به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر محمد احمدیان با بیان اینکه ناباروری نسبت به سالهای گذشته در کل کشور و استان با شیب ملایمی از ١٧ درصد به ٢۰ درصد رسیده است اظهار کرد: به دلیل سبک زندگی ناسالم، افراد در دوران جوانی زمینه اختلالات بیماریهای غیرواگیر نظیر دیابت و... را پیدا می کنند اما در سنین بالا ازدواج می کنند و پس از ازدواج با تأخیر تصمیم به فرزندآوری می گیرند و لذا زمان می گذرد و نهایتاً فرزندآوری را در سنین بالاتر تجربه می کنند یعنی زمانی که ریسک ابتلا به بیماریهای غیرواگیر افزایش یافته است و در این شرایط اگر متوجه ناباروری شان شوند، درمان خیلی سخت می شود.
بیشتر بخوانید:
توصیههای تغذیهای درباره تقویت باروری و فرزند دارشدن
وی طبق پیمایش سال ١٣٩۵ در ایران، میزان ناباروری در استان را ٢۰ درصد دانست و خاطر نشان کرد: متأسفانه زوجین خیلی دیر به فکر ناباروری می افتند و زمانی هم که متوجه ناباروری می شوند، راه درمانی درستی را در پیش نمی گیرند.
دکتر احمدیان با تأکید بر ازدواج به هنگام و در سنین جوانی تصریح کرد: غربالگری ناباروری در سطح اول مراکز ارائه خدمات بهداشتی شامل خانه های بهداشت در روستاها و پایگاه های سلامت در شهرها انجام می شود و افراد متأهلی که فرزندآوری ندارند و براساس نتایج سئوالات مطرح شده احتمال ناباروری دارند به سطح دوم خدمات یعنی کلینیک های ویژه در بیمارستانهای دولتی جهت ویزیت متخصص اورولوژی و زنان ارجاع می شوند و در صورت تایید ناباروری درمان را شروع می کنند.
وی ادامه داد: در صورتی که درمان دارویی ناباروری موفق نباشد، ارجاع افراد به سطح سوم مراکز درمان فوق تخصصی ناباروری نظیر کلینیک دولتی میلاد و ۵ کلینیک تخصصی که در این حوزه فعال هستند انجام می شود.
مدیرجوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هرچه سن شناسایی ناباروری پایین تر باشد، ضریب موفقیت درمان بسیار بالاتر و هزینه های درمان کمتر است، گفت: علاوه بر بیمه پایه برای افراد نابارور، سازمان بیمه گر با فعال کردن یک نشانه در سامانه نسخه نویسی الکترونیک هزینه های درمان زوجین نابارور را مشمول بسته های حمایتی بیمه می نماید و در بخش دولتی کاهش ٩۰ درصدی برای درمان سرپایی، ویزیت و دارو به صورت خودکار اعمال می شود.
دکتر احمدیان با اشاره به پذیرش روزانه بین ٣۰ تا ۴۰ نفر در مرکز درمان ناباروری میلاد گفت: سال گذشته ۶ هزار سونوگرافی، ۵ هزار و ۴۶۰ ویزیت متخصص نازایی، ۵۴۰ ویزیت اورژانس مردان، ۴٨٩ مورد تخمک کشی، ٧۰٩ مورد انتقال جنین و ٢ هزار و ٢٨٧ آزمایش در این مرکز انجام شده است.
وی ضریب موفقیت درمان ناباروری در این مرکز در سال ١۴۰١ را حدود ٣۰ درصد و نسبت پذیرش مراجعین بومی به غیربومی را ٧۰ به ٣۰ اعلام کرد و گفت: مراجعین این مرکز از مشهد و شهرهای استان خراسان رضوی، سایر استانها و حتی خارج از کشور پذیرش می شوند.
انتهای پیام/
نظر شما