ارائه منابع جدید دروس معارف از سال تحصیلی آینده در دانشگاه آزاد/ دستیاران آموزشی در رشته‌های علوم دینی استفاه می‌شوند

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاداسلامی از تهیه و تدوین مجموعه‌ کتابی با عنوان منبع جدید دروس گروه معارف از سال تحصیلی جدید در این دانشگاه خبر داد.

حجت‌الاسلام محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره استفاده و بهره‌مندی از دستیار آموزشی در گروه معارف در این دانشگاه اظهار کرد: اگر شرایط محیطی و فردی مهیا باشد؛ بله از آنان استفاده می‌شود. به معنا که نیاز به استاد احساس شود؛ اما استاد هیئت علمی وابسته یا پیوسته وجود نداشته باشد. از سوی دیگر دانشجوی مقطع تحصیلی دکتری نیز تمایل به همکاری داشته باشد، در چنین حالتی از ظرفیت این دانشجویان استفاده خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

دروس معارف در چهار محور بازنگری می‌شوند/ مهارت مربی‌گری معیار جدید برای جذب استاد

وی ادامه داد: در ترم تحصیلی جاری و در واحدهای مختلف دانشگاه آزاداسلامی از دستار آموزشی برای تدریس دروس معارف استفاده شده است.

لزوم تغییر و بازنگری در دروس معارف

حجت الاسلام شریفانی با بیان اینکه مسلمانان مانند پیروان سایر ادیان اعتقاد به سلسله ارزش‌ها و اصولی دارند، گفت: کلاس‌های معارف در دانشگاه‌ها نیز باهدف تقویت بنیادهای فکری و اعتقادی افراد و آشنایی آنان با کتاب قرآن برگزار می‌شوند. علاوه برآن؛ تاریخ اسلام و انقلاب و داستان‌های عبرت آمیز گذشته نیز در این کلاس‌ها تدریس می‌شود. به همین دلیل از ابتدا دروس معارف ذیل دروس عمومی با هدف تقویب بنیه اعتقادی دانشجویان تدوین شده است. البته این دروس جایگاه ویژه‌ای دانشگاه‌ها دارند.

مسئول نهاد هبری در دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: در حال حاضر جهان در حال گذار و تغییر است. زندگی و سبک زندگی افراد به صورت پیوسته تغییر می‌کند. خود به خود این تغییرات و فضای مجازی، بر افکار و اندیشه‌های افراد به ویژه نسل جوان تاثیر می‌گذارد.

وی با تاکید بر به‌روز رسانی در دروس دانشگاهی ادامه داد: بنابراین ما برای تدوین دروس مختلف از جمله معارف باید به زبان روز و ضرورت‌های زمان توجه کنیم. به عنوان مثال فرمول‌ها و روش‌هایی در رشته‌های مهندسی و پزشکی در ۲۰ سال گذشته وجود داشته و به‌روز بوده؛ ولی امروز دیگر استفاده نمی‌شود. بنابراین محتوای گفتمان دینی هم باید به گفتمان نسل جدید نزدیک شود. البته محتوای متون ثابت است ولی روش‌های ارائه و نوع گفتمان باید تغییر کند.

حجت الاسلام شریفانی درباره بازنگری و تحول دروس معارف در دانشگاه‌ها تصریح کرد: براساس شرایط زمان و نسل فعلی، دروس معارف هم باید تغییر کنند. در این ارتباط؛ مسئولان مربوط با این حوزه یا گروه، همیشه و به ویژه در سال‌های اخیر به دنبال این موضوع بوده‌اند که متون دینی با چه زبان، ادبیات و محتوای اعتقادی به نسل جوان فعلی ارائه شود. نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز به دنبال پیدا کردن یک راهکار یا ادبیات مشترک است.

مسئول نهاد هبری در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: مجموعه‌های مختلفی درخصوص تغییر دروس معارف فعالیت و همکاری دارند؛ اما محوریت اصلی با نهاد رهبری در دانشگاه‌ها است. علاوه بر آن بسیاری از اندیشمندان نیز به صورت انفرادی این دغدغه و نگرانی را دارند. البته این نگرانی برای استفاه از روش‌های نوین برای ارائه مفاهیم دینی فقط مختص دانشگاه‌ها نیست؛ بلکه برای مهد کودک و مدرسه هم وجود دارد.

وی اضافه کرد: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در مجموعه آزاد اسلامی تا کنون با بیش از ۳۰ نفر از اندیشمندان حوزه معارف مصاحبه کرده و نظرات آنها در کتاب «سدید» گردآوری شده است. این کتاب به عنوان منبع و سندی برای دفتر نهاد مرکزی ارسال شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام شریفانی تصریح کرد: مجموعه‌های مختلف و نهارد رهبری در دانشگاه‌ها کتاب‌ها، روش‌ها و محتوای جدیدی در این باره تدوین کرده‌ند. نهاد رهبری در دانشگاه آزاداسلامی هم به سهم خود در این حوزه فعالیت داشته و گام‌های بسیاری موثری را برداشته است. البته اساتید حوزه و دانشگاه نیز مشارکت داشته‌اند. حچکیده این فعالیت‌ها به دفتر مرکزی نهاد رهبری ارسال شده است. همچنین نشست‌های علمی درباره این موضوع برگزار شده است. در این راستا فراخوانی منتشر شده تا از افرادی که الگو و بیان جدیدی در گروه معارف دارند، دعوت شود. پژوشکده برهان متولی این کار است.

وقوع انقلاب جدید در گروه معارف

مسئول نهاد هبری در دانشگاه آزاد اسلامی درباره محتوای دروس معارف در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: تعداد واحدهای درسی و محتوا گروه معارف در دانشگاه‌های سراسر کشور ثابت است. این واحدها شامل اندیشه اسلامی در حوزه اعتقادی، متون در حوزه قرآن و نهج البلاغه و تاریخ در حوزه تاریخ اسلام و انقلاب است. برای این سه محور نیز حدود ۲ یا ۴ واحد درسی و کتاب‌ وجود دارد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا تعداد واحدهای درسی گروه معارف در دانشگاه آزاد اسلامی افزایش می‌یابند یا خیر، گفت: قصد نداریم به واحدهای درسی در حوزه معارف اضافه کنیم. البته منابع درسی متنوع خواهد شد. در این راستا منابع درسی متنوعی نیز در واحدهای مختلف دانشگاه آزاداسلامی ارائه می‌شود. در نهایت اساتید براساس علاقه و سلیقه مبنعی را انتخاب و در کلاس درس تدریس می‌کند.

حجت الاسلام شریفانی اضافه کرد: منابع برای دروس گروه معارف در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار است. این منابع نیز به صورت دائم در حال تغییر است. البته تا کنون برای بازنگری کلی، هیچ منبعی تهیه و چاپ نشده تا انقلاب جدیدی در گروه معارف رخ دهد. البته این کتاب در حال تهیه (گفت‌وگو با صاحب‌نظران) و تدوین است. ما تلاش می‌کنیم تا جلد اول و دوم این کتاب برای سال تحصیلی جدید آماده شود.

لزوم آشنایی اساتید گروه معارف با روش‌های آموزشی نوین

مسئول نهاد هبری در دانشگاه آزاد درباره نبود ادبیات مشترک بین اساتید گروه معارف با دانشجویان عنوان کرد: مطالعه دقیق و همه جانبه در این باره انجام نشده است تا مشخص شود دانشجویان به کدام رشته، استاد و کتاب علاقه بیشتری دارند. این موضوعات نیز بیشتر بر اساس حدس و تحلیل افراد است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: موضوعات اعتقادی، جزو اصول تفکری تمام افراد است. نسل جوان و دانشجویان انتظاراتی دارند که به سادگی توسط اساتید دانشگاه‌ها تامین نمی‌شود. بنابراین امکان دارد که گاهی چالش‌هایی نیز ایجاد شود. بنابراین به صورت دائم برای استادان، کلاس‌های معرفت افزایی گذاشته می‌شود تا آنان با روش‌های نوین و محتوای جدید و مباحث روز آشنا شوند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1214705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =