبق گزارشات رسیده، طبق برآورد پلیس فنلاند، چند صد نفر در تظاهراتی که در میدان سنا در مرکز هلسینکی سازماندهی شده بود، شرکت کرده بودند. این تجمع ساعت ۱۲ آغاز شد و بیش از یک ساعت به طول انجامید. مقامات اجرای قانون گفتند که تظاهرات مشکلات ترافیکی ایجاد نکرد و کاملاً مسالمت آمیز بود.
انتهای پیام/
نظر شما