تخصیص ۱۵ درصد از اعتبارات دانشگاه‌ها به حوزه پژوهش و فناوری در برنامه هفتم توسعه

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: در برنامه هفتم توسعه نیز ۱۵ درصد از اعتبارات دانشگاه‌ها در حوزه پژوهش و فناوری استفاده خواهد شد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان قم که شامگاه گذشته ۱۴ آذرماه، در دانشگاه قم برگزار شد با تاکید بر بیانات رهبر انقلاب در خصوص پژوهش گفت: ایشان پژوهش را پیشران پیشرفت کشور دانسته و همواره حمایت‌های زیادی داشته‌اند و یکی از حمایت‌های ایشان موافقت با برداشت ۱۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی است که یک بخش از این پول به سمت دانشگاه‌ها جهت پژوهش می‌آید.

بیشتر بخوانید:

افول علم هنجارشکن با پژوهش‌های از راه دور

وی ادامه داد: یکی از هنرهای دانشمندان این است که علم خداوند را به بشر نشان بدهند و ما هنوز نتوانستیم قطره‌ای از این علم را دریافت کنیم و اگر داریم راجع به پژوهش و فناوری صحبت می‌کنیم در واقع داریم زیبایی‌های خلقت را به بشر امروز نشان می‌دهیم و چگونگی نظم جهانی را به تصویر می‌کشیم.

معاون پژوهشی وزارت علوم در خصوص مقام ایران در رتبه‌بندی جهان مقالات اظهار کرد: ایران در سال ۱۹۹۶ با ۸۵۱ مقاله علمی رتبه ۵۴ دنیا را داشته که امروزه این عدد به ۸۰ هزار در اسکوپوس رسیده که به مقام ۱۵ ارتقا یافته این معجزه دانشمندان و پژوهشگران ایرانی است که یکی از برکات حمایت رهبر انقلاب از حوزه علم و فناوری بوده است.

صالحی تصریح کرد: در «سایتیشن» رتبه ۱۵ جهان را داریم یعنی مقالات ما خوانده می‌شود و به آن استناد می‌شود و این نشان‌دهنده خوبی از وضعیت پژوهش است، یک درصد جمعیت جهان را دارا هستیم، اما دو درصد مقالات علمی جهان تولید می‌کنیم و جالب اینجاست که در اوج تحریم‌ها پنج درصد مقالات ما جنبه بین‌المللی دارد، جایی که کسی نمی‌تواند از مرزهای جغرافیایی و سیاسی تحریم‌ها عبور کند ما به راحتی توانستیم.

معاون پژوهشی با بیان کم‌توجهی به مقالات حوزه علوم انسانی در کشور گفت: از ۱۹۶۶ تا ۲۰۲۲ در حوزه هنر و علوم انسانی رتبه ۴۴ را داریم که در این حوزه‌ها نسبت به حوزه‌های دیگر علوم ضعیف‌تر کار کردیم، حوزه علوم انسانی مربوط به اعتقادات افراد می‌شود که اگر صادر کننده آن نباشیم مجبوریم وارد کننده آن شویم که باید آن را در شبکه‌های خبری و اجتماعی خارجی جست و جو کنیم.

وی ادامه داد: در تمام استان‌های کشور پارک علم و فناوری داریم و توانستیم این زیست بوم دانشی را به وجود بیاوریم و بیش از ۱۲۰ هزار نفر در پارک علم و فناوری مشغول به کار هستند، پس نتیجه می‌گیریم آن قسمتی که آموزش عالی وظیفه داشته است به نحو احسنت انجام داده و نمی‌توانیم از دانشگاه انتظارات فزاینده داشته باشیم.

صالحی با اشاره به بین‌المللی کردن مقالات علوم انسانی، گفت: ۸۲۷ مجله علمی در حوزه علوم انسانی داریم پس می‌بینم که در داخل کشور دانشمندان ما در حوزه علوم انسانی بسیار فعال هستند، اگر مجلات را وارد نمایه بین‌المللی کنیم آنگاه زبان فارسی را وارد زبان‌های جهانی کرده و علوم انسانی را در سطح بین‌المللی می‌بریم؛ در برنامه هفتم توسعه نیز ۱۵ درصد از اعتبارات دانشگاه‌ها در حوزه پژوهش و فناوری استفاده خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1209711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =